NAUJIENOS
UŽSIENYJE
INTERVIU
FOTOGALERIJA
SPAUDAI
DOKUMENTAI
ARCHYVAS
TARPTAUTINĖS VARŽYBOS
RINKTINĖS
EUROPOS TAURĖS
TURNYRAI LIETUVOJE
LIETUVOS ČEMPIONATAI
LAUKO
UŽDARŲ PATALPŲ
APIE MUS
FEDERACIJA
VEIKLA
KONTAKTAI
RĖMĖJAI
KLUBAI
STADIONAI
APIE ŽAIDIMĄ
TAISYKLĖS
ISTORIJA
VISIEMS
KVIEČIAME ŽAISTI
FORUMAS
NUORODOS
ENGLISH
NEWS
INTERNATIONAL CAMP
JŪSŲ NUOMONĖ
VARTOTOJAMS
Vartotojo vardas

Slaptažodis



Registruotis
Pamiršau spaltažodį
MŪSŲ DRAUGAI

Žolės riedulio vyrų čempionate – intriga iki paskutinių superfinalo rungtynių
4. Birželis 2012, 13:58

Pirmąjį birželio savaitgalį Vilniuje vyko vyrų žolės riedulio 28-ojo Lietuvos čempionato lemiamos kovos dėl apdovanojimų

Pirmieji kovoje dėl bronzinių apdovanojimų susirėmė Vilniaus SŽK „Žuvėdra-Tauras“ ir Kėdainių ŽRK „Kėdainiai“. Pagal čempionato reglamentą kova dėl pirmos vietos ir dėl trečios vyko iki dviejų pasiektų pergalių. Bronzą iškovojusiems Vilniaus SŽK „Žuvėdra-Tauras“ žaidėjams savo pranašumui įrodyti užteko dviejų rungtynių – 3:1 ir 4:1. Abejos rungtynės nebuvo lengvos nugalėtojams, gana klampios žaidimo atžvilgiu. Viena komanda savo žaidimą grindė puolimu, o kita – labiau akcentavo gynybą ir retas kontraatakas. Kėdainių ŽRK „Kėdainiai“ pagrindinis gynybos ramstis, Evaldas Jurgelevičius, po pasibaigusio mažojo superfinalo dėl 3 vietos, buvo pripažintas geriausiu čempionato gynėju.
Čempionato lyderiams, 7 kartus Lietuvos čempionams Vilniaus „Ardas-Rudamina“ ir šių metų reguliariajame čempionate pirmą vietą užėmusiems Širvintų „Inta-Baltic-Champingnons“ dviejų rungtynių, išsiaiškinti kas yra stipresnis, neužteko. Kaip ir galima buvo tikėtis, kova aikštėje buvo atkakli.
Nedidelę žaidybinę persvarą aikštėje pirmose tarpusavio rungtynėse turėjo Vilniaus „Ardas-Rudamina“, kelis kartus jų varžovų vartus nuo įvarčio gelbėjo virpstas bei patikimai žaidęs vartininkas Tomas Mozūra, bet nugalėtojui išaiškinti komandoms neužteko nei pagrindinio rungtynių laiko, nei pratęsimo. Rungtynės baigėsi be įvarčių ir kas stipresnis komandos išsiaiškino tik atlikus 7 m baudinius. Sėkmingiau juos mušė vilniečiai, baudinių seriją laimėję 4:3. Vilniečiams padėjo du širvintiškių baudinius atrėmęs, prieš savaitę Slovėnijoje vykusio Europos vyrų klubų IV diviziono turnyro geriausio vartininko prizą pelnęs, Rokas Rudenka.
Antrąsias superfinalo rungtynes vilniečiai pradėjo kiek atsipalaidavę, galbūt per anksti patikėję, kad ir antrose rungtynėse jiems šypsosis sėkmė. Pirmasias 10 rungtynių minučių širvintiškiai buvo užspaudę priešininkus jų aikštės pusėje, vėliau žaidimas išsilygino, bet vilniečių daromos klaidos perduodant kamuoliuką ir po jų sekę staigus varžovų išpuoliai brandino įvartį, kurio netruko sulaukti. Pasižymėjo Darius Jackevičius. Širvintiškiai pirmame kėlinyje (26 min.) įgytą trapią persvarą, 1:0, išsaugojo iki rungtynių pabaigos ir išlyginę serijos rezultatą, lemiamą kovą dėl apdovanojimų perkėlė į ateinantį šeštadienį.

Elidijus Rajeckas







Komentarai

Rašyti komentarą
Jūs nesate prisijungęs su savo vartotojo vardu! Jei nesate prisiregistravęs, galite tai padaryti čia

Lietuvos žolės riedulio federacija ©2004