NAUJIENOS
UŽSIENYJE
INTERVIU
FOTOGALERIJA
SPAUDAI
DOKUMENTAI
ARCHYVAS
TARPTAUTINĖS VARŽYBOS
RINKTINĖS
EUROPOS TAURĖS
TURNYRAI LIETUVOJE
LIETUVOS ČEMPIONATAI
LAUKO
UŽDARŲ PATALPŲ
APIE MUS
FEDERACIJA
VEIKLA
KONTAKTAI
RĖMĖJAI
KLUBAI
STADIONAI
APIE ŽAIDIMĄ
TAISYKLĖS
ISTORIJA
VISIEMS
KVIEČIAME ŽAISTI
FORUMAS
NUORODOS
ENGLISH
NEWS
INTERNATIONAL CAMP
JŪSŲ NUOMONĖ
VARTOTOJAMS
Vartotojo vardas

Slaptažodis



Registruotis
Pamiršau spaltažodį
MŪSŲ DRAUGAI

Leonardas Čaikauskas vėl išrinktas Vykdomosios Tarybos nariu
26. Rugpjūtis 2011, 15:31

„Leonardas Čaikauskas vėl išrinktas Europos žolės riedulio federacijos Vykdomosios tarybos nariu jau trečiai kadencijai ( 2011 – 2015 metams)“

Liepos 19 dieną Monchengladbach mieste, Vokietijoje įvyko EHF Generalinė Asamblėja, kurioje buvo išrinktas EHF prezidentas, garbės iždininkas ir 3 Vykdomosios Tarybos nariai.
Generalinėje Asamblėjoje dalyvavo 38 šalys turėjusios balso teisę iš 43 senojo komiteto narių.
Balsų dauguma buvo išrinkta nauja EHF prezidentė olandė ponia Marijke Fleuren, prieš tai ėjusi EHF viceprezidentės pareigas.

Olandė surinko 21 balsą. Jos konkurentas į prezidento postą Vokietijos ŽRF prezidentas Stephan Abel surinko17 šalių palaikymų. Surinktų balsų skaičiaus nepakako tam, kad vokietis būtų išrinktas prezidentu.

Į EHF garbės iždininko postą pretendavo suomis Mika Rihtila ir Danijos ŽRF prezidentas Hans – Peter Hansen, kuris netikėtai pasitraukė iš kandidatų sąrašo. Be „kovos“ garbės iždininku buvo išrinktas Suomijos ŽRF atstovas.
Pagal EHF statutą VT eilinių narių tarpe moterų atstovėms buvo skiriamos 2 vietos. Kovoje dėl tarybos narės vietos užtikrintai laimėjo Vokietijos atstovė Carola Meyer.

Vokietijos atstovė Carola Meyer (28 balsai) buvo perrinkta antrai kadencijai. Kita kandidatė iš Škotijos surinko 10 balsų. Vokietės pergalę lėmė tai, kad VŽRF prezidentas nebuvo išrinktas EHF prezidentu ir šalys solidariai palaikė Vokietijos atstovę.

Aštriausia kova buvo laukiama EHF VT vyrų narių rinkimuose. Čia į dvi vietas pretendavo penkių šalių atstovai. O kova dar paaštrino tai, kad pagal EHF statutą rinkimuose į VT narius leidžiama dalyvauti ir moterų atstovei, kuri pirmajame rinkimu etape nepateko į Vykdomąją Tarybą.

Rinkimus dar labiau suintrigavo ir tas faktas, kad buvęs EHF prezidentas, Anglijos atstovas Martin Gotheridge pasitraukė iš rinkimų ir į jo vietą Taryboje pretendavo naujai išrinktas Anglijos žolės riedulio federacijos prezidentas, dviejų olimpinių žaidinių dalyvis Simon Mason. Žinant, kad Olimpinės žaidynės 2012 metais vyks Londone...

Balsavimai parodė, kad šioje ypatingai aštrioje kovoje dėl tolimesnio žolės riedulio vystymosi senajame komitete, šalys labiausiai palaikė Lietuvos atstovą LŽRF prezidentą Leonardą Čaikauską, kurį savo balsais palaikė 20 – ties šalių atstovai. Leonardas Čaikauskas buvo perrinktas trečiajai savo kadencijai ir pasiliko atstovauti savo šalį bei regioną dar keturiems metams.

Simon Mason gavo 19 balsų ir taip pat pateko į EHF VT narius.
Italijos atstovas surinko 15 balsų, Danijos ŽRF prezidentas 9 balsus.Škotijos atstovė šį kart surinko tik 4 balsus ir jie nepateko į EHF Tarybos Narius.


Galutinis Tarybos Narių išsidėstymas po rinkimų:

Prezidentė: Marijke Fleuren (NED)
Viceprezidentas: Jorge Alcover (ESP)
Generalinis sekretorius: R. David Balbirnie (IRL)
Garbės iždininkas: Mika Rihtila (FIN)
Tarybos Nariai: Leonardas Čaikauskas (LTU)
Jean-Christophe Capelle (BEL)
Ludmila Pastorova (SVK)
Simon Mason (ENG)
Carola Meyer (GER)
Jerzy Smorawinski (POL)
Jan Vymazal (CZE)


Komentarai

Rašyti komentarą
Jūs nesate prisijungęs su savo vartotojo vardu! Jei nesate prisiregistravęs, galite tai padaryti čia

Lietuvos žolės riedulio federacija ©2004