NAUJIENOS
UŽSIENYJE
INTERVIU
FOTOGALERIJA
SPAUDAI
DOKUMENTAI
ARCHYVAS
TARPTAUTINĖS VARŽYBOS
RINKTINĖS
EUROPOS TAURĖS
TURNYRAI LIETUVOJE
LIETUVOS ČEMPIONATAI
LAUKO
UŽDARŲ PATALPŲ
APIE MUS
FEDERACIJA
VEIKLA
KONTAKTAI
RĖMĖJAI
KLUBAI
STADIONAI
APIE ŽAIDIMĄ
TAISYKLĖS
ISTORIJA
VISIEMS
KVIEČIAME ŽAISTI
FORUMAS
NUORODOS
ENGLISH
NEWS
INTERNATIONAL CAMP
JŪSŲ NUOMONĖ
VARTOTOJAMS
Vartotojo vardas

Slaptažodis



Registruotis
Pamiršau spaltažodį
MŪSŲ DRAUGAI

Irmos Matjušaitytės atsakymai į tinklapio lankytojų klausimus
14. Gegužė 2004, 21:38

Prieš keletą mėnesių šiame tinklapyje visi norintys galėjo užduoti klausimus tuomet Belgijoje rungtyniavusiai vienai iš seserų dvynių Matjušaityčių - Irmai. Puolėja į Lietuvą grįžo kiek anksčiau nei mus pasiekė jos atsakymai, tačiau sužinoti jos mintis nuo to mažiau įdomu tikriausiai netapo. Tad gero visiems skaitymo.


Irma Matjušaitytė (dešinėje) daug prisidėjo, kad Antverpeno klubas iškoptų į Belgijos aukščiausiąją lygą.


Gintaras: Kas labiausiai įsiminė per sportinę karjerą?

Laba diena. Labiausiai įsiminė kelionės į užsienio šalis. Teko aplankyti šias šalis: Ispanija, Italija, Prancuzija, Austrija, Švedija, Danija, Vokietija, Čekija, Slovakija, Belgija, Šveicarija, Olandija, Lenkija, Baltarusija.. Visos kelionės suteikė tikrai nemažai gerų ir malonių prisiminimų. Taip pat įsiminė visi čempionatai, kuriuose buvo lamėti medaliai. Pvz. laimėjome 1 ir 2 vietos medalius Europos jaunimo (iki 21 metų) čempionatuose, laimėjome sidabro medalius europos moterų uždarų patalpų čempionate. Teko dalyvauti pasaulio atrankinėse varzybose.

Vytautas: Ar LŽRF padėjo Jums susirasti Belgijos klubą, ar tai Jūsų iniciatyva, gal klubo treneris?

Belgijos klubas pats ieškojo zaidėjų artėjančiam sezonui ir atsiuntė faksą į LŽRF su pasiūlymu žaisti Karališkame Antverpeno žoles riedulio klube. Jie ieškojo dviejų žaidėjų, tačiau važiuoti žaisti ryžausi tik aš viena. Esu dėkinga Lietuvos žolės riedulio federacijai ir jos prezidentui Leonardui Čaikauskui už suteiktą galimybę žaisti Belgijos klube.

Andrius: Ar sunku buvo apsispręsti vykti žaisti į Belgiją?

Man apsispręsti buvo nesunku, nes aš visada norėjau išvykti žaisti į kitą šalį, todėl to pasiūlymo neatsisakiau.

Asta: Papasakok apie savo gyvenimą Belgijoje? Kaip gyveni? Ką veiki laisvalaikiu? Ar daug jo lieka? Ar gražus Antverpenas? Koki įspūdį palieka?

Antverpene gyvenau aštuonis mėnesius. Gyvenau gražiame name netoli miesto centro, viename geriausių miesto rajonų. Klubas davė mašiną 2002 metų "Ford Ka". Tad visur galėjau važinėti savo mašina. Tiesa, pradžioje buvo sunkoka įsiminti visus kelius, bet po mėnesio viskas buvo paprasta ir aišku. Laisvalaikiu eidavau į baseiną, kino teatrą, čiuožinėti, diskotekas, aplankiau kitus Belgijos miestus. Tik tos pramogos kainuoja šiek tiek brangiau nei Lietuvoje ir laisvailaikio nebūdavo labai daug.

Antverpeno miestas tikrai labai gražus, yra daug vietų, kurias tikrai verta aplankyti ir pamatyti. Antverpeno senamiestis tikrai palieka neišdildomą įspūdį.

Aurimas: Kiek Jums buvo metų kai pradėjote lankyti žolės riedulį? Kaip tai nutiko? Kokie žmonės belgai?

Sportuoti pradėjau dešimties metukų. Kai buvau maža, gyvenome netoli žolės riedulio stadiono, dažnai matydavau merginas, kurios treniruodavosi ten. Man labai patiko jų varžybinė apranga ir pats žaidimas. Po kiek tai laiko atėjo trenerė ir pasiūlė žaisti. Aš ir mano sesuo užsirašėme sportuoti.

Belgijoje žmonės labai draugiški, nuoširdūs, linksmi, atviri, todėl nesunku buvo prie jų pritapti.

Tomas: Ar stiprus Antverpeno klubas?

Iki man atvykstant šis klubas žaidė pirmoje lygoje, mūsų tikslas buvo išeiti į aukščiausiają lygą. Mes tą tikslą ir įvykdėme.

Vytautas: Kaip Jūsų sportinė forma? Ar meistriškumas išaugo? Kur įdomesnės treniruotes, kur didesni krūviai?

Sportinė forma visą sezoną buvo gera. Buvau rezultatyviausia klubo žaidėja. Manau, kad mano meistriškumas išaugo, išmokau naudingų ir gerų techninių ir taktinių veiksmų, nes komandos treneris buvo vienas geriausių žaidėjų Belgijoje. Treniruotės Belgijoje labai daug skiriasi nuo treniruočių Lietuvoje. Jos būna kryptingesnes, intensyvesnės, įdomesnės, kadangi treneriai turi galimybę stažuotis kitose šalyse. Fiziniai krūviai panašūs.

Reda: Ar pasikeitė požiuris į gyvenimą apsigyvenus užsienyje?

Požiūris į gyvenimą šiek tiek pasikeitė. Gyvenimas Belgijoje yra užtikrintesnis, paprastesnis, kiekvienas žmogus turi geresnes socialines garantijas. Jaunam žmogui suteikiamos didelės perspektyvos tobulėti, siekti karjeros.

Mindaugas: Ko labiausiai pasiilgsti iš Lietuvoje gyvendama Belgijoje?

Labiausiai pasiilgstu savo šeimos narių: mamos, sesutės, brolio ir geriausių savo draugų.


Irma Matjušaitytė kitą sezoną į Antverpeną vyks kartu su sese Renata.

Genutė: Ar grįši šiais metais į Lietuvą? Gal planuoji išsivežti sesę į Belgiją?

Grišiu praleisti vasarą Lietuvoje. O kitą sezoną važiuosim kartu su sese žaisti Royal Antwerp hockey club. Labai džiaugiuosi, kad sesė važiuos kartu.

Simona: Ar siūlytumėte kitoms žaidėjoms vykti žaisti į užsienį?

Taip tikrai siūlyčiau, jei tik yra galimybė pasirašyti gerą kontraktą.

Zdrovas: Ar turite vaikiną Belgijoje?

Vaikino neturiu, bet komplimentus labai dažnai girdžiu. Siūlyčiau ir lietuvaičiams jų neužmiršti.

Zdrovas: Ar naudojate kokį ypatingą, mėgstamiausią fintą žaidime?

Be abejo, naudoju įvairius fintus žaidime, be jų neimanoma gerai žaisti. Taip pat nemažai naujų fintų ir subtilybių išmokau Belgijoje.

Ramūnas: Ar esate daug gavusi kortelių, kokios spalvos daugiausiai, kuri įsiminė labiausiai?

Esu gavusi visų spalvų kortelių. Belgijoje esu gavusi tik 2 žalias koprteles. Labiausiai įsiminė geltona kortelė, kurią gavau žaisdama europos čempionate. Tada turėjau sėdėti 5 minutes, bet prasėdėjau 20 minučių ir teisėjai nepaaiškino, kodėl taip ilgai neišleido žaisti.

Vilė: Kiek dar planuojate žaisti žolės riedulį? Kokie Jūsų tolimesni planai, ar susieti su sportu?

Dar negalvoju kiek ilgai sportuosiu, bet porą metų tai tikrai, nes jau sutikau žaisti antrąjį sezoną Belgijoje. Tačiau nevisi mano planai susieti su sportu, nes aš dar studijuoju Lietuvoje. Noriu mokslus pabaigti, nes vienas iš mano tikslų - įgyti antrąjį aukštąjį išsilavinimą.


Komentarai
Parašė mixman. Data: 9. Rugsėjis 2006, 09:39:
??????????????????????????????????/

Parašė ORITA. Data: 16. Balandis 2007, 14:13:
JEI NEPASLAPTIS KIEK KAINUOJI TU?


Rašyti komentarą
Jūs nesate prisijungęs su savo vartotojo vardu! Jei nesate prisiregistravęs, galite tai padaryti čia

Lietuvos žolės riedulio federacija ©2004