Lietuvos nacionalinė vyrų rinktinė startavo pasiruošimo Europos čempionatui Portugalijoje etape. Pirmoji stovykla Vilniuje subūrė daugiau nei 20 kandidatų! Kartu su sportininkais dirbo treneris Casper Classen, trenerė Donata Grigienė, fizinio pasirengimo treneris Andrius Norkus. Trijų dienų stovyklos metu, vaikinai turėjo pirmas treniruotes, atliko fizinio pasirengimo testus, žaidė draugiškas rungtynes ir susidėliojo planą dėl tolimesnio pasiruošimo ne tik kartu su treneriais, bet ir individualiai. 

x20210417 Alfredas Pliadis AL5 5168

NUOTRAUKŲ GALERIJA 

Vyriausias komandos treneris Casper Classen dalijosi, kad vaikinai mokosi mąstyti nestandartiškai, mokosi pamatyti daugiau nei vieną galimybę įžaisti kamuolį, strateguoti aikštelėje. Treneris pasidžiaugė, kad šiais metais prie rinktinės prisideda didelis būrys sportininkų ir prisipažino nekantraujantis pamatyti visų žaidėjų technines galimybes.  

20210417 Alfredas Pliadis AL5 53371

Stovyklos metu komandos vadovai vykdė vaikinų fizinės būklės testavimą atliekant 5 skirtingas užduotis, pakalbintas apie testų rezultatus vienas iš komandos žaidėjų, Žygimantas Balsiukas, dalijosi, kad „sofos“ sezono pasekmės šiek tiek matosi, tačiau komanda nusiteikusi dirbti. Žygimantas džiaugėsi ir prie komandos prisidėjusiu jaunimu, kurie puikiai įsiliejo į komandą. Kitas komandos žaidėjas, Jonas Bagdonavičius, dalijosi, kad nuotaikos komandos puikios, nors komandos treneriai tikrai negailėjo sportininkų (šypsosi). 

Fizinio rengimo treneris Andrius Norkus negailėjo gražių žodžių sportininkams dėl jų nusiteikimo ir požiūro į darbą, tačiau priminė žaidėjams, kad tolimesnis pasiruošimas vyks ne tik stovyklų metu, bet ir individualiai, kad per 3 mėnesius pavyktų pasiekti geriausią rezultatą. „Kaip parodė testų rezultatai mums labiausiai trūksta ištvermės, kaip rodo patirtys iš ankstesnių čempionatų mums trūksta staigesnio starto ir vikrumo. Tokie būtų pagrindiniai dalykai. Stengiuosi įdiegti žaidėjams, kad profesionalus sportininkas su savo kūnu turi padfaryti daugiau nei sako treneris per treniruotę“, - dalijosi komandos fizinio pasirengimo treneris. 

20210417 Alfredas Pliadis AL5 5521

LŽRF prezidentas džiaugėsi, kad rinktinių pasiruošimo stovyklos subūrė didelį skaičių sportininkų, kurie pasiilgo aukščiausio lygio varžybų. Trenerė Donata Grigienė dėkojo visiems komandos nariams ir žaidėjams už puikią treniruočių stovyklą. 

Klausiate, o kaip dėl sportininkų saugumo? Visi Lietuvos rinktinių kandidatai yra testuojami greitaisiais testais, dalis sportininkų yra gavę pirmuosius COVID-19 skiepus, aikštėse ir už jų ribų laikomasi visų saugumo reikalavimų, siekiame užtikrinti maksimalią apsaugą. 

zz20210417 Alfredas Pliadis AL5 5563{jcomments off}