NAUJIENOS
UŽSIENYJE
INTERVIU
FOTOGALERIJA
SPAUDAI
DOKUMENTAI
ARCHYVAS
TARPTAUTINĖS VARŽYBOS
RINKTINĖS
EUROPOS TAURĖS
TURNYRAI LIETUVOJE
LIETUVOS ČEMPIONATAI
LAUKO
UŽDARŲ PATALPŲ
APIE MUS
FEDERACIJA
VEIKLA
KONTAKTAI
RĖMĖJAI
KLUBAI
STADIONAI
APIE ŽAIDIMĄ
TAISYKLĖS
ISTORIJA
VISIEMS
KVIEČIAME ŽAISTI
FORUMAS
NUORODOS
ENGLISH
NEWS
INTERNATIONAL CAMP
JŪSŲ NUOMONĖ
VARTOTOJAMS
Vartotojo vardas

Slaptažodis



Registruotis
Pamiršau spaltažodį
MŪSŲ DRAUGAI

J.Youngas Lietuvoje puoselėja ambicingus planus
14. Balandis 2004, 21:31

Daugelis tai pavadintų beprotybe. 31 metų australas Jamesas Youngas gimtinėje pardavė visą savo turtą, įskaitant nuosavą firmą, ir persikėlė gyventi į kitoje Žemės rutulio pusėje esančią Lietuvą. Kodėl? Tiesiog vasarą keliaujant po Europą jam čia labai patiko.




Jamesas Youngas gimė ir užaugo Vakarų Australijoje esančiame Perto mieste. "Ten gyveno daug mūsų šeimos kartų, tačiau žinau, kad turiu ir škotų bei kroatų kraujo, - sakė australas. - Be to, Australijoje apie metus dėl verslo reikalų gyvenau Sidnėjuje. Pirmą kartą Europoje su tėvais apsilankiau, kai man buvo maždaug šešeri. Antrą kartą tai nutiko, kai man jau buvo 12 metų".

Nesijaučia svetimas

Pastaraisiais metais Jamesas Europoje lankėsi kasmet ir pamatė net 18 šalių. "2002 metais su draugais dešimt dienų lankėmės Estijoje bei vieną dieną praleidome Suomijos sostinėje Helsinkyje, - prisiminė vyriškis. - Laiką ten leidome fantastiškai, pamėgome šį regioną. Visi buvome pasirengę išparduoti ką turime ir kraustytis čionai". Norai tapo tikrove pernai. "Vasarą su draugais dar kartą aplankėme Estiją bei keliavome po Latviją ir Lietuvą, - sakė australas. Viskas čia mums vėl labai patiko, įspūdžiai buvo fantastiški: sutikome daug puikių žmonių, patiko vieta. Be to, šios šalys yra jaunos, čia daug kas vyksta".

Tačiau tai buvo tik atostogos. "Po atostogų grįžęs namo pardaviau savo dizaino ir reklamos firmą (joje dirbo 17 žmonių, Perte buvo 2 biurai, Sidnėjuje - 1) ir... neliko ką veikti, - ėmė juoktis Youngas. - Norėjau grįžti į Europą, tačiau tai turėjo būti ne Londonas, nes ten gyvena tūkstančiai australų. Pasikalbėjau su keliais žmonėmis iš Rygos, su keliais vilniečiais, išsiaiškinau verslo, darbo sąlygas šiuose miestuose ir pasirinkau Lietuvos sostinę".

Norėdamas įsitikinti, kad jo sprendimas teisingas, australas rudenį į mūsų šalį buvo atvykęs ilgesniam laikui. "Nusprendžiau, kad viską darau gerai, - neabejojo Youngas. - Mane tuomet aplankė draugai iš Londono ir Turkijos sostinės Stambulo. Jiems taip pat čia beprotiškai patiko".

Mūsų šalyje australas studijuoja Baltijos menedžmento institute ir svarsto keletą verslo pasiūlymų. "Kasdienis mano gyvenimas čia, aišku, skiriasi nuo atostogų, dabar jaučiuosi vietinis, o ne turistas, šypsosi vyriškis. - Negaliu nepaminėti, kad Vilniuje gana šalta. Kai pastarąjį kartą buvau Australijoje, ten buvo 41 laipsnis šilumos. Ten maudžiausi jūroje, deginausi paplūdimyje, o čia mane pasitiko minusinė temperatūra. Patyriau lengvą šoką, tačiau šaltis manęs negąsdina. Apsirengiu šilčiau ir viskas gerai. Beje, Perte temperatūra vienintelį kartą per 150 metų 1997-aisiais - buvo nukritusi iki 0 laipsnių. Jei termometro stulpelis rodo mažiau kaip 5 laipsnius šilumos, paprastai niekas nesikelia iš lovos".

Aistra - žolės riedulys

Dauguma Yuongo draugų šiuo metu išsibarstę po įvairiausius pasaulio kampelius, tad paklaustas, kas yra jo draugai Vilniuje, Jamesas šiek tiek nustemba. "Jie, - mosteli ranka į kavinėje besišnekučiuojančių žmonių grupelę ir aptarnaujantį personalą. - Beje, Vilniuje gyvena ne tiek jau mažai australų. Taip pat mano draugai yra žmonės iš universiteto bei žolės riedulio pasaulio".


