Gegužės 4 d., trečiadienį, 16 val. vyks virtualus renginys „Sporto studijų bakalauro programos pristatymas“.

Siekiant sukurti efektyvią ir naujovišką aukšto meistriškumo sportininkų rengimo sistemą, kuri užtikrintų kvalifikuotų sporto specialistų paruošimą, nuo 2022 m. rugsėjo mėnesio VDU Švietimo akademijoje (ŠA) bus pradėta vykdyti Sporto krypties (Pasiekimų sportas) bakalauro studijų programa „Sporto studijos“. Studijų kokybės vertinimo centras (SKVC) šią studijų programą akreditavo ir įvertino labai gerai, ypač pagirtas siekis sudaryti itin palankias sąlygas negalią turinčių studentų įtraukimui, jų integravimui sukuriant palankią ir draugišką aplinką bei prieinamesnę infrastruktūrą.

279671286 5750905798258664 1174659766811795072 n

Programos vadovė doc. dr. A. Lisinskienė pasakoja, kad Sporto studijų programa yra autentiška ir išskirtinė, nes vienintelė šalyje orientuota į šiuolaikinį sporto trenerių rengimą ir žvelgianti į sporto trenerių rengimą per integralų ir visuminį, plačios aprėpties ir plačios erudicijos sporto trenerį.

„Ši studijų prorgama yra parengta atsižvelgiant į sėkmingai plėtojamas Amerikos sporto švietimo programos (angl. American Sport Education Program) nuostatas, atsisakant smulkių sporto šakų specializacijų, bet siekiant ugdyti žmogaus pasirengimą, polinkį suvokti studijų objektą, numatyti situaciją, atlikti tam tikrą su studijų objektu susijusią tikslingą veiklą“, – teigia docentė ir papildo, kad Sporto studijų programa išsiskirs dar ir tuo, kad studentai galės rinktis alternatyvius, sporto šakos trenerio kvalifikaciją pagilinančius bei papildančius studijų dalykus, tokius kaip: Atletinis rengimas; Sporto psichologija; Asmeninio trenerio meistriškumas; Taikomoji žaidimų veiklos analizė, kurie yra ir itin svarbūs kiekvienos sporto šakos trenerio kompetencijai pagilinti.

Jeigu sudomino nauja studijų programa, galite registruotis į informacinį renginį ir gauti visą aktualią informaciją.