NAUJIENOS
UŽSIENYJE
INTERVIU
FOTOGALERIJA
SPAUDAI
DOKUMENTAI
ARCHYVAS
TARPTAUTINĖS VARŽYBOS
RINKTINĖS
EUROPOS TAURĖS
TURNYRAI LIETUVOJE
LIETUVOS ČEMPIONATAI
LAUKO
UŽDARŲ PATALPŲ
APIE MUS
FEDERACIJA
VEIKLA
KONTAKTAI
RĖMĖJAI
KLUBAI
STADIONAI
APIE ŽAIDIMĄ
TAISYKLĖS
ISTORIJA
VISIEMS
KVIEČIAME ŽAISTI
FORUMAS
NUORODOS
ENGLISH
NEWS
INTERNATIONAL CAMP
JŪSŲ NUOMONĖ
VARTOTOJAMS
Vartotojo vardas

Slaptažodis



Registruotis
Pamiršau spaltažodį
MŪSŲ DRAUGAI

Atkakliai, azartiškai, garbingai
1. Spalis 2003, 22:06

2003 metų spalio 1 dieną Vilniuje, Žvėryno gimnazijos dirbtinės dangos aikštėje įvyko draugiškos, kovingos, azartiškos ir, be abejo, garbingos žolės riedulio rungtynės tarp fanų klubo ir sporto žurnalistų komandų. Rezultatu 3:1 (0:0) nugalėjo žurnalistai.


Bendra fanų klubo narių ir sporto žurnalistų komandos nuotrauka

Fanų komandai vienintelį įvartį pelnė Kęstutis Saldžiūnas. Tarp žurnalistų du kartus pasižymėjo Andrius Guginis (Respublika) ir Rimas Mauricas (M-1). Geriausiu fanų ekipos žaidėju išrinktas K.Saldžiūnas, o žurnalistų - Gintaras Nenartavičius (ELTA).

Fanų komandai bent jau iš pradžių atstovavo tik tikri fanai ir vartus gynusi profesionali riedulininkė Asta Čatrauskaitė. Sporto žurnalistų komanda, siekiant išlyginti jėgas, "pasiskolino" vieną iš trijų fanų komandoje buvusių merginų, o ekipos vartus gynė pilna žolės riedulio vartininko ekipiruote apsiginklavęs "Žuvėdros-Tauros" vartininkas Andrejus Žolobovas.

Prieš rungtynes abi komandas su pagrindinėmis žaidimo taisyklėmis supažindino patyrusi riedulininkė Virginija Čaikauskienė, kuri po nedidelės pertraukėlės ir paskelbė rungtynių pradžią. Niekas net nepastebėjo kada ir kaip tai įvyko, tačiau kartu su Mindaugu Navicku teisėjauti turėjusi V.Čaikauskienė antrame kėlinyje tapo mėlynųjų - fanų - komandos nare. Keitimas lyg ir neįvyko. Mėlynųjų tiesiog tapo daugiau.

Teisėjams rungtynės, galima sakyti, buvo tuo pačiu metu ir lengvos, ir sunkios: abi komandos žinojo tikriausiai vienintelę taisyklę - kamuoliuką reikia mušti tik plokščiąja lazdos puse - ir kiek įmanydamos stengėsi jos laikytis. Visa kita lyg ir ne taip svarbu. Retkarčiais, kai kamuoliukas vis sugebėdavo kažkaip išsisukti nuo smūgio lazda, jis būdavo pasiunčiamas ten kur priklauso koja. Tai buvo daroma pakankamai dažnai, kad arbitrams nekiltų noras stabdyti žaidimą. "Man svarbiausia buvo apsiginti", - Ramūno Korsako pasiaiškinimas po rungtynių įvykusiame mačo aptarime.


Kovos įkarštyje

Tad teisėjauti buvo gana paprasta - svarbiausia užfiksuoti nuo kurios komandos nario kamuoliukas išskriejo už aikštės ribų ir sušvilpti, kai pelnomas įvartis. Tai, beje, niekam netrukdė, o žaidimas vyko itin garbingai.

"Vaikinus į treniruotes kartais reikia varyti, o čia matėsi, kad žmonės tikrai nori žaisti, azarto netrūko niekam", - Lietuvos žolės riedulio federacijos prezidento Leonardo Čaikausko citata.

Kaip buvo įmušti įvarčiai dabar net sunku prisiminti. Pirmasis tai padarė žurnalistas A.Guginis. Netrukus po V.Čaikauskienės perdavimo tai padarė K.Saldžiūnas. Tada atėjo R.Maurico eilė. Rezultatui tapus 2:1, fanų komandos gretas dar papildė buvęs riedulininkas Elidijus Rajeckas. Jėgas išlyginti pabandė į raudonųjų pusę stojusi riedulininkė Aušra Janutaitė. Nepaisant visų fanų komandos pastangų, įvartis vėl krito į jų vartus. Iš aštraus kampo tą padaryti sugebėjo A.Guginis. Kad tai nėra paprasta, per rungtynes spėjo įsitikinti visi dalyviai.

Po finalinio M.Navicko švilpuko abi komandos sustojo bendrai nuotraukai, o L.Čaikauskas apdovanojo geriausius žaidėjus.

Anot daugumos rungtynių dalyvių, mačas visiems labai patiko, nors kai kam ir teko pajusti kamuoliuko bei lazdų kietumą. Po mačo įvykusiame rezultatų aptarime fanai pareikalavo revanšo, tačiau jo tikriausiai teks palaukti iki uždarų patalpų sezono atidarymo.


Komentarai

Rašyti komentarą
Jūs nesate prisijungęs su savo vartotojo vardu! Jei nesate prisiregistravęs, galite tai padaryti čia

Lietuvos žolės riedulio federacija ©2004