NAUJIENOS
UŽSIENYJE
INTERVIU
FOTOGALERIJA
SPAUDAI
DOKUMENTAI
ARCHYVAS
TARPTAUTINĖS VARŽYBOS
RINKTINĖS
EUROPOS TAURĖS
TURNYRAI LIETUVOJE
LIETUVOS ČEMPIONATAI
LAUKO
UŽDARŲ PATALPŲ
APIE MUS
FEDERACIJA
VEIKLA
KONTAKTAI
RĖMĖJAI
KLUBAI
STADIONAI
APIE ŽAIDIMĄ
TAISYKLĖS
ISTORIJA
VISIEMS
KVIEČIAME ŽAISTI
FORUMAS
NUORODOS
ENGLISH
NEWS
INTERNATIONAL CAMP
JŪSŲ NUOMONĖ
VARTOTOJAMS
Vartotojo vardas

Slaptažodis



Registruotis
Pamiršau spaltažodį
MŪSŲ DRAUGAI

Baltijos valstybių ir Šiaurės šalių bendradarbiavimas nenutruks
29. Spalis 2003, 19:40


Kopenhagoje (Danija) įvyko Baltijos - Šiaurės šalių sporto vadovų susitikimas, kurio tikslas buvo apsispręsti dėl tolesnio bendradarbiavimo. Kaip žinia, Baltijos - Šiaurės šalių susitikimuose dalyvauja Norvegija, Švedija, Suomija, Danija, Estija, Latvija ir Lietuva.


Lietuvos delegacijai vadovavo KKSD generalinis direktorius Vytas Nėnius, ją taip pat sudarė LŽRF prezidentas Leonardas Čaikauskas ir KKSD tarptautinių ryšių specialistas Sigitas Stasiulis.

Iš visų šalių atstovų buvo sudarytos 4 darbo grupės. LŽRF prezidentas L.Čaikauskas savojoje pristatė antrąjį Baltijos šalių žolės riedulio taurės turnyrą, kuris įvyks 2004 metais. 2001 metais Lietuvoje buvo surengtas pirmasis taurės turnyras, kuriame dalyvavo 5 šalys (po 4 moterų ir vyrų komandas). Šiaurės Europos šalis tuomet atstovavo Švedijos moterų ir Suomijos vyrų ekipos.

Baltijos - Šiaurės šalių bendradarbiavimas prasidėjo Baltijos šalims atgavus nepriklausomybę, o praėjusių metų rudenį Vilniuje vyko jau 10-asis Baltijos - Šiaurės šalių vyriausybinių ir nevyriausybinių organizacijų susitikimas.


Kopenhagoje sporto vadovai priėjo prie nuomonės, kad bendras sąlyčio taškas bendradarbiaujant turėtų būti sporto šakų federacijų veiklos skatinimas tiesioginiams ryšiams, Baltijos šalių dalyvavimas Šiaurės šalių čempionatuose, o Šiaurės šalių - Baltijos jūros šalių jaunių žaidynėse. Sporto vadovai taip pat sutarė vienyti jėgas ir laikytis bendrų pozicijų ginant regiono interesus tarptautinėje arenoje.

Didelio susirinkusiųjų, ypač Suomijos atstovų, dėmesio sulaukė pristatytos š.m. vasarą Šiauliuose vykusios III Baltijos jūros šalių jaunių žaidynės, buvo papasakota apie Šiaurės stalo teniso sąjungą, dalytasi šalių sporto organizacijų ir vyriausybinių institucijų bendradarbiavimo patirtimi bei aptartos sporto šakų federacijų bendradarbiavimą skatinančios priemonės.


Komentarai

Rašyti komentarą
Jūs nesate prisijungęs su savo vartotojo vardu! Jei nesate prisiregistravęs, galite tai padaryti čia

Lietuvos žolės riedulio federacija ©2004