NAUJIENOS
UŽSIENYJE
INTERVIU
FOTOGALERIJA
SPAUDAI
DOKUMENTAI
ARCHYVAS
TARPTAUTINĖS VARŽYBOS
RINKTINĖS
EUROPOS TAURĖS
TURNYRAI LIETUVOJE
LIETUVOS ČEMPIONATAI
LAUKO
UŽDARŲ PATALPŲ
APIE MUS
FEDERACIJA
VEIKLA
KONTAKTAI
RĖMĖJAI
KLUBAI
STADIONAI
APIE ŽAIDIMĄ
TAISYKLĖS
ISTORIJA
VISIEMS
KVIEČIAME ŽAISTI
FORUMAS
NUORODOS
ENGLISH
NEWS
INTERNATIONAL CAMP
JŪSŲ NUOMONĖ
VARTOTOJAMS
Vartotojo vardas

Slaptažodis



Registruotis
Pamiršau spaltažodį
MŪSŲ DRAUGAI

Vaikų festivalis "Žolės riedulys - sportas visiems"
18. Gegužė 2012, 14:20

Pranešame, kad š. m. gegužės 19 dieną 14.00 val. Vilniuje, Žemynos gimnazijos sintetinės dangos žolės riedulio stadione (Čiobiškio g. 16) įvyko 2012 m. Lietuvos mergaičių ir berniukų U-12 (2000 m. ir jaun.) žolės riedulio festivalis „Žolės riedulys – sportas visiems“, kurio globėjas – Lietuvos Asociacija „Sportas visiems“.

Festivalyje dalyvavo komandos iš Vilniaus, Kauno, Širvintų, Vilniaus rajono.

Festivalyje buvo surengtos kelių lygių varžybos:
- vaikai U-12, kurie treniruojasi jau kelis metus, sudarė „A“ lygio turnyrą, kurio komandos sudėtis 6+1 vartininkas;
- „B“ lygio mini turnyre rungtyniavo 3 prieš 3 be vartininkų (buvo leista patiems vaikams burtis į komandėles bei sukurti jų pavadinimus);
- „C“ lygio turnyras vyko vaikams, kurie norėjo išbandyti žolės riedulio sportą. Treneriais buvoi jų tėveliai ar vyresnieji draugai.
- Konkursai, estafetės... Šių momentinių sporto renginių kiekį ir sąlygas pristatė festivalio organizatoriai. Svarbiausia – mikliausi, taikliausi, greičiausi iškovojo prizus, kurie buvo įteikti iškart!

Šių metų gegužės 19 dieną, Vilniuje, Žemynos gimnazijos sintetinės dangos stadione vyko reginys skirtas populiarinti žolės riedulį. Festivalį rengė Vilniaus sporto žaidimų klubas „Žuvėdra“ kartu su Lietuvos asociacija „Sportas visiems“. Festivalis buvo skirtas vaikams iki 12 metų bei prie jų, taip pat maloniai jungėsi suaugusieji. Renginyje dalyvavo apie 120 žmonių, kurių amžius buvo nuo 6 iki 58 metų. Festivalyje dalyvavo ir apdovanojimus dalyviams įteikė Seimo narys bei Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas Jonas Liesys.
Pagrindinėse varžybose dalyvavo 4 merginų komandos (2 Širvintų, 1 Vilniaus ir Kauno) bei 4 vaikinų komandos (2 Širvintų, 1 Vilniaus ir Kauno). Tiek merginų, tiek vaikinų pogrupiuose vyko įnirtingos kovos, nors jau po 2 rato buvo aiškūs lyderiai, o dėl sidabro medalių kova vyko iki paskutinių rungtynių minučių. Mergaičių ir berniukų sidabro medalių savininkai paaiškėjo tik likus 1 minutei iki rungtynių laiko pabaigos (tiek mergaičių, tiek berniukų varžybose).

