Lietuvos nacionalinė moterų rinktinė sėkmingai startavo Europos čempionate - paskutinę rungtynių minutę išplėšėme pergalę iš Turkijos rinktinės rankų, laimėdamos rungtynes rezultatu 4:3, tačiau nepavykus išnaudoti turimų progų pralaimėjome Škotijos merginoms rezultatu 3:6. Lietuvaitėms kiek sunku priprasti prie salės dangos, kuri leidžia greitai žaisti, tačiau yra gana slidi. Smagu, jog net ir tai nesutrukdė pelnyti įvarčių. Donata Grigienė bei Kotryna Kartanovič komandai pridėjo po du įvarčius, o Samanta Jakovleva, Dovilė Kuklienė, Ramunė Petrauskaitė Bartkuvienė - po vieną įvartį. Ryt laukia sekančios varžovės - Velso ir Rusijos moterų rinktinės. Primename, kad visas Europos čempionato rungtynes galite stebėti tiesiogiai paspaudę šią nuorodą. 

82900594 10158077799479577 7513202676193034240 n

Lietuvos nacionalinė moterų rinktinė 

Po pirmosios dienos, Lietuvos nacionalinė moterų rinktinė yra 5 pozicijoje - merginos kartu su Lenkijos ir Turkijos rinktinėmis turi po 3 taškus, tačiau šiuo metu mūsų įvarčių santykis prastesnis nei minėtų varžovių. Po dvi pergales pelnė Rusijos ir Škotijos komandos, o po du pralaimėjimus patyrė Kroatijos ir Velso merginos. 

hjgklaiepw45

Pirmosios dienos turnyrinė lentelė 

Įdomu, kad Lietuva šiame čempionate yra trečia  stipriausia šalis pagal Europos žolės riedulio federacijos sklelbiamus reitingus, nusileidžianti tik Lenkijos ir Rusijos rinktinėms.

Rankings

 Europos žolės riedulio federacijos skelbiama komandų reitingo lentelė