Žolės riedulys - vyriškio aistra. "Prieš pat kelionę į Lietuvą, internete peržiūrinėdamas nacionalinių šios sporto šakos federacijų sąrašą, netikėtai radau, kad tokia yra ir Lietuvoje, - sakė mūsų šalį pamėgęs užsienietis. - Man tai buvo didžiulis atradimas, nes žolės riedulį žaidžiu nuo mažų dienų. Tėvų namuose yra nuotraukų, kuriose dar vos pastoviu ant kojų, bet jau laikau rankose žolės riedulio lazdą. Perte yra įsikūrusi Tarptautinė Australijos sporto akademija, todėl būtent ten treniruojasi ir daugumą laiko leidžia visos šalies žolės riedulio rinktinės. Aš augau kartu su nacionalinės komandos žaidėjais. Australijos rinktinės kapitonas Paulas Gaudoinas, kuriam Atėnų olimpinės žaidynės bus jau trečios, yra mano draugas. Taip pat gerai pažįstu moterų rinktinės kapitonę Katriną Powell, kuri yra laimėjusi du olimpinius aukso medalius". Riedulininkas buvo ir Youngo tėvas. "Pats žaidžiau Australijos jaunimo pirmenybėse, atstovavau universiteto komandai (buvau išrinktas į simbolinę universitetų žaidynių rinktinę), vėliau rungtyniavau šalies aukščiausiojoje lygoje (viena stipriausių pasaulyje), sakė vyriškis. - Mano gimtinėje žolės riedulys yra labai populiarus, nors ir negalima jo lyginti su australietiškuoju futbolu, regbiu ar kriketu. Šios sporto šakos yra labiau komercinės, gauna daugiau pajamų". Lietuvos žolės riedulys negali lygintis su australų laimėjimais, tačiau iš žaliojo žemyno atvykusiam vyriškiui tai nė kiek netrukdo. "Turite labai aukšto lygio moterų žolės riedulį, o štai vyrai žaidžia šiek tiek prasčiau, - sakė australas. - Bet yra komandų, vyksta varžybos, ir tai yra svarbiausia".

Youngas net pasiryžo daryti viską, kad prisidėtų prie Lietuvos žolės riedulio plėtros. Užsienietis, užmezgęs ryšį su Lietuvos žolės riedulio federacija, treniruojasi su Vilniaus "Žuvėdros-Tauro" ekipa, su "Panevėžio" komanda rengiasi netrukus dalyvauti Europos klubų čempionų lygos C diviziono varžybose Anglijoje. Be to, Lietuvoje australas po truputį pradeda ir trenerio karjerą. Youngas yra "Žuvėdros-Tauro" trenerių konsultantas, o netrukus gali tapti ir Lietuvos jaunimo (iki 21 metų) vaikinų rinktinės vyriausiuoju treneriu. Šiai komandai jis pasirengęs pats ieškoti ir rėmėjų.

"Lietuvoje yra gabių vaikinų, kurie gali ir nori tobulėti, - įsitikinęs Jamesas. - Tikiu, kad galiu jiems padėti. Pagrindinė Lietuvos žolės riedulio problema yra pinigų stygius. Australijoje žolės rieduliui kasmet skiriama 3 milijonai Australijos dolerių (6,6 milijono litų), rinktinės vyriausiasis treneris Barry Danceris uždirba 100 tūkstančių (220 tūkstančių litų). Jis dar turi 6-7 pagalbininkus".

Merginos - neįtikimai gražios

Visi jauni užsieniečiai Lietuvoje neišvengia klausimo apie vietos merginas. "Tai lengviausias kausimas, - nusišypsojo Youngas. - Lietuvos merginos yra neįtikimai gražios. Jos labai gražios ir Latvijoje bei Estijoje, bet lietuvaitės, sakyčiau, stilingesnės. Visi mano draugai čia vaikšto atvėpusiais žandikauliais. Turizmas Lietuvoje turi progresuoti vien dėl to. Be to, Vilnius yra gražus miestas, lietuviškas alus - pigus. Ko daugiau reikia turistui?"

Kiek metų australas pasirengęs praleisti mūsų šalyje? "Dabar į šį klausimą atsakyti negaliu, tačiau manau, jog mažiausiai tiek, kiek truks mano studijos: nuo 3 iki 5 metų, - spėjo Youngas. - Šiuo metu čia esu laimingas, o kas nutiks vėliau - neįsivaizduoju. Galiu Lietuvoje likti ir ilgesnį laiką. Tai gali būti ir 30, ir 50 metų. Kol kas to nežinau".


Komentarai
Parašė Giedre. Data: 8. Liepa 2005, 22:04:
Saunuolis;)laikykis:)

Parašė ricka. Data: 6. Gegužė 2006, 09:36:
e!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!


Rašyti komentarą
Jūs nesate prisijungęs su savo vartotojo vardu! Jei nesate prisiregistravęs, galite tai padaryti čia

Lietuvos žolės riedulio federacija ©2004