Galutinė komandų rikiuotė:
Mergaičių:
1. Širvintų SM1
2. Vilniaus SŽK „Žuvėdra“
3. Širvintų SM2
4. Kauno „Tauras-Veršvai“
Berniukų:
1. Širvintų SM1
2. Vilniaus SŽK „Žuvėdra“
3. Širvintų SM2
4. Kauno „Tauras-Veršvai“

Komandos-prizininkės buvo apdovanotos medaliais, o komandoms-nugalėtojoms (berniukų ir mergaičių) buvo įteiktos ir taurės. Taip pat komandos buvo apdovanotos „ekstra“ dovanelėmis: kukurūzų ir traškučių pakeliais.

B pogrupis buvo skirtas vaikų iniciatyvai parodyti, t.y. vaikai būrėsi patys į komandas, sugalvojo pavadinimus ir dalyvavo varžybose. Šioje rungtyje užsiregistravo 12 komandų bei 4 pradedančiųjų grupės iš neseniai susipažinusiųjų su žolės rieduliu vaikų iš Vilniaus „SOS kaimo“. 1 ir 3 vietas šioje rungtyje užėmė Širvintų atstovai (komandų pavadinimai: 1 vieta- „Sportika“, 3 vieta – „Lukas“), o 2 vieta – vaikai iš Vilniaus rajono, Rudaminos („Fortin“). Rungties nugalėtojams atiteko taurė bei aukso medaliai, kitiems prizininkams atiteko sidabro ir bronzos medaliai.

Didelio dėmesio ir aktyvaus dalyvavimo sulaukė konkursai. Iš viso buvo 5 konkursai vaikams ir 1 konkursas suaugusiems. Konkursų nugalėtojai buvo apdovanoti festivalių 1-3 vietos medaliais, o nugalėtojai galėjo pasimėgauti vaikišku šampanu. Daugiausiai medalių pelnė Širvintų delegatai (po 2 kiekvienos spalvos medalius), Rudaminos, Kauno ir Vilniaus atstovai pelnė po 1 visų spalvų medalį. Iš viso buvo išdalinti 5 komplektai medalių.
Taip pat buvo apdovanoti aktyviausi, jauniausi ir perspektyviausi vaikai, iš viso 3 berniukai ir 2 mergaitės. Vaikams buvo įteiktos atminimo statulėlės: Giedrė Staniūnaitė (Širvintos), Galina (SOS kaimas, Vilnius), Martynas Damulis (Kaunas), Lukas Kulikovsikis (Širvintos), Rimvydas (SOS kaimas, Vilnius).
Žolės riedulio klubo prezidentas, Leonardas Čaikauskas ir Seimo narys, Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas, Jonas Liesys apdovanojo lazdomis ir kamuoliukais naujus žolės riedulio šeimos narius - Vilniaus „SOS kaimo“ vaikus, pas kuriuos prieš 2 savaites „Žuvėdros“ klubo aktyvas atvažiavo ir supažindino su žolės rieduliu. Prezidentas (Leonardas Čaikauskas) džiaugėsi, jog ši pažintis ne tik praplės riedulio šeimą, bet ir suteiks vaikams daug džiaugsmo ir malonumo.
Renginio metu buvo dalinama kareiviška košė ir arbata, kuria mėgavosi ne tik dalyviai, bet ir žiūrovai.
Didelį „AČIŪ“ norėtųsi pasakyti fotografui Alfredui Pliadžiui, geram žolės riedulio draugui už nuostabias nuotraukas, kurias galite rasti adresu:http://www.sportas.info/galleries/1605.html


Festivalio TD: Jaroslav Suchocki (N/K, Vilnius) ir SŽK „Žuvėdra“ aktyvas.


Komentarai
Parašė tomukas. Data: 24. Gegužė 2012, 07:06:
ce zaidziau

Parašė lukas3414. Data: 27. Gegužė 2012, 11:56:
as cai zaidziau.


Rašyti komentarą
Jūs nesate prisijungęs su savo vartotojo vardu! Jei nesate prisiregistravęs, galite tai padaryti čia

Lietuvos žolės riedulio federacija ©2004