Spausdinti

2018 metų Lietuvos žolės riedulio vaikų lygos nugalėtojomis tapo Šiaulių SM „Klevas“ antroji merginų ir Širvintų SC vaikinų komandos.

A4S 0764

Vaikų lygos finalinių varžybų dalyviai (Alfredo Pliadžio nuotr.)

NUOTRAUKŲ GALERIJA

Vilniuje vykusių finalinių varžybų pirmojo etapo merginų A grupės varžybose Širvintų SC 1:0 įveikė Vilniaus „SM Tauras–Žuvėdra“ komandą, bet 1:3 pralaimėjo „Klevo“ antrajai ekipai, o pastaroji nusileido vilnietėms 1:2. Tad kelialapių į finalus dalybose lemtingas buvo vienas įvartis, į mačą dėl penktosios vietos pasiuntęs širvintiškes.

B grupėje Kelmės SM net 9:0 įveikė „Klevą“ ir 3:0 Vilniaus antrąją ekipą. Per kitas rungtynės vilnietės su šiaulietėmis sužaidė lygiosiomis 1:1 ir taip pat tik dėl geresnio įmuštų ir praleistų įvarčių skirtumo pelnė kelialapį į mažąjį finalą.

Per rungtynes dėl penktosios vietos Širvintų SC nugalėjo „Klevą“ 8:0, mažajame finale „SM Tauro–Žuvėdros“ pirmoji ekipa 1:0 palaužė antrąją, o didžiajame finale „Klevas-2“ tvirtai 9:3 įveikė Kelmės SM riedulininkes.

Geriausiomis komandų žaidėjomis buvo išrinktos ir specialiais prizais apdovanotos Kornelija Savickaitė („Klevas“), Vanesa Mardosaitė (Širvintų SC), Paulina Macijauskaitė („SM Tauras-Žuvėdra-2“), Laura Lapataitė („SM Tauras-Žuvėdra“), Monika Paulauskaitė (Kelmės SM) ir Rugilė Daukantaitė („Klevas-2“).

Vaikinų A grupėje geriausiais sekėsi Vilniaus raj. SM auklėtiniams, kurie 1:0 palaužė Vilniaus „SM Tauras–Trakų Vokės gimnaziją“ 1:0 ir 10:0 įveikė „Klevą–Gytarius“. Per rungtynes dėl antrosios vietos Trakų Vokės riedulininkai įveikė šiauliečius 3:1.

B grupėje Širvintų SC 5:0 nugalėjo „SM Tauras–Pietų žvaigždę“ ir 4:2 - „Klevą“, o šiauliečiai pranoko vilniečius 3:1.

Per rungtynes dėl 5 vietos „Klevas-Gytariai“ įveikė „SM Tauras–Pietų žvaigždę“ 3:0, mažajame finale „Klevas“ įrodė savo pranašumą prieš „SM Tauras–Trakų Vokės gimnaziją“ 3:1, o per rungtynes dėl aukso medalių Širvintų SC įveikė Vilniaus raj. SM riedulininkus 7:3.

Vaikinų komandose geriausiais žaidėjais buvo išrinkti ir apdovanoti Artiomas Jefimavičius („SM Tauras–Pietų žvaigždė“), Airidas Laurinavičius („Klevas-Gytariai“), Danielius Petkevčius („SM Tauras–Trakų Vokės gimnazija“), Emilijus Sakalauskas („Klevas“), Andžejus Burkoitas (Vilniaus raj. SM) ir Aidas Jasinevičius (Širvintų SC).

Prizų sulaukė ir jauniausi finalinių varžyvų dalyviai, kuriais tapo Kamilė Zologaitė (7 metai), Kristupas Tverijonas ir Arsenijus Jefimavičius (po 8 metus).

Lygos rengėjai įsteigė ir specialius piniginius prizus daugiausia komandų į varžybas delegavusiems miestams. Taip šiauliečiams atiteko 200 eurų, vilniečiams - 150, o širvintiškiams - 100.