„Tradiciniame turnyre Lenkijoje dalyvaujame nuo 2013 metų. Mums sekdavosi įvairiai, tačiau dar niekada nepavyko nugalėti! Arčiausiai tikslo buvome praėjusiais metais, kuomet iškovojome sidabrą (būtent – iškovojome, nepaisant to, kad sidabras dažniausiai pralaimimas. Tuo atveju mums tai buvo puikus pasiekimas). Na, o šiemet.. Kosmosas ir auksas!“, - džiaugsmingomis emocijomis dalinosi treneris Artūras Macijauskas grįžtant namo iš tarptautinio turnyro Lenkijoje, kuriame U-16 vaikinai užimė pirmąją vietą! Jaunosios Žuvėdros klubo merginos varžėsi ne tik tarp mergaičių, bet ir tarp berniukų komandų ir liko 4 vietoje! Taip pat puikiai sekėsi ir jauniausiems Žuvėdra-Tauras ir Pietų Meteoras-Tauras sportininkams. 

fjowppe

Sportininkų šypsenos Lenkijoje 

 

Auksu besidžiaugiančių vaikinų treneris A. Macijauskas dalijosi, jog vaikinai iš viso žaidė 5 rungtynes ir pusfinalyje išgyveno dižiausią dramą: „Tikrą dramą išgyvenome pusfinalyje, kur po nesėkmingos pradžios atsilikome 2 įvarčiais, tačiau radome jėgų ir sugebėjome palaužti varžovus. Rungtynes laimėjome rezultatu 4:2. Finale stojome į kovą prieš šeimininkų Warta Poznan ekipą. Nugalėtojui išaiškinti prireikė baudinių. Mums pagaliau šypsojosi sėkmė. Mes laimėjome rezultatu 3:2 ir pratrūkome emocijomis. Tai iš tiesų labai didelis pasiekimas, kurį pakartoti ateities kartoms bus be galo sunku. Lygis tarptautiniame turnyre Lenkijoje tikrai aukštas, pergalei reikalingas ne tik labai geras žaidimas, bet ir sėkmė. Triumfo skonis išliks vaikinų atmintyje labai ilgam. Tokių pergalių vertė yra neišmatuojama, o kad laimėtum - reikia dalyvauti. Suprantu, kad šiais laikais atrasti finansų ne taip jau paprasta atrasti, yra ir kitų prioritetų, bet esu tikras, kad tokios investicijos atsiperka. Dėkoju kiekvienam, kuris prisidėjo, kiekvienam, kuris palaikė ir tikėjo, kiekvienam, kuriam buvo ne vis vien – ši pergalė ir Jūsų. Sveikinu!“. 

lkjhgf

Žuvėdros klubo merginos neatsiliko nuo savo komandos kolegų - jos pasipriešino Ukrainos vaikinams (1:1) bei laimėjo prieš Čekijos vaikinų komandą, tačiau nusileido Lenkijos vaikinukams ir liko 4 vietoje. Treneris Maksim Tarasov džiaugiasi mergaičių pasirodymu ir galimybe dalyvauti tarptautiniuose turnyruose, kurie padeda komandai tobulėti. 

Sėkmingai iš kelionės grįžę sportininkai turės poilsį, po kurio pradės rungtyniauti Lietuvos čempionatuose ir Lietuvos žolės rieduio vaikų lygoje.