NAUJIENOS
UŽSIENYJE
INTERVIU
FOTOGALERIJA
SPAUDAI
DOKUMENTAI
ARCHYVAS
TARPTAUTINĖS VARŽYBOS
RINKTINĖS
EUROPOS TAURĖS
TURNYRAI LIETUVOJE
LIETUVOS ČEMPIONATAI
LAUKO
UŽDARŲ PATALPŲ
APIE MUS
FEDERACIJA
VEIKLA
KONTAKTAI
RĖMĖJAI
KLUBAI
STADIONAI
APIE ŽAIDIMĄ
TAISYKLĖS
ISTORIJA
VISIEMS
KVIEČIAME ŽAISTI
FORUMAS
NUORODOS
ENGLISH
NEWS
INTERNATIONAL CAMP
JŪSŲ NUOMONĖ
VARTOTOJAMS
Vartotojo vardas

Slaptažodis



Registruotis
Pamiršau spaltažodį
MŪSŲ DRAUGAI

Jaunieji žolės riedulininkai baigia mokslo metus festivaliu
17. Birželis 2009, 16:01

Birželio 15-16 dienomis Šiauliuose, sporto mokyklos “Klevas” žolės riedulio stadione, vyko vaikų ir jaunučių mini žolės riedulio turnyras-festivalis šūkiu ”Žaisk žolės riedulį ir tapk mano nauju draugu”.

Turnyro iniciatoriais tapo Širvintų ir Šiaulių sporto mokyklų treneriai, kurie subūrė gražų būrį jaunųjų riedulininkų į 2 dienų turnyrą -festivalį . Anot organizatorių , pagrindinis tikslas buvo ne tik rungtyniauti, bet ir mokytis vieniems iš kitų, dalinantis gerąją patirtimi, surasti naujų draugų.
Nuo ankstyvaus ryto iki vėlyvo vakaro trukdavę užsiėmimai leido 50 –čiai sportininkų išbandyti savo jėgas ne tik žolės riedulio varžybose, žaidimuose ir konkursuose, bet ir šokių aikštelėje. Patyrę Lietuvos rinktinių treneriai Romas Chmeliauskas, Genė Juodienė, Angelė Bučmienė, Vaidotas Vaičeliūnas šį kartą turėjo progos iš šalies stebėti ir pasidžiaugti jaunųjų trenerių ir teisėjų iniciatyva ne tik organizuoti turnyrą, bet ir pravesti keletą naudingų sporto užsiėmimų jauniesiems sportininkams kaip “kamuolio perdavimas šluotele”, “kamuolio mušimas kabliu”, supažindinimas su naujomis žolės riedulio taisyklėmis. Šiaulių moterų žolės riedulio“Gintros –Strektės-Universiteto” komandos žaidėja Donata Dildaitė kartu su jaunaisias trenerių asistentais: Armantu Čatrausku, Arnu Mažuika, Dariumi Jackevičiumi, Ieva Jankauskaitė, Vytaute Jūraitė, Laura Valiuškaitė, Evelina Malyševa subūrė puikią žolės riedulinkų komandą, kuri nesudėdama rankų ir akių triūsė 24 valandas per parą, užtikrindami turiningą jaunųjų riedulininkų laisvalaikį.
Turnyre dalyvavo 6 komandos, kurios rungtyniavo 2-ose (vaikų ir jaunučių) grupėse 2 ratų sistema. Po kiekvienų rungtynių, papildomai, būdavo mušami ir 7 m baudiniai.
I-ąją vietą vaikų grupėje laimėjo SM “Klevas -96“mergaičių komanda, kur geriausia žaidėja buvo pripažinta Rimantė Butkevičiūtė, antri liko SM “Klevas-99”, treti -Širvintų SM-3 komandos. Jaunučių grupėje pirmoji vieta, po atkaklios kovos, atiteko SM “Klevas” berniukams. Geriausiu žaidėju komandoje pripažintas Vaidotas Kringelis. Antri, surinkę vienodai taškų ir tik įvarčių santykiu nusileidę nugalėtojams, liko Širvintų SM-1 komanda, treti-Širvintų SM-2 komanda. Technikos konkursuose geriausi “perdavimas šluotele” rungtyje buvo Mantvydas Pocevičius (SM “Klevas”) ir Rimantė Gudeliauskytė (SM “Klevas”), “mušimas kabliu” rungtyje nugalėjo širvintiškiai Edgaras Džiovalas ir Žygimantas Balsiukas, o “Koridos”(metimo į vartų vidines tinklo puses) rungtyje geriausiai sekėsi Kornelijui Žitkevičiui (SM “Klevas”)
Šiaulių sporto mokyklos “Klevas” direktoriaus pavaduotojos Irinos Dildienės teigimu, turint tokius puikius jaunus padėjėjus, nuostabią sporto bazę ir tobulėti trokštančius jaunuolius, ir sunkmečiu galima suorganizuoti ne vieną gražų sporto renginį. Šiauliečiai, svetingai užleisdami širvintiškiams savo rūbines nakvynei, patys sporto mokyklos teritorijoje įsikūrė palapinių kempingą, kur lauke kepamos dešrelės, o kalbos apie riedulį ir draugystę nutildavo tik paryčiais. Kiekviena minutė su “žolės rieduliu ir naujais draugais” buvo išnaudota su kaupu, miegui paliekant vos kelias valandas. Atidavę visas jėgas treniruotėms, varžyboms, žaidimams, konkursams ir draugams, po 24 valandų žolės riedulio maratono, turnyro dalyviai išsiskyrstė į namus, turiningai praleisti vasaros, kad rugpjūčio mėnesį, galbūt, vėl galėtų susitiktų.


Edgaras Dziovalas-Kablio meistras

Korida-Genutes Juodienes metimas

komanda "Klevas"-nugaletoja

Turnyro dalyviai

Akimirka is varzybu


Komentarai

Rašyti komentarą
Jūs nesate prisijungęs su savo vartotojo vardu! Jei nesate prisiregistravęs, galite tai padaryti čia

Lietuvos žolės riedulio federacija ©2004