Spausdinti

Rudaminos žolės riedulininkai jau 25 metus draugauja su Erfurto žolės riedulio klubu (Vokietija). Ta proga rugsėjo 29 d. Rudaminoje lankėsi svečiai iš Erfurto ir dalyvavo Tarptautiniame žolės riedulio turnyre Vilniaus rajono Merės taurei laimėti. Turnyras vyko 3 amžiaus grupėse: U-12, U-14 ir suaugusiųjų mišrioje.

DSC05108

Rudaminos bendruomenėje tai buvo pirmas toks didelis žolės riedulio renginys.

Mažiausių grupėje nugalėjo Rudaminos ,,Ryto“ ir F.Ruščico gimnazijų rinktinė, antrąją vietą užėmė Erfurto ir Rudaminos jungtinė mergaičių komanda.

U-14 grupėje po įtemptos kovos Erfurto HC rezultatu 1:1 sužaidė su Vilniaus rajono SM ir 3:0 nugalėjo Rudaminos ,,Ryto“ bei F.Ruščico g-jų rinktinę. Rajono sporto mokyklos auklėtiniai 4:0 nugalėjo gimnazijų rinktinę ir turėdami geresnį įvarčių santykį tapo turnyro čempionais, antri liko erfurtiečiai, trečioje vietoje - gimnazijų rinktinė.

Daugiausia intrigos buvo suaugusių mišrioje grupėje. Trys komandos surinko vienodą taškų skaičių: „Ardas-Rudamina“ 1:4 pralaimėjo Erfurt HC ir 2:4 – Rudaminos-2018 jaunių komandai, bet 4:1 įveikė Rudaminą-1993 (ši komanda pirmos kelionės į Vokietiją metu tapo Tiuringijos žemės čempione) bei užėmė 4 vietą.

Treti liko Rudamina-1993, rezultatu 2:3 pralaimėję Erfurto HC ir pergalę iškovoję prieš Rudamina-2018. Antrą vietą iškovojo Rudamina-2018 , o čempionais tapo svečiai Erfurto HC, laimėję du susitikimus.

Apdovanojimus įteikė Rudaminos ,,Ryto“ gimnazijos direktorius Ramūnas Maniuška. Visos komandos apdovanotos taurėmis, žaidėjai – medaliais.

Naudingiausi žaidėjai apdovanoti asmeniniais prizais. Jais svečių komandoje tapo Sandra Kupfer, Sophia Fisher ir Hartmutas Richteris, specialiais prizais apdovanotas Erfurto klubo prezidentas Uwe Ballesas ir „Ardo“ prezidentas Arvydas Ilgevičius. Lietuvių naudingiausi žaidėjai buvo Gabrielis Komarovskis, Tomašas Burkotas, Andžejus Burkotas, Gabrielis Duducas, Kęstutis Mikutis ir Inesa Vilkauskienė.

Svečiai atsidėkojo už šiltą priėmimą ir padovanojo jauniesiems žolės riedulininkams vartininko aprangą bei 50 žolės riedulio kamuoliukų.

Rudaminos bendruomenė dėkoja Vilniaus rajono savivaldybės administracijai už įsteigtus prizus ir skirtą finansavimą Tarptautinio žolės riedulio turnyro surengimui.

DSC04612