NAUJIENOS
UŽSIENYJE
INTERVIU
FOTOGALERIJA
SPAUDAI
DOKUMENTAI
ARCHYVAS
TARPTAUTINĖS VARŽYBOS
RINKTINĖS
EUROPOS TAURĖS
TURNYRAI LIETUVOJE
LIETUVOS ČEMPIONATAI
LAUKO
UŽDARŲ PATALPŲ
APIE MUS
FEDERACIJA
VEIKLA
KONTAKTAI
RĖMĖJAI
KLUBAI
STADIONAI
APIE ŽAIDIMĄ
TAISYKLĖS
ISTORIJA
VISIEMS
KVIEČIAME ŽAISTI
FORUMAS
NUORODOS
ENGLISH
NEWS
INTERNATIONAL CAMP
JŪSŲ NUOMONĖ
VARTOTOJAMS
Vartotojo vardas

Slaptažodis



Registruotis
Pamiršau spaltažodį
MŪSŲ DRAUGAI

Federacijos taurė Vilniaus "Žuvėdra-Tauras" kapitono rankose!
17. Lapkritis 2009, 13:32

Šį sekmadienį (lapkričio 22 d.) Panevėžyje, rankinio centro sporto salėje (Durpyno g. 3), įvyko LŽRF taurės vyrų žolės riedulio uždarų patalpų turnyras, kurio riedulininkai pradėjo oficialų 2009-2010 m. uždarų patalpų sezoną. Nors tai buvo pirmasis uždarų patalpų turnyras, gražaus, ir kovingo žaidimo netrūko.
Turnyre dalyvavo 5 komandos iš Vilniaus, Panevėžio bei Širvintų.





Dėl sunkmečio sąlygų Federacijos taurės turnyras vyko sekmadienį ir buvo sutrumpintas varžybų laikas (vietoj 40 minučių žaidimo buvo žaidžiama 25 minutės).

Pirmasis susitikimas įvyko tarp praeitų metų Lietuvos uždarų patalpų žolės riedulio čempionų Vilniaus „Žuvėdra-Tauras” ir Vilnius „Žuvėdra-Akordas“. Vilniečių kova baigėsi šalies čempionų naudai 4:0.

Antrosiose rungtynėse varžėsi vėl uždarų patalpų riedulyje nusprendę dalyvauti daugkartiniai Lietuvos žolės riedulio čempionai Vilniaus "Ardas-Rudamina" bei atnaujinę savo komandinę sudėtį Širvintų "Inta". Beveik visą kėlinį puikių atakų turėjusioms abejoms ekipoms niekaip nepavyko pelnyti to pergalingo įvarčio. Tik 18 min. Vilniaus "Ardas-Rudamina" pavyko įveikti puikiai savo vartus ginusį širvintiškių vartininką Kristį Andronovičių ir pelnyti lemiamą įvartį. Rungtynės baigėsi rezultatu 0-1.

Šeimininkų Panevėžio „Panevėžys“ ir Vilnius „Žuvėdra-Akordas“ susitikime nugalėjo patirtis. Panevėžiečiai demonstravo puikią techniką, kurios pagalba jaunieji Vilniaus "Žuvėdra-Akordas" komandos vyrai buvo įveikti rezultatu 10-2.

Pastovūs žolės riedulio konkurentai Vilniaus „Žuvėdra-Tauras ir Vilniaus „Ardas-Rudamina“ vyrai savo dvikovoje nestokojo nei greičio nei puikių progų įvarčiams. Šįsyk Vilniaus "Ardas-Rudamina" vyrai turėjo pripažinti savo varžovų pranašumą. Rungtynės baigėsi rezultatu 3-1.

Panevėžio „Panevėžys” ir Širvintų „Inta“ rungtynės baigėsi rezultatu 3:0 panevėžiečių naudai. Jaunieji širvintiškiai puikiai laikėsi visas 15 kėlinio minučių, tik po pirmojo panevėžiškių iš mažojo kampinio pelnyto įvarčio palūžo. Panevėžiškiams įvarčius pelnė: V. Jankevičius, D. Preidis, ir V.Vireliūnas.

Vilniaus „Žuvėdra-Akordas“ ir Vilniaus „Ardas-Rudamina“ staigmenų neteko išvysti. Rungtynėse pergalę rezultatu 1-7, teko švęsti Vilniaus "Ardas-Rudamina" vyrams.
Širvintų „Inta“ ir Vilniaus „Žuvėdra-Tauras” vyrų kova buvo gana įdomi. 6 rungtynių minutę pirmąjį įvartį pelnė "Intos" ekipos lyderis G. Adomavičius . Tačiau Vilniškiai net nesiruošė taip lengvai paleisti pergalę iš rankų, ir atkakliai atakavo savo varžovų vartus. Atakos buvo vaisingos, ir rungtynės pasibaigė rezultatu 5-1 Vilniaus "Žuvėdra-Tauras" naudai.

Kaip ir tikėtasi, įdomi kova vyko tarp Panevėžio „Panevėžys” ir Vilniaus „Ardas-Rudamina“. Komandos žaidė apylygiai, uoliai atakavo. Tačiau šįsyk, panevėžiečiams savo sienos nepadėjo, po vilniškių R. Voitechovskio, A. Zaleskio, V.Žemoit įvarčių, pranašesni buvo Vilniaus "Ardas-Rudamina". Rungtynės baigėsi rezultatu 2-4 Vilniečių naudai.

Širvintų „Inta“ ir Vilniaus „Žuvėdra-Akordas“ iki savo susitikimo šiame turnyre dar neturėjo patyrę nė vienos pergalės. Tad jie susikovė dėl 4-5 vietų. Kovos netrūko, ir šįkart širvintiškiai parodydami drausmingą žaidimą, įveikė varžovus Vilniaus "Žuvėdra-Akordas" rezultatu 4-0.

Finalinėse šio turnyro rungtynėse, iš kurių turėjo paaiškėti nugalėtojas, susitiko šeimininkai Panevėžio „Panevėžys“ ir Vilniaus „Žuvėdra-Tauras”. Kadangi Panevėžio "Panevėžys" jau buvo praradęs taškus su Vilniaus "Ardas-Rudamina", tik šių rungtynių rezultatas ir įvarčių santykis galėjo apspręsti šio turnyro 1-3 vietos prizininkus. Tad rungtynės buvo gana įdomios bei nestokojančios įtampos.
Dėl grubaus panevėžiečių žaidimo 6 ir 11 min. buvo paskirti mažieji kampiniai į "Panevėžio" vartus, tačiau vilniečiams nepavyko jų realizuoti. Bet 13 kėlinio minutę "Žuvėdra-Tauras" vyrai vėl pelnė mažąjį kampinį, kurį gražiu metimu užbaigė M. Tarasov. Po poros minučių puikiu deriniu šią vilniečių persvarą padidino dar vienas įvartis, kurį vilniečiams pelnė M.Grošev. Atrodė, kad rungtynių eiga jau nulemta, bet panevėžiečiai net nesiruošė pasiduoti. Trijų minučių bėgyje jie sugebėjo rezultatą išlyginti. Panevėžiečiams įvarčius pelnė: A.Gaunauškas ir D.Preidis. Tik po 23 min. Vilniaus "Žuvėdra-Tauras" uždirbto mažojo kampinio į panevėžiečių vartus, kurį ir vėl realizavo M.Tarasov, paaiškėjo šių rungtynių ir viso turnyro nugalėtojas.

Tad turnyrinė lentelė išsidėstė taip:
1.Vilniaus „Žuvėdra-Tauras” - 12 tšk.
2.Vilniaus „Ardas-Rudamina“ - 9 tšk.
3.Panevėžio „Panevėžys“ - 6 tšk.
4.Širvintų „Inta“ - 3 tšk.
5.Vilnius „Žuvėdra-Akordas“ - 0 tšk

Tad šio LŽRF taurės vyrų žolės riedulio uždarų patalpų turnyro nugalėtojai Vilniaus "Žuvėdra-Tauras" buvo apdovanoti nugalėtojų taure.

Pagerbti ir geriausieji šio turnyro komandos žaidėjai:
Vilniaus „Žuvėdra-Tauras” - T. Mozūra
Vilniaus „Ardas-Rudamina“ - A. Kušlevičius
Panevėžio „Panevėžys“ - R. Urbonas
Širvintų „Inta“ - K. Andronavičius
Vilnius „Žuvėdra-Akordas“ - V. Beniušis

Be to, naudodamasis proga LŽRF teisėjų kolegijos pirmininkas Borisas Sockis pasveikino Panevėžio "Panevėžys" ilgametį komandos trenerį ir vadovą bei žaidėją Virgį Kulišauską 50-ojo jubiliejaus proga, ir nuo KKSD departamento įteikė sidabro medalį už nuopelnus sportui.
LŽRF federacija sveikina Virgį Kulišauską su šia gražia švente, dėkoja už didelį indėlį Lietuvos žolės rieduliui ir linki asmeninės sėkmės bei neišsenkančios energijos darbuose!

Straipsnį parengė LŽRF Viešųjų ryšių komisijos pirmininkė Loreta Gatelytė.


Varžybų tvarkaraštis ir rezultatai

1. 11. 00 val. Vilniaus „Žuvėdra-Tauras” - Vilnius „Žuvėdra-Akordas“ 4:0
2. 11. 35 val. Širvintų „Inta“ - Vilniaus „Ardas-Rudamina“ 0:1
3. 12. 10 val. Panevėžio „Panevėžys“ - Vilnius „Žuvėdra-Akordas“ 10:2
4. 12. 45 val. Vilniaus „Žuvėdra-Tauras - Vilniaus „Ardas-Rudamina“ 3:1
5. 13. 20 val. Panevėžio „Panevėžys” - Širvintų „Inta“ 3:0
6. 13. 55 val. Vilnius „Žuvėdra-Akordas“ - Vilniaus „Ardas-Rudamina“ 1:7
7. 14. 30 val. Širvintų „Inta“ - Vilniaus „Žuvėdra-Tauras” 1:5
8. 15. 05 val. Panevėžio „Panevėžys” - Vilniaus „Ardas-Rudamina“ 2:4
9. 15. 40 val. Širvintų „Inta“ - Vilnius „Žuvėdra-Akordas“ 4:0
10. 16. 15 val. Panevėžio „Panevėžys“ - Vilniaus „Žuvėdra-Tauras” 2:3

Varžybų vyr. teisėjas: Borisas Sockis (EHF komisaras, Širvintos)


LZRF taures laimetojai Vilniaus "Zuvedra-Tauras"










Komentarai
Parašė elis. Data: 18. Lapkritis 2009, 14:14:
Idomus varzybu reglamentas - po 1 zaidimo kelini :)

Parašė sirvintai. Data: 18. Lapkritis 2009, 14:37:
nu 4 rungtynes taip sakant nukamuotu jei po 40min..

Parašė arturas. Data: 18. Lapkritis 2009, 19:40:
aisku nesamuone jei butu po-40min. ir dar 4

Parašė b. Data: 22. Lapkritis 2009, 21:06:
aciu ZUVEDRAI!!!!

Parašė Tomas. Data: 23. Lapkritis 2009, 19:26:
Tinklapio autoriai ismoksti kada nors taisiklingai mano pavarde rasyt ar ne??? nu comone niaugi tai sunku as ne Mazūra , o T.Mozūra

Parašė Tomas. Data: 23. Lapkritis 2009, 19:27:
Bet bent jau vietoj dveju klaidu viena beliko xDDDD

Parašė joli. Data: 27. Lapkritis 2009, 17:29:
Labai geras straipsnis Loreta! Šaunuolė! Taip ir toliau :)

Tomukai, nusiramink, viskas tik geryn -> 2 klaidos -> 1 klaida -> be klaidų :) :) :) pvz man tai tu visada busi Mazūra chi chi, tik juokauju, neįsižeisk ;)

Parašė sirvintai. Data: 29. Lapkritis 2009, 17:14:
mozura>mazura>maruza>maroz ;D

Parašė intos misioniere. Data: 30. Lapkritis 2009, 14:43:
Aciu Joli, cia ir federacija prie jo prisidejo:), o kas pyksta del klaidu, tai brangieji visi klystam "erare humanum est":)

Parašė Tomas. Data: 8. Gruodis 2009, 15:02:
nieks nesaKE kad pykstu , bet per beveik 6 metus galima ismokt pavarde juk xDD

Parašė intos misionierė. Data: 14. Gruodis 2009, 03:22:
:) na tada, tai jau taip, nelabai humaniska:)


Rašyti komentarą
Jūs nesate prisijungęs su savo vartotojo vardu! Jei nesate prisiregistravęs, galite tai padaryti čia

Lietuvos žolės riedulio federacija ©2004