Spausdinti
Lietuvos žolės riedulio federacija spalio 18-20 dienomis organizavo seminarą apie fizinį žaidėjų pasirengimą ir vartininkų treniruočių ypatumus. Seminare buvo dėstoma teorinė dalis bei atliekami praktiniai pratimai, kurių metu savo įžvalgomis dalinosi fizinio pasirengimo treneris dr. Andrius Norkus bei treneris iš Olandjos Casper Claassen. Abu kolegos šiais metais taip pat dirbo su Lietuvos žolės riedulio vyrų rinktine, tad galėjo pasidalinti rekmendacijomis skirtomis būtent Lietuvos žolės riedulininkams. Seminare dalyvavo treneriai bei žaidėjai-vartininkai iš visos Lietuvos.

sdfghjk

Luko Bartkaus nuotrauka

NUOTRAUKŲ GALERIJA
 

Komentuodamas seminaro sėkmę, Lietuvos žolės riedulio federacijos prezidentas, Leonardas Čaikauskas, teigė, jog „LŽRF skambiu akordu baigė 2019 metų rudens varžybų seriją suorganizuodama federacijos trenerių ir vartininkų teorinį ir praktinį seminarą. Iš tiesų buvo abejonių ar pavyks organizuoti mums visiškai naujo formato seminarą pakviečiant ir žaidėjus – vartininkus. Ankščiau buvo rengiami seminarai, kuriuose dalyvaudavo tik treneriai ir vėliau perduodavo savo naujas žinias ir įgūdžius komandų žaidėjams bei rinktinių kandidatams. Šis naujas seminaro formatas pasiteisino visapusiškai! Trenerių nuomonę apie seminarą išgirdome jo metu, tačiau žaidėjų komentarai (anonimiški) tiesiog pribloškė mus gerąja prasme! Jie nori tobulėti, nori daugiau praktinių užsiėmimų, nori būti svarbūs ir lygiaverčiai seminaro dalyviai kartu su treneriais. Tai puiku ir mes toliau tobulinsime šį formatą, rengdami kitus seminarus ir būtinai pritrauksime klubų vedančius žaidėjus. Nuoširdus ačiū treneriui Casper Claassen, fizinio pasirengimo treneriui dr. Andriui Norkui, federacijos atstovei Monikai Ivanauskaitei, Vilniaus Žemynos gimnazijos direktorei Rūtai Krasauskienei, bei Vilniaus m. SŽK „Žuvėdra“ ir Širvintų SK „Balti Champs – Ježvitas“ žaidėjams už paskaitas, praktines pamokas, tvarkingą klasę ir sporto salę, bei žolės riedulio stadiono paruošimą praktiniams užsiėmimams“. 

dfghjkl

Luko Bartkaus nuotrauka

Komentuodami seminarą, jo dalyviai juokavo, kad viskas tikrai labai patiko, tik dešrelės pietums galėjo būti skanesnės. O iš tiesų pats seminaras galėjo būti kiek ilgesnis, nes norėjosi dar daugiau laiko praleisti kartu, pasimokyti individualių pratimų vartininkams, nes viskas buvo labai naudinga. Taip išsakydami savo poziciją, kad tokie seminarai ne tik suteikia naujų žinių ir motyvacijos tobulėti, bet ir suartina Lietuvos žolės riedulininkus, kurie dažniausiai varžosi tarpusavyje žaisdami skirtingose komandose, o seminaro metu turėjo progą vieni kitus geriau pažinti, pasidalinti savo idėjomis bei pasidžiaugti nauja draugyste.

xcvbnm

Lietuvos vartininkai

Luko Bartkaus nuotrauka

Pirmasis LŽRF organizuotas tokio pobūdžio seminaras dar tikrai ne paskutinis, laukite naujienų, pasidalinsime ir apie tolimesnius planus!