2018 metų Lietuvos žolės riedulio federacijos moterų Didžiąją taurę laimėjo Gardino „Ritm“ komanda, o Mažąją - Širvintų „Inta“.

A4S 5142

Alfredo Pliadžio nuotrauka.

NUOTRAUKŲ ALBUMAS

Didžiosios taurės turnyro A grupėje Šiaulių „Gintra-Strektė-Universitetas“ 12:3 nugalėjo Širvintų SC ir 7:3 - Kelmės „Aušrą“, o širvintiškės palaužė Kelmės ekipą 7:5.

Tuo metu B grupėje „Ritm“ nugalėjo Vilniaus „Žuvėdrą-Taurą“ 7:2 ir Šiaulių „Akademiją-ŠSG“ 7:1, o vilnietės įveikė šiaulietes 2:1.

Atrodė, kad į finalą žengs abi favoritės - „Ritm“ ir „Gintra-Strektė-Universitetas“, tačiau pusfinalyje tikrą sensaciją sukūrė vilnietės.

Jos pirmojo kėlinio viduryje atsiliko nuo šiauliečių net 0:5, bet sugebėjo išsigelbėti ir rungtynės baigėsi lygiosiomis 6:6. Baudinių serijoje „Žuvėdra-Tauras“ nugalėjo 2:0 ir pateko į finalą.

Lemiamoje kovoje sostinės komandai teko susitikti su Gardino komanda, kuri Širvintų SC riedulininkes nugalėjo 4:1.

Finale „Žuvėdra-Tauras“ ir vėl nustebino visus žiūrovus - po trijų Deimantės Stankutės įvarčių vilnietės pirmąjį kėlinį laimėjo 3:1. 39 min. vis dar kvepėjo antrąja sensacija, nes rezultatas buvo 3:2 Lietuvos komandos naudai.

Vis dėlto „Ritm“ pasinaudojo dviem „Žuvėdros-Tauro“ žaidėjų klaidomis ir per minutę išsiveržė į priekį. Jau pasibaigus rungtynių laikui baltarusės dar įmušė mažąjį kampinį ir vis dėlto nugalėjo rezultatu 5:3.

RUNGTYNIŲ VAIZDO ĮRAŠAS

Mažajame finale „Gintra-Strektė-Universitetas“ prieš Širvintų SC pirmavo 5:1, tačiau ir vėl sulaukė sunkumų. Širvintiškės 29 bei 30 min. įmušė du įvarčius ir sumažino atsilikimą iki 3:5.

Tuomet čempionių treneris vartininkę pakeitė aikštės žaidėja, o papildoma žaidėja tapusi Erlanda Nomeikaitė įmušė 2 įvarčius po mažųjų kampinių, vieną - iš 7 m. baudinio ir 37 min. rezultatas išaugo iki 8:3. Per likusį laiką, pasinaudojusios ir toliau be tikros vartininkės žaidusių šiauliečių klaidomis, širvintiškės pelnė 3 įvarčius, bet rungtynes pralaimėjo 6:8.

RUNGTYNIŲ VAIZDO ĮRAŠAS

Per mačą dėl 5 vietos „Akademija-ŠSG“ prieš „Aušrą“ pirmavo 3:0, bet trys Kristinos Poškutės įvarčiai ir čia komandas privertė nugalėtojas aiškintis baudinių serijoje. Joje geriau sekėsi šiaulietėms, laimėjusios seriją 2:1, o rungtynes - 5:4.

Geriausia turnyro žaidėja buvo išrinkta vilnietė Ugnė Chmeliauskaitė, rezultatyviausia tapo E. Nomeikaitė (21 įvartis), o perspektyviausios (iki 18 metų) žaidėjos prizas buvo įteiktas širvintiškei Karolinai Urbonavičiūtei.

LŽRF Mažosios taurės laimėtojomis tapo „Intos“ riedulininkės, pusfinalyje 3:2 nugalėjusios Širvintų SC-2, o finale Kauno „Taurą-Veršvus“ - net 9:0. Trečioji vieta atiteko Širvintų SC-2 ekipai, kuri mažajame finale 3:0 nugalėjo Šiaulių sporto gimnazijos auklėtines, kurios pusfinalyje nusileido kaunietėms 1:5.

Geriausios šio turnyro žaidėjos prizas atiteko Kamilei Pakštytei (Širvintų SC-2), rezultatyviausios - kaunietei Miglei Margelytei, o perspektyviausios - šiaulietei Brigitai Vaitiekaitytei.