Spausdinti

Asociacija Vilniaus miesto sporto žaidimų klubas Trakų Vokės „Erta“ įsikūrė dar visai neseniai, bet savo veiklą pradėjo intensyviai! Idėjų pilna komanda, kartu su klubo direktore Ernesta Kazakovaite, ryžtingai ir su dideliu noru pradėjo įgyvendinti sportinio aktyvumo veiklas. Apie vieną jų - vasaros stovyklą vaikams, jau rašėme, žadėdami plačiau supažindinti su naujai įsikūrusiu klubu. Tad kviečiame pažinti žolės riedulio pradžią Trakų Vokėje - kalbiname direktorę Ernestą Kazakovaitę. 

hcertaklubas

Klubo archyvo nuotraukos  

Ernesta,

Papasakokite mums, kaip susipažinote su žolės riedulio sporto šaka? Kaip ji atkeliavo į Trakų Vokę? 

Žolės riedulį Trakų Vokės bendruomenei prieš 5 metus pristatė treneris Rimantas Čaikauskas. Vaikai šiuo sportu labai susidomėjo ir aktyviai pradėjo lankyti treniruotes, sportuoti. Buvo susibūrusi ir mergaičių grupė, bet deja neprigijo, nors ateityje galvojame ją vėl surinkti - mergaitės tikrai nori būti aktyvios ir žaisti! Didžiausia dalis komandos žaidėjų yra tarifikuoti Tauro Sporto mokykloje ir žaidžia už SM „Tauras“. Vaikai aktyviai dalyvavo visose U-12, U-14 sporto varžybose, stovyklose ir kituose žolės riedulio federacijos renginiuose, turėjo išvykas į tarptautines varžybas. Siekė, augo ir laimėjo prizines vietas. Tam, kad vaikai dar labiau tobulėtų ir siektų daugiau sportinių aukštumų - įkūrėmė sporto žaidimų klubą „Erta“. Su dideliu noru ir ryžtu stengiamės padėti vaikams augti ir siekti dar geresnių rezultatų, siekti čempionų vardo.

unnamed 2vwgqgqg

Kada įkūrėte naująjį klubą? Kaip sugalvojote asociacijos pavadinimą? Galbūt turite kokių patarimų tiems, kurie norėtų įkurti savo komandą, tačiau nedrįsta?

Asociacija Vilniaus miesto sporto žaidimų klubas Trakų Vokės „Erta“ įsikūrė visai nesenai, bet ryžtingai, su noru ir naujomis fizinio aktyvumo ir sporto užimtumo idėjomis. Mūsų tikslas yra stiprinti vaikų fizinį aktyvumą ir ugdyti vaikų draugišką bendravimą, socialinius įgūdžius. Norime prisidėti prie vaikų užimtumo ir organizuoti vaikams sporto užsiėmimus ir iššūkius. Mūsų sporto klube kiekvienas vaikas bus įtrauktas ir išklausytas, o vaikų nuomonė ir idėjos mums padės kartu augti ir kurti bendradarbiavimo santykius ir komandinį ryšį, pasiekiant tik geriausius sporto rezultatus. Tie kurie nedrįsta įkurti sporto klubo ir suvienyti komandos, norime, kad išdrįstu ir padėtų toliau augti ir stiprėti žolės riedulio sporto šakai.

Vilniaus miesto sporto žaidimų klubas Trakų Vokės „Erta“ įsikūrė šių metų birželio 26 dieną. Klubo pavadinimas turi reikšmę - Erta yra ilgiausiai be pertraukos veikiantis žemės ugnikalnis, tikimės, kad mūsų klubas ir komanda žais ir sieks geriausių rezultatų ilgą laiką. Klubą įkurti nėra sunku, svarbiausia reikia turėti tikslą ir žinoti dėl ko tai darai. Mes tai padarėme dėl vaikų, jų ateities, dėl tų vaikų kurie savo gyvenimo neįsivaizduoja be sporto ir fizinio aktyvumo.

unnamed 2vwgqgqg

Trakų Vokėje vaikų treniruotės prasidėjo šiek tiek anksčiau, nei įkurtas naujasis klubas. Trenerio Rimanto Čaikausko vadovaujama komanda taip pat dalyvauja vaikų lygos rungtynėse, papasakokite mums kokia šiuo metu yra situacija, kiek klube turite vaikų, kur vyksta jūsų treniruotės, ko labiausiai trūksta klubo plėtrai?

Mūsų treniruotės vyksta Trakų Vokės gimnazijos sporto salėje, todėl mūsų komanda yra stipresnė uždarų patalpų varžybose. Trakų Vokės gimnazijos stadionas nėra pritaikytas žolės rieduliui.

Ką jau pavyko nuveikti? 

Tik įsikūrus klubui spėjome parašyti projektą į Vilniaus miesto savivaldybę dėl Žolės riedulio vasaros sporto ir fizinio aktyvumo stovyklos Šventojoje. Gavome dalinį finansavimą. Taigi, mes entuziastingai dirbame ir stengiames padaryti viską dėl vaikų.

117992856 225891298741106 9013994859878082529 n

Taip pat norime pasidžiaugti mūsų komandos vaikinais, nes jie yra labai aktyvus ir kūrybiški, jie šiuo metu aktyviai sportuoja kiekvieną dieną. Savo noru susitinka ir atlieka sportines užduotis, kurias susigalvoja patys. Greitu metu prasidės žolės riedulio treniruotės ir kaip naujas sporto klubas startuosime naujame žolės riedulio sezone.

Kokie artimiausi planai? Ar neketinate dalyvauti Lietuvos čempionate? 

Mūsų planai yra startuoti ryžtingai ir siekti geriausių rezultatų. Vaikinai nori žaisti kaip atskira komanda Lietuvos vyrų čempionato B divizione ir tam ruošiasi. Šiuo metu tai pagrindinis vaikinų tikslas! Aišku, ar jau esame pasiruošę nuspręs komandos treneris.

download

Kartu su tėveliais padarysime viską,kad išspręstumeme finansinius klausimus. Ieškome klubui remėjų, kitų finansinių šaltinių. Planuojame rašyti įvairius projektus.  

Turime svajonę išsiauginti treneriui pagalbininką, kuris padėtų sėkmingai vykdyti treniruotes, nes treneris jau turi subūręs grupelę jaunų vaikinukų!

O taip pat norime padėkoti Lietuvos žolės riedulio federacijai kuri teikia patarimus ir padeda padaryti klubą nuoseklų ir tvarų. Žolės riedulio bendruomenei siunčiame nuoširdžiausius linkėjimus ir linkime didžiausių pasiekimų ateityje.

Ačiū jums. Linkime sėkmingų startų naujame sezone ir kuo sėkmingesnės klubo plėtros! {jcomments off}