NAUJIENOS
UŽSIENYJE
INTERVIU
FOTOGALERIJA
SPAUDAI
DOKUMENTAI
ARCHYVAS
TARPTAUTINĖS VARŽYBOS
RINKTINĖS
EUROPOS TAURĖS
TURNYRAI LIETUVOJE
LIETUVOS ČEMPIONATAI
LAUKO
UŽDARŲ PATALPŲ
APIE MUS
FEDERACIJA
VEIKLA
KONTAKTAI
RĖMĖJAI
KLUBAI
STADIONAI
APIE ŽAIDIMĄ
TAISYKLĖS
ISTORIJA
VISIEMS
KVIEČIAME ŽAISTI
FORUMAS
NUORODOS
ENGLISH
NEWS
INTERNATIONAL CAMP
JŪSŲ NUOMONĖ
VARTOTOJAMS
Vartotojo vardas

Slaptažodis



Registruotis
Pamiršau spaltažodį
MŪSŲ DRAUGAI

Prasideda vasaros sezonas
2. Balandis 2004, 19:44

Kūno kultūros ir sporto departamente surengtoje spaudos konferencijoje pirmadienį aptartas pasibaigęs 2003-2004 metų uždarų patalpų sezonas ir laukiantys startai lauko čempionatuose.

Aptariant uždarų patalpų sezoną atkreiptas dėmesis, kad visiškai skirtingai pasirodė Europos A diviziono čempionate dalyvavusi moterų rinktinė ir Europos čempionų taurės A diviziono turnyre startavusi Šiaulių "Gintra-Universitetas", nors abi komandas sudarė beveik tos pačios žaidėjos. Lietuvos nacionalinė ekipa liko priešpaskutinė ir iškrito į B divizioną, o Šiaulių klubas vos neiškovojo bronzos apdovanojimų.

LŽRF prezidentas Leonardas Čaikauskas rinktinės pasirodymą įvertino blogai, nors pažymėjo, kad sausio mėnesį mūsų komandoms visada būna sunku. "Komandoje buvo labai daug studenčių, o tuo metu jų mintys dažniausiai sukasi apie mokslus, sesiją", - sakė L.Čaikauskas.

Rinktinės vyriausiasis treneris Rimantas Čaikauskas pritarė federacijos prezidentui. "Jei nebūtų jokių trukdžių, čempionatui galėtume normaliai rengtis apie 80 dienų, būtų ir kitokie rezultatai", - sakė treneris.

Vaikinų jaunimo (iki 21 metų) rinktinė ir "Panevėžio" riedulininkai tarptautiniuose turnyruose neiškovojo nė vienos pergalės, tačiau kritikos jiems nebuvo. "Panevėžiečiai į Europos taurių turnyrus sugrįžo po kelių metų pertraukos, o rinktinė Europos čempionate dalyvavo pirmą kartą ir iš karto pateko į B divizioną, - kalbėjo vienas iš jaunimo rinktinės trenerių Romas Chmeliauskas. - Krikštas buvo skausmingas, tačiau ateičiai labai naudingas".

Lauko žolės riedulio sezoną tradiciškai pradeda šalies moterų vicečempionės, kurioms tenka vykti į Europos taurių laimėtojų varžybas. Antradienį po pietų į šio turnyro B diviziono turnyrą Čekijos sostinėje Prahoje išvyksta Vilniaus HFTC riedulininkės.

"Sieksime patekti tarp pirmų dviejų komandų ir iškovoti vietą Lietuvai A divizione", - sakė HFTC vyriausiasis treneris R.Čaikauskas.

Balandžio 9-ąją B grupėje HFTC žais su Čekijos jaunimo rinktine (ji pakeitė paskutinę akimirką į turnyrą atvykti atsisakiusį Turkijos klubą ir rungtyniaus be konkurencijos), 10-ąją - su Velso UWIC, o 11-ąją - su Katanijos "Cus" (Italija). Balandžio 12 dieną dėl kelialapių į elitinę lygą susikaus grupėse pirmąsias vietas užėmusios ekipos su kitos grupės antrosiomis komandomis. 3 ir 4 vietas užėmę klubai taip pat sužais po vieną mačą "kryžiaus" sistema.

Lietuvos čempionės "Gintros-Universiteto" riedulininkės Europos čempionų lygos A diviziono varžybų Baselonoje (Ispanija) B grupėje gegužės 28-31 dienomis kovos su Borispolio "Kolos" (Ukraina), "Slough HC" (Anglija) ir Gardino "Ritm" (Baltarusija) ekipomis. Šiaulių klubui keliamas tikslas išsaugoti vietą tarp 8 stipriausių Senojo žemyno ekipų.

Vilniaus "Rudaminos-Ardo" vyrai gegužės 27-30 dienomis dalyvaus Europos čempionų lygos C diviziono turnyre Breste (Baltarusija). Mūsiškių varžovais B grupėje paeiliui bus Danijos "Slagelse", Gibraltaro "Grammarians" ir Kroatijos "HAHK Mladost" klubais.

Lietuvos mergaičių jaunių (iki 16 metų) rinktinė Bristolyje (Anglija) liepos 13-18 dienomis kovos savo amžiaus grupės Europos čempionate. B grupėje mūsiškių varžovėmis bus Ispanijos, Anglijos ir Lenkijos jaunosios riedulininkės. Svarbiