Spausdinti

2019 metų Lietuvos jaunučių (iki 16 metų) merginų čempionatą laimėjo Širvintų riedulininkės, o tarp vaikinų geriausiai sekėsi sostinės atstovams.

A4S 0696

Alfredo Pliadžio nuotrauka.

Merginų varžybose čempione tapusi Širvintų SC komanda pirmajame etape 8:1 nugalėjo Kelmės VJSM ir 6:1 - Šiaulių „Akademija“, o finale 4:2 palaužė Šiaulių „Akademiją-ŠSG“. Šiaulietės pirmojo etapo grupėje 7:0 nugalėjo Kauno „Taurą-Veršvus“ ir 6:1 - Širvintų SC-2.

Trečiąją vietą turnyre užėmė Širvintų SC antroji komanda, kuri grupėje su kaunietėmis sužaidė lygiosiomis 2:2, o mažajame finale 2:1 įveikė Kelmės ekipą. Pastaroji savo grupėje 2:1 nugalėjo „Akademiją“.

Per rungtynes dėl 5 vietos „Tauras-Veršvai“ nugalėjo „Akademiją“ 6:2.

Geriausiomis komandų žaidėjomis buvo išrinktos Martyna Ragauskaitė (Širvintų SC), Karolina Raulinaitytė („Akademija-ŠSG“), Gustė Stankutė (Širvintų SC-2), Gabija Keraitė (VJSM), Saulė Sasnauskaitė („Tauras-Veršvai“) ir Ugnė Kievišaitė („Akademija“).

MERGINŲ VARŽYBŲ NUOTRAUKŲ GALERIJA

Vaikinų turnyre 4 komandos kovojo vieno rato sistema, o geriausiai sekėsi Vilniaus „Žuvėdros-SM Tauro“ auklėtiniams. Jie vienodu rezultatu 5:2 nugalėjo Vilniaus r. SM ir Šiaulių „Akademiją“, bet 1:2 pralaimėjo Širvintų SC.

Antrąją vietą užėmė Vilniaus r. SM auklėtiniai, kurie 2:1 palaužė šiauliečius ir 7:2 - širvintiškius.

Trečioji vieta atiteko „Akademijai“, šventusiai pergalę prieš Širvintų SC rezultatu 4:1.

Geriausiai komandų žaidėjai buvo pripažinti Ernestas Ustinovičius („Žuvėdra-SM Tauras“), Rafalas Stankevičius (Vilniaus r. SM), Renaldas Kazragis („Akademija“) ir Martynas Jonas Buzys (Širvintų SC).

VAIKINŲ VARŽYBŲ NUOTRAUKŲ GALERIJA