NAUJIENOS
UŽSIENYJE
INTERVIU
FOTOGALERIJA
SPAUDAI
DOKUMENTAI
ARCHYVAS
TARPTAUTINĖS VARŽYBOS
RINKTINĖS
EUROPOS TAURĖS
TURNYRAI LIETUVOJE
LIETUVOS ČEMPIONATAI
LAUKO
UŽDARŲ PATALPŲ
APIE MUS
FEDERACIJA
VEIKLA
KONTAKTAI
RĖMĖJAI
KLUBAI
STADIONAI
APIE ŽAIDIMĄ
TAISYKLĖS
ISTORIJA
VISIEMS
KVIEČIAME ŽAISTI
FORUMAS
NUORODOS
ENGLISH
NEWS
INTERNATIONAL CAMP
JŪSŲ NUOMONĖ
VARTOTOJAMS
Vartotojo vardas

Slaptažodis



Registruotis
Pamiršau spaltažodį
MŪSŲ DRAUGAI

Po finalinio trilerio - šiauliečių pergalės šokis
13. Kovas 2003, 20:41

Finišavo beveik du mėnesius trukęs Lietuvos moterų uždarų patalpų čempionatas, pavadintas pagrindinio rėmėjo - itališkos kosmetikos CLIVEN - vardu. Komandos kovojo dėl 3 gražuolių taurių, medalių ir, be abejonės, didžiausios staigmenos - CLIVEN įsteigtų piniginių prizų. Per CLIVEN lygos A ir B divizionų čempionatą buvo sužaista 40 rungtynių.

Reto grožio finalas

A diviziono čempionatas buvo labai įtemptas. Reguliarųjį čempionatą laimėjo Šiaulių "Gintros-Universiteto" ekipa, kuri finale dėl aukso medalių ir didžiausio piniginio prizo susitiko su praeitų metų finaliste Vilniaus HFTC. Lemiamos rungtynės buvo nepaprasto grožio ir įtampos. Daugelio trenerių ir specialistų nuomone jos pranoko savo įtampa ir finalinį Pasaulio čempionato susitikimą Leipcige, kur rungtyniavo Vokietijos ir Olandijos rinktinės. "Eurosport" galėtų pavydėti šito finalo.

"Gintra-Universitetas" pasistiprinti atsisakė

Rungtynes komandos pradėjo be žvalgybos ir labai greitu tempu. "Gintros-Universiteto" vyriausiasis treneris Vaidotas Vaičeliūnas pasirinko greitą žaidimo tempą, nes HFTC atsarginių žaidėjų suolelis buvo labai "trumpas" - be aikštelėje žaidusių 6 žaidėjų, atsarginės buvo tik dvi, kurios taip ir nepasirodė aikštelėje. Vilniečių žaidėjos Loreta Gatelytė, Aurelija Keršytė, Aurelija Griškutė griežė pirmu smuiku Lietuvos jaunimo rinktinėje.

Prieš baigiamąjį turą HFTC vyriausiasis treneris Rimantas Čaikauskas bandė kalbinti šiauliečių komandos vadovus ir parašė oficialų laišką federacijai, prašydamas grąžinti į klubą dvi žaidėjas iš šalies rinktinės, tuo pačiu sutikdamas, kad "Gintros-Universiteto" klubas sustiprintų savo ekipą puikiai pasirodžiusiomis pasaulio ir Europos čempionatuose Vaida Povilaityte bei Dovile Jakaite. Deja, Šiaulių klubo vadovai buvo kategoriškai prieš.

Vartininkę pakeitė žaidėja

Tad jau 6 min. Po mažojo kampinio Šiaulių puolėja Kristina Zumbakienė pelnė pirmąjį įvartį.

Geriausia šių rungtynių žaidėja drąsiai galime pavadinti vilniečių puolėją Giedrę Gaidamavičiūtę., kuri šiose rungtynėse įrodė, kad šalies nacionalinei rinktinei jos trūko per pasaulio čempionatą. Giedrė jau 9 min. nuginklavo šiauliečių vartininkę Ernestą Kiseliovaitę ir atstatė pusiausvyrą. Fantastišku greičiu rungtynės vyko iki kėlinio pabaigos, tačiau rezultatas liko tas pats 1:1.

Antro kėlinio 5 minutę galinga "Gintros-Universiteto" ataka baigėsi veržliosios Renatos Matjušaitytės įvarčiu iš žaidimo.

27 min. G.Gaidamavičiūtė po Virginijos Čaikauskienės perdavimo pelnė puikų antrą įvartį.

Dar po dviejų minučių po mažojo kampinio HFTC pirmą kartą išsiveržė į priekį - 3:2.

10 minučių.vyko įtempta kova. Šiaulietės, turėdamos net 5 atsargines žaidėjas, aukštą žaidimo tempą išlaikė iki pat varžybų pabaigos, tuo galutinai nuvargindamos Vilniaus šešetuką. 37 min. pirmą kartą Lietuvos čempionato istorijoje Šiaulių komandos strategas pakeitė vartininkę šešta aikštės žaidėja. Likus 30 sekundžių iki finalinio švilpuko, po puikaus perdavimo fantastišką įvartį pelnė rezultatyviausia čempionato žaidėja Irma Matjušaitytė. Šį įvartį galime tituluoti gražiausiu CLIVEN lygos įvarčiu - 3:3.

Čempioną dabar turėjo išaiškinti 7 m. baudiniai, kitaip - "sporto loterija". Vilniaus vartininkė, geriausia šio klubo žaidėja Rasa Čepienė virtuoziškai atrėmė gintriečių muštus baudinius. Šiaulių vartininkė E.Kiseliovaitė sekė savo kolegės pavyzdžiu. Po pirmos serijos 2:2

Vilnietės aiškiai jautėsi atidavusios visas jėgas rungtynėms ir jų smūgiuose jautėsi nuovargis bei nusivylimas. Taip V.Čaikauskienė pradėdama seriją iki pirmos klaidos neišnaudojo savo galimybės, o R.Matjušaitytė buvo taikli - 3:2 ir Šiaulių riedulininkių pergalės šokis.

Geriausios CLIVEN lygos visų komandų žaidėjos:
Šiaulių "Gintra-Universitetas" - E.Kiseliovaitė
Vilniaus HFTC - R.Čepienė
Lietuvos jaunimo rinktinė - L.Gatelytė
Šiaulių "Šiauliai" - S.Mickutė
Širvintų "Inta" - K.Kavaliauskaitė
Šiaulių "Klevas" - L.Simonaitytė
Kelmės "Berkutas" - V.Račkauskaitė
Širvintų "Inta-2" - K.Morkūnaitė
Šiaulių "Klevas-2" - A.Selevaitė
Vilniaus "Žuvėdra" - L.Šidlionok


Komentarai

Rašyti komentarą
Jūs nesate prisijungęs su savo vartotojo vardu! Jei nesate prisiregistravęs, galite tai padaryti čia

Lietuvos žolės riedulio federacija ©2004