Spausdinti

Lietuvos moterų žolės riedulio rinktinė, besirengianti Vilniuje rugpjūčio 21-26 dienomis vyksiančiam 2018 metų „Hockey Series“ turnyrui, sužaidė dvejas kontrolines rungtynes Vilniuje su Baltarusijos čempionėmis Gardino „Neman“ riedulininkėmis.

AL5 1973

NUOTRAUKŲ GALERIJA

Šį kartą komandos pasidalino po pergalę. Šeštadienį Lietuvos rinktinė nugalėjo 5:3, o sekmadienį nusileido varžovėms rezultatu 2:3.

Per pirmąsias rungtynes mūsų komandai 2 įvarčius pelnė Dovilė Juraitė, po 1 - Ugnė Chmeliauskaitė, Jūrate Juodytė ir Erlanda Nomeikaitė. Per antrąjį mačą Lietuvos rinktinėje pasižymėjo Kristina Poškutė ir komandos kapitonė Dovilė Kuklienė.

Anksčiau Lietuvos rinktinė ir „Ritm“ dukart susitiko Gardine, ten abejas rungtynes laimėjo mūsiškės - 6:3 ir 7:5.

Vilniuje vyksiantis „Hockey Series“ turnyras yra pirmasis atrankos į 2020 metų Tokijo olimpines žaidynes etapas. Lietuvos sostinėje su mūsų rinktine kovos Čekijos, Turkijos, Ukrainos ir Velso nacionalinės komandos.

Kelialapius į „Hockey Series“ II etapą pelnys 3 geriausios komandos.

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Maksimas Tarasovas prieš oficialių kovų pradžią yra nusiteikęs optimistiškai.

„Pagal reitingą mes esame silpniausia rinktinė, tačiau žaidžia ne reitingas, - po paskutinių kontrolinių rungtynių sakė treneris. - Nuotaikos yra puikios, sakiau po rungtynių panoms, kad šis pralaimėjimas mums bus naudingas. Pamatėme savo didžiausius minusus, o dar turime laiko padirbėti. Didžiausias mūsų pliusas - labai stipri puolimo grandis. Per tuos trejus metus, kuriuos dirbu rinktinėje, manau, ši komanda yra pati stipriausia.“

Kalbėdamas apie varžoves, treneris neišskyrė nė vienos komandos.

„Manau, galime nugalėti bet kurią komandą, bet galime bet kuriai ir pralaimėti. Vis dėlto, jei atvirai, manau, viskas bus gerai ir mes pasieksime savo tikslą, - teigė M. Tarasovas. - Visos varžovės stiprios, bet ir mes nesame silpni.“

Pirmąsias rungtynes Lietuvos komanda žais rugpjūčio 21-ąją (antradienį) 19 val. su ukrainietėmis.

Visas M. Tarasovo interviu: