Lietuvos moterų žolės riedulio rinktinė per paskutniąsias Vilniuje vykusio žolės riedulio turnyro „Hockey Series“, kuris buvo ir pirmasis atrankos į Tokijo olimpines žaidynes etapas, rungtynes nugalėjo Velso komandą 3:1 (0:0, 0:0, 2:0, 1:1).

AL5 9126

S. Jakovleva muša įvartį į Velso rinktinės vartus (A. Pliadžio nuotrauka).

PASKUTINĖS ČEMPIONATO DIENOS NUOTRAUKŲ GALERIJA

Pirmajame kėlinyje kiek geriau žaidė Lietuvos rinktinė, antrajame aktyvesnė buvo Velso ekipa, tačiau iki didžiosios pertraukos abiejų komandų vartininkės rimtesnio darbo neturėjo.

Visai kitoks žaidimas prasidėjo trečiajame kėlinyje. Iš pradžių Lietuvos rinktinės kapitonė Dovilė Kuklienė pataikė į virpstą, o 38 min. Velso komandos gynyba vis dėlto kapituliavo. Mažojo kampinio metu kamuolį nuo galinės linijos perdavusi Toma Petrikaitė po komandos draugės smūgio vienu lietimu pati pelnė įvartį.

Pačioje trečiojo kėlinio pabaigoje mūsų komanda pasižymėjo dar kartą - šį kartą mažasis kampinis baigėsi taikliu Samantos Jakovlevos smūgiu iš krašto.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje velsietės bandė žaisti aktyviau, tačiau 51 min. sulaukė dar vieno šalto dušo - gražų Dovilės Juraitės reidą dešiniuoju kraštu taikliu smūgiu užbaigė Jūratė Juodytė ir padidino rezultatą iki 3:0.

55 min. Velso rinktinei pavyko surengti greitą ataką, kurios metu skirtumas buvo sušvelnintas iki 3:1, tačiau tai ir buvo viskas.

Deja, Lietuvos rinktinei (4 taškai) pegalė leido tik išsaugoti ketvirtąją vietą, nesuteikiančią kelialapio į „Hockey Series“ antrąjį etapą. 6 taškus surinkusi Velso komanda liko trečia, o ją aplenkė ukrainietės (12) ir čekės (6), kurių tarpusavio dvikovą sekmadienį 1:0 laimėjo Ukrainos ekipa. Penktos liko Turkijos riedulininkės (1).

Lietuvos rinktinei liko tik teorinė galimybė dalyvauti olimpinės atrankos antrajame etape tuo atveju, jei kuri nors iš į jį patekusių komandų atsisakytų dalyvauti dėl finansinių priežasčių.

Per turnyro uždarymo ceremoniją buvo paskelbtos ir apdovanotos geriausios visų komandų žaidėjos. Lietuvos rinktinės geriausia riedulininke buvo išrinkta ir prizą iš Lietuvos žolės riedulio federacijos prezidento Leonardo Čaikausko rankų atsiėmė S. Jakovleva.