NAUJIENOS
UŽSIENYJE
INTERVIU
FOTOGALERIJA
SPAUDAI
DOKUMENTAI
ARCHYVAS
TARPTAUTINĖS VARŽYBOS
RINKTINĖS
EUROPOS TAURĖS
TURNYRAI LIETUVOJE
LIETUVOS ČEMPIONATAI
LAUKO
UŽDARŲ PATALPŲ
APIE MUS
FEDERACIJA
VEIKLA
KONTAKTAI
RĖMĖJAI
KLUBAI
STADIONAI
APIE ŽAIDIMĄ
TAISYKLĖS
ISTORIJA
VISIEMS
KVIEČIAME ŽAISTI
FORUMAS
NUORODOS
ENGLISH
NEWS
INTERNATIONAL CAMP
JŪSŲ NUOMONĖ
VARTOTOJAMS
Vartotojo vardas

Slaptažodis



Registruotis
Pamiršau spaltažodį
MŪSŲ DRAUGAI

Šiaulių "Gintros" ir SM "Klevo" komandų pasirodymas Ukrainoje
15. Balandis 2011, 13:56

Balandžio 14-16 d.d. Šiaulių miesto ‚Gintros-Strektės-Universiteto“ riedulininkės dalyvavo Ukrainoje, Sumų mieste vykusiame „Sandraugos“ taurės turnyro pirmajame rate. Kartu su jomis į Ukrainą vyko ir Šiaulių m. sporto mokyklos „Klevas“ merginų komanda, kuri tomis dienomis sužaidė net tris draugiškas rungtynes su Ukrainos nacionalinėmis rinktinėmis iki 16 ir iki 18 metų.

Po varginančios net 29 valandas dėl prastos kelio dangos trukusios kelionės autobusu, merginos į treniruotę nespėjo, todėl apsigyvenusios Sumų slidinėjimo bazėje, apsuptoje miškų ir žalumos, ilsėjosi ir su nekantrumu laukė pirmųjų lauko sezono rungtynių.

Pirmosiose rungtynėse Lietuvos čempionės susitiko su Ukrainos čempionėmis – Sumų „Sumchankos“ komanda, kurią sensacingai nugalėjo šių metų Europos uždarų patalpų žolės riedulio čempionate Vokietijoje. Rungtynes rezultatu 8-0 laimėjo ukrainietės. Pasak šiauliečių kapitonės Donatos Dildaitės, aikštėje tiesiog susitiko dvi skirtingo lygio komandos. „Ukraina savo pasirengimą lauko sezonui pradėjo jau kovo pradžioje. Šiai dienai ši komanda jau buvo sužaidusi draugišką turnyrą Italijoje, kur nugalėjo Italijos čempiones ir nacionalinę rinktinę. Tuo tarpu, mums oro sąlygos nebuvo tokios palankios. Lauke turėjome vos 6 treniruotes ir nė vienų kontrolinių rungtynių. Visa tai puikiai atspindi rezultatas.“

Šiaulių m. Klevo sporto mokyklos jaunosios riedulininkės pirmosiose rungtynėse susitiko su Ukrainos iki 16 metų rinktine, kuriai po atkaklios kovos nusileido rezultatu 2-3.

Antroji rungtynių diena šiaulietėm buvo palankesnė. Šiaulių m. riedulininkės susitiko su Baltarusių „Minsko“ komanda, kurią nugalėjo rezultatu 2-1. Šiaulietėm įvarčius pelnė komandos kapitonė Donata Dildaitė ir Simona Grubliauskaitė. „Baltarusės savo šalies čempionate užima trečiąją vietą, mes – Lietuvos čempionės. Tiesiog pelnytai nugalėjo stipresnė komanda.“

Tuo tarpu jaunųjų „Gintros-Strektės-Universiteto“ dublerių antrąją dieną laukė sunkesnė kova. Jos susitiko su Ukrainos iki 18 metų rinktine, su kuria Lietuvos rinktinė susitiks šių metų Europos iki 18 m. čempionate Čekijoje. Rungtynes rezultatu 5-1 laimėjo ukrainiečių rinktinė.

Paskutinėse rungtynėse „Gintros-Strektės-Universiteto“ riedulininkės susitiko su Rusijos „Volga-Telekom“ komanda. Pirmasis kėlinys buvo daug žadantis. Po taiklaus Donatos Dildaitės smūgio šiaulietės pirmavo, tačiau rusės netruko išlyginti rezultatą ir pirmasis kėlinys baigėsi lygiosiomis 1-1. Antrajame kėlinyje rusių čempionės išnaudojo standartines situacijas, o mūsų miesto riedulininkėms pritrūko tikslumo ir rungtynės baigėsi rezultatu 7-2 „Volgos-Telekom“ žolės riedulininkių pergale. Šiaulietėms abu įvarčius pelnė komandos kapitonė Donata Dildaitė.
„Rusių komanda vienintelė iš visų turnyro dalyvių žaidžia aukščiausiame lygyje – Eurolygoje. Tai – profesionali komanda, kuriai riedulys yra darbas. Mes net ir profesionaliai atsižvelgdamos į šį sportą, su šiandienine situacija Lietuvos sporte, deja, esame mėgėjos. Eurolyga startuoja jau gegužės pradžioje, todėl rusių riedulininkės yra jau pačiame pasiruošimo pike. Mes taip pat turėjome realių progų pakeisti rungtynių rezultatą, deja, neišpildėme standartų, o ir žaidime trūko tikslumo. Ir nors pagal mūsų pasirengimo galimybes visa tai atrodo logiška, pralaimėti bet kuriuo atveju - skaudu.“

Nugalėti, deja, nepavyko ir jaunosioms Šiaulių m. „Klevo“ sporto mokyklos auklėtinėms, kurios antrąjį susitikimą rezultatu 6-1 nusileido Ukrainos iki 18 metų rinktinei. Nepaisant to, jog jaunosios „Gintros-Strektės-Universiteto“ dublerės per tris draugiškas rungtynes nepasiekė pergalės, tačiau, Ukrainos trenerių nuomone, mūsų miesto komanda labai perspektyvi. Klevo sporto mokyklos iniciatyva organizuota ir „Gintros- Strektės-Universiteto“ komandos vadovų palaikyta jaunųjų riedulininkių išvyka i Ukrainą drauge su Lietuvos čempionėmis buvo teigiamai įvertinta ir visų dalyvavusių „Sandraugos“ taurės turnyro komandų. Pasak jų, tai pavyzdys, kaip reikia skatinti ir pritraukti jaunas žaidėjas į klubą. Toks ir turėtų būti sėkmingas klubo ir sporto mokyklos bendradarbiavimas.

Apibendrindama išvyką ir turnyrą, „Gintros-Strektės-Universiteto“ kapitonė Donata Dildaitė Šiaulių Naujienoms teigė: „Išvyką ir apgyvendinimo sąlygas vertiname teigiamai. Smagu, kad vežėmės jaunimą, joms tai buvo puiki proga pamatyti aukšto lygio žolės riedulio varžybas, taip pat pamatyti savo būsimas Europos čempionato iki 18 metų varžoves. Rezultatą vertinu realistiškai. Ar galėjome laimėti prieš Ukrainos ir Rusijos komandas? Šiai dienai, ne. Ar galėjome pralošti mažesniu skirtumu? Žinoma. Tačiau, noriu pabrėžti, kad galutinis rezultatas atspindi tik rungtynių baigtį, o ne jų eigą. Tai buvo tik pirmasis, Lietuvai, atsižvelgiant į oro sąlygas, ne itin palankiu metu vykdytas, „Sandraugos“ taurės ratas. Antrasis ratas bus vykdomas Šiauliuose liepos pirmoje pusėje. Todėl jau dabar visus kviečiame i rungtynes – ir tuos, kurie nori palaikyti, ir tuos, kurie skuba kritikuoti. Komandos vardu galiu tikrai pažadėti viena – rungtynių baigtis bus kitokia.“

Straipsnis "Šiaulių naujienos" laikraštyje:
http://www.snaujienos.lt/the-newslt/76-sporto-naujienos/13408-riedulininks-suaid-sandraugos-taurs-2011-turnyro-pirmojo-rato-varybas-






Komentarai
Parašė Intos misionierė. Data: 16. Balandis 2011, 18:39:
trečios mūsų

Parašė elis. Data: 17. Balandis 2011, 23:49:
Pralaimejimai 0-8; 2-7 - kas cia? Toks dabartinis siaulieciu lygis stadione ar po ziemos pergaliu galvojimo pasekme, kad Sialiu "traktoriukas" jau traiskys viska aplink? :)

Parašė avenir. Data: 18. Balandis 2011, 16:27:
Būtų įdomu išgirsti ir trenerių nuomonę apie komandą ir jos pasirodymą šiame turnyre. Juk komandoje žaidžia ne vienas žaidėjas, nuomonę turi ir kitos neprastesnės žaidėjos.

Parašė 5#. Data: 29. Balandis 2011, 15:48:
Jau reikia ne tik treniruočių, bet ir pamokų, kuriose išmoktų pripažinti savo ir kaltę.


Parašė avenir. Data: 3. Gegužė 2011, 15:46:
O tau reikėtų lietuvių kalbos pamokėlės, kad galėtum rišliai išreikšti savo mintis.


Rašyti komentarą
Jūs nesate prisijungęs su savo vartotojo vardu! Jei nesate prisiregistravęs, galite tai padaryti čia

Lietuvos žolės riedulio federacija ©2004