Lietuvoje viešėjo žolės riedulio treneris iš Olandijos Casperas Claassenas, su kuriuo artimiausiu metu ketinama pasidaryšti sutartį dėl bendradarbiavimo padedant Lietuvos vyrų rinktinei. C. Claassenas šiuo metu treniruoja Olandijos AMHC kubo moterų komandą, kuri žaidžia šalies pirmajame divizione.

cid f6fa388b 3d5e c3ea b89a a64f68769405yahoo

LŽRF prezidentas L. Čaikauskas ir C. Claassenas stebėi Lietuvos vyrų čempionato rungtynes.

Prieš keletą mėnesių C. Claassenas laišku kreipėsi į Lietuvos žolės riedulio federacijos (LŽRF) prezidentą Leonardą Čaikauską ir išreiškė norą padėti Lietuvos vyrų rinktinei pasirengti atrankos į 2020 metų Olimpines žaidynes varžyboms.

Neseniai C. Claassenas apsilankė Lietuvoje ir LŽRF biure susitikimo su LŽRF prezidentu bei biuro vadove Monika Ivanauskaite. Olandas pristatė savo veiklos viziją ir galimybes.

Svečias taip pat stebėjo Lietuvos vyrų čempionato rungtynes Vilniuje tarp sostinės „Žuvėdros–Tauro–CTLF“ ir Širvintų „Baltic Champs–Ježvito“ komandų. Po mačo olandas susitiko su Lietuvos vyrų rinktinės vyriausiuosiu treneriu Romualdu Chmeliausku ir trenerio asistentu Artūru Macijausku bei federacijos vadovu L. Čaikausku.

Treneriai trumpai aptarė rinktinės pasirengimo planą ir Olandijos trenerio išsakytas mintis, ką galima nuveikti per trumpą laiką, kuris liko iki svarbiausių rinktinės varžybų. Atrankos į Tokijo olimpines žaidynės pirmojo etapo varžybos vyks Lenkijoje rugpjūčio 28 – rugsėjo 2 dienomis.

Artimiausiu metu LŽRF ir C. Claassenas pasirašys bendradarbiavimo sutartį.

IMG 4642

R. Chmeliausko, A. Macijausko ir C. Claasseno susitikimas.