Spausdinti

2017 metų Lietuvos moterų riedulio uždarose patalpose „Žalgirio“ taurės turnyrą laimėjo Smolevičių „Viktorija“ iš Baltarusijos, finale 5:3 įveikusi tautietes iš „Minsk“.

A4S 2428

Alfredo Pliadžio nuotrauka.

NUOTRAUKŲ GALERIJA

RUNGTYNIŲ VAIZDO ĮRAŠAS

Mažajame finale taip pat susitiko dvi užsienio komandos, o per rungtynes Gardino „Ritm“ (Baltarusija) nugalėjo Sumų „Sumčanką” (Ukraina) 5:0.

RUNGTYNIŲ VAIZDO ĮRAŠAS

Lietuvos komandoms šį kartą teko dalintis 5-8 vietas. Mačas dėl 5 pozicijos tarp Šiaulių „Gintros–Strektės–Universiteto“ ir Vilniaus „Žuvėdros–Tauro“ vyko permainingą, o pergalę rezultatu 5:3 šventė šiaulietės.

RUNGTYNIŲ VAIZDO ĮRAŠAS

Vilnietes jau 2 min. į priekį išvedė baudinį įmušusi Kotryna Kartanovič, tačiau čempionės po 2 taiklių Jūratės Juodytės (5 ir 11 min.) ir vieno Monikos Vilkaitės (16) smūgių tvirtai perėmė iniciatyvą į savo rankas.

„Žuvėdros–Tauro“ merginos nebuvo linkusios pasiduoti. 20 min. rezultatą sušvelnino Ugnė Chmeliauskaitė, o į 24 min. šiauliečių puolėjos Erlandos Nomeikaitės pelnytą įvartį dar vienu taikliu smūgiu jau 25 min. atsakė K. Kartanovič.

Vis dėlto daugiau pasiekti vilnietėms nepavyko, o lemtingu tapo 31 min. J. Juodytės pelnytas dar vienas įvartis į „Žuvėdros–Tauro“ vartus.

Rungtynes dėl 7 vietos laimėjo Šiaulių sporto gimnazija, 7:3 įveikusi Kelmės „Aušrą“.

Po turnyro, tradiciškai, buvo paskelbtos ir apdovanotos geriausios komandų žaidėjos. Jomis tapo Julia Kichelčuk („Viktorija“), Elizaveta Skurat („Minsk“), Nadzeja Silickaja („Ritm“), Juliana Fadejeva („Sumčanka“), Dovilė Kuklienė („Gintra-Strektė-Universitetas“), K. Kartanovič („Žuvėdra-Tauras“), Kornelija Andrejūnaitė (Šiaulių sporto gimnazija) ir Vaida Račkauskaitė („Aušra“).