NAUJIENOS
UŽSIENYJE
INTERVIU
FOTOGALERIJA
SPAUDAI
DOKUMENTAI
ARCHYVAS
TARPTAUTINĖS VARŽYBOS
RINKTINĖS
EUROPOS TAURĖS
TURNYRAI LIETUVOJE
LIETUVOS ČEMPIONATAI
LAUKO
UŽDARŲ PATALPŲ
APIE MUS
FEDERACIJA
VEIKLA
KONTAKTAI
RĖMĖJAI
KLUBAI
STADIONAI
APIE ŽAIDIMĄ
TAISYKLĖS
ISTORIJA
VISIEMS
KVIEČIAME ŽAISTI
FORUMAS
NUORODOS
ENGLISH
NEWS
INTERNATIONAL CAMP
JŪSŲ NUOMONĖ
VARTOTOJAMS
Vartotojo vardas

Slaptažodis



Registruotis
Pamiršau spaltažodį
MŪSŲ DRAUGAI

2006 metais Europoje gali žaisti tik šiaulietės
5. Spalis 2005, 00:11

EHF paskelbė kitų metų Europos taurių turnyrų vietas ir datas. Atrodo, kad 2006-aisiais Lietuvą tarptautinėje arenoje per lauko varžybas atstovaus tik Šiaulių "Gintra-Strekte-Universitetas".

Šiaulietės žaisti Europos čempionių taurės B diviziono (Trophy) varžybų (vyks birželio 1-4 dienomis) vyks į Čekijos sostinę Prahą. Mūsiškių varžovėmis A grupėje turėtų būti Rusijos "Volga Telecom", Čekijos "SK Slavia" ir Velso "Swansea LHC". B grupėje turėtų kovoti Ukrainos "Kolos", Belgijos "Royal Leopold HC", Italijos "Libertas San Saba" ir Kroatijos "HK Zrinjevac". Grupių sudėtys dar gali keistis.

Tuo tarpu vicečempionė Vilniaus HFTC antrus metus iš eilės liks be Europos taurių turnyrų. 2004 metais HFTC Prahoje per Europos taurių laimėtojų B diviziono (Trophy) varžybas pasidalino 7-8 vietas ir šiuos metus praleido namie, nes pakankamai komandų C diviziono varžyboms EHF vis dar nesurenka.

Šiemet B divizione dvi paskutines vietas užėmė Italijos ir Austrijos komandos, kurias turėjo pakeisti atsargoje buvusios Gibraltaro "Eagles HC" ir HFTC. Tačiau nutiko taip, kad nė viena iš B diviziono ekipų nepareiškė noro rengti turnyrą. Su tuo sutiko tik iš B diviziono teoriškai iškritęs Italijos "H.Mori Villafranca" klubas. Todėl italės ir kitą sezoną žais B divizione, o antra atsarginių sąraše buvusi HFTC dar vienus metus praleis be tarptautinių varžybų. Tiesa, tai liečia tik lauko turnyrus - uždarų patalpų Europos taurių turnyruose vilnietės dalyvaus.

Lietuvos vyrų čempionas Vilniaus "Ardas-Rudamina" žaisti Europos čempionų taurės D diviziono (Challenge II) varžybų (birželio 2-5 dienomis) turės vykti į Graikijos sostinę Atėnus. Ten mūsiškių varžovais B grupėje turėtų būti Suomijos HT85 ir Maltos "Rabat Depiro HC". A grupėje turėtų žaisti šeimininkų "HC Napaios Apollon", norvegų "Aker HC" ir slovakų "KPH Raca". Tiesa, ar vyks vilniečiai į Graikiją kol kas neaišku.

Vyrų Europos taurių laimėtojų taurės C diviziono (Challenge) turnyre turėjo žaisti Lietuvos vicečempionas Vilniaus "Žuvėdra-Tauras", tačiau klubo planus sužlugdė varžybų vieta. Turnyrą (balandžio 14-17 dienomis) rengti patikėta Portugalijos "AD Lousada" klubui, o šią šalį pasiekti mūsiškiams būtų pernelyg brangu. Europoje debiutuoti labai norėję vilniečiai jau pranešė EHF, kad į Portugaliją nevyks.


Komentarai
Parašė mulyte. Data: 5. Spalis 2005, 16:00:
kai cia...

Parašė glupstwo. Data: 12. Spalis 2005, 14:44:
Nu jau - į Portugaliją matai toli...


Rašyti komentarą
Jūs nesate prisijungęs su savo vartotojo vardu! Jei nesate prisiregistravęs, galite tai padaryti čia

Lietuvos žolės riedulio federacija ©2004