Spausdinti

LŽRF Jaunimo lyderystės akademija keliauja į sekantį etapą - šį kartą kalbėjomės apie galimybę būti žolės riedulio teisėja/u. Savo patirtimi su jaunimu dalijosi Jolanta Liškausienė ir Vilma Bagdanskienė. 

2021 09 29 16 00 26 LŽRF Akademija Microsoft Teams

Jolanta papasakojo apie teisėjų darbą čempionatuose. Ne tik tų, kurie yra matomi aikštelėje, bet ir ne visada pastebimų - komisarų ir techninių atstovų. Tai buvo puikus priminimas, kad sekretoriatas ne tik rašo protokolus, bet yra atsakingas už laiku vykdomas varžybas, aprangas, apsaugas, atsakymus aikštės teisėjams sudėtingose situacijose, greitus sprendimus ir bendrą čempionato tvarką. Jolanta juokavo, kad turnyro direktoriai/delegatai yra kaip vaikščiojanti enciklopedija, kuri turi puikiai išmanyti visas taisykles. 

2021 10 02 19 50 29 Komisarai ir techniniai atstovai Protected View PowerPoint

Vilma sudėliojo akcentus apie aikštės teisėjų darbą. Priminė, kad aikštelėje mes atliekame savo darbą, o už jos ribų esame asmenybės. Emocijos teisėjų darbe turėtų būti suvaldytos, tačiau tai nereiškia, kad negalime pasidžiaugti gražiu žaidimu. Kūno kalba, bendradarbiavimas su kitu teisėju, nuolatinis mokymasis ir patirties pasidalijimas ir deimantų atradimas savyje yra pagrindiniai aspektai, kurių nereikėtų pamiršti. 

2021 10 02 20 52 52 Vilma Protected View Word{jcomments off}