Kita nominacija - Perspektyviausias žolės riedulio teisėjas. Joje nominuoti: Kamilė Mockaitytė, Karolis Donculas, Ernestas Ustinovičius, o suskaičiavus komisijos balsus sveikinimai keliauja Kamilei Mockaitytei! Ji - Šiaulių universiteto kūno kultūros ir sporto pedagogikos programos bakalaurė. Šiuo metu gyvena tarp Italijos ir Lietuvos. Italijoje dirba žolės riedulio vartininkų trenere. Lietuvoje teisėjauja jau apie 10 metų Lietuvoje, o 7 metus - jau ir Europoje. Teisėjavo 2018 metų Portugalijos vyrų ir moterų nacionaliniame čempionate ir šalies taurės rungtynėms, taip pat Italijos vyrų ir moterų čempionatuose nuo 2019 metų iki dabar. 2019 metų rudenį teisėjavo draugiškoms rungtynėms tarp Italijos ir Argentinos moterų nacionalinių rinktinių. Tais pačiais metais buvo pakviesta teisėjauti Pietryčių Azijos 30-osioms žaidynėms Filipinuose kaip neutrali teisėja, kur taip pat teisėjavo finalinėms rungtynėms.

1 4

 

Kamilės Mockaitytės pasiekimai 2020 metais - teisėjavo 6-ioms rungtynėms 2020 metų Europos moterų salės II čempionate Kroatijoje. 2020 metų Europos moterų klubų „TROPHY“ čempionate Lietuvoje teisėjavo 6-ioms rungtynėms ir vienoms iš finalinių rungtynių dėl patekimo į aukštesnįjį divizioną. Po minėtų čempionatų Kamilei buvo suteikta „Pažengusiųjų teisėjų kategorija (advancement panel)“ uždarų patalpų riedulyje. Ji buvo pakviesta teisėjauti 2021 metų Europos klubų aukščiausio diviziono čempionate kaip neutrali teisėja, bet dėl COVID- 19 čempionatas šiais metais neįvyks. Kamilė sukūrė „teisėjo pradžiamokslį“, kuris buvo išplatintas visiems susidomėjusiems treneriams, teisėjams, žaidėjams ir kitiems asmenims Lietuvoje. 

Untitledsdfgthjklkkmujynhtbvr

Kamilė Mockaitytė. Asmeninio archyvo nuotrauka 

Kiti kategorijoje nominuoti teisėjai - Karolis Donculas (Vilniaus raj., Rudamina) ir Ernestas Ustonovičius (Vilnius). Karolis pradėjo teisėjauti nuo 13 metų, penkis metus teisėjauja aukščiausiuose Lietuvos čempionatuose, 2019 metais buvo pripažintas geriausiu Vilniaus rajono teisėju. Ernestas teisėjauja užtikrintai, nebijo imtis iniciatyvos. Jis teisėjauja Lietuvos moterų ir vyrų B diviziono čempionatuose, U-18, U-14, U-12 varžybose. {jcomments off}