Ar prisimenate 2001 m. Pasaulio čempionato atrankines varžybas dėl patekimo į Pasaulio čempionato finalines varžybas Perte (Ausralijoje)? Jos vyko 2001 m. rugsėjo pabaigoje Prancūzijoje, o jose dalyvavo 12 pasaulio pajėgiausių moterų rinktinių, tarp kurių buvo ir Lietuvos nacionalinė moterų rinktinė. Lietuvaitės po įtemptos kovos prieš Airijos rinktinę, kuri pasibaigė rezultatu 1:1, mušė 7 metrų baudinius. Kaip prisimena LŽRF prezidentas Leonardas Čaikauskas ,,Tai buvo ilgiausiai mušami baudiniai, jeigu gerai pamenu, tai buvo 20 baudinių...". Merginos laimėjo baudinių seriją 1 įvarčio skirtumu ir pateko į Pasaulio čempionato finalinę seriją! 
2001 IMG 5331
 
Deja, bet tuometinė Airijos rinktinės trenerė iš Olandijos rado nežymų taisyklių pažeidimą dėl vartininkių keitimosi tvarkos, kurį padarė teisėja iš Pietų Afrikos Respublikos. Tarptautinės žolės riedulio federacijos atstovas Tony Oldazairo (Venesuela) kartu su komanda priėmė sprendimą, kad Lietuva ir Airija turi mušti 7 metrų baudinius iš naujo. Lietuvos rinktinės komanda šio sprendimo nepatenkino ir planavo rungtyniauti kitose varžybose prieš Škotijos komandą, tačiau šių rungtynių merginoms nebuvo leista žaisti. O tuomet prasidėjo teisinis kelias. Pirmasis sprendimas buvo palankus Lietuvai - Tarptautinė žolės riedulio federacija pakvietė Airijos ir Lietuvos komandas sužaisti rungtynes iš naujo, tačiau antrasis sprendimas, kurį priimė Sporto Tribunolas Lozanoje, nebuvo palankus Lietuvai.
 
LŽRF Prezidentas dalijasi ,,Po Sporto Tribunolo posėdžio nuvykau į Bordo, kur vyko 2002 metų Europos moterų uždarų patalpų čempionato A div. varžybos ir pasveikinau tą pačią Lietuvos moterų rinktinę, iškovojusią istorinius sidabro medalius! Tik finale dėl 1-2 vietų lietuvaitės nusileido pajėgiausiai Pasaulio  XX/XI amžiaus uždarųjų patalpų komandai, Vokietijos rinktinei, kurioje žaidė planetos ryškiausios žvaigždės -  Brigita Bekker  ir Nataša Keller. Tai buvo skambiausieji Lietuvos moterų žolės riedulio metai, kurie tęsėsi visą dešimtmetį (1994 - 2006). Paskutinis akordas buvo pasiektas 2003 m. Leipcige, kur 1-jame Pasaulio uždarųjų patalpų čempionate buvo iškovota 6-oji vieta. Komandai vadovavo geriausias trenerių duetas - Rimantas Čaikauskas ir Vaidotas Vaičeliūnas. Tai jau istorija." {jcomments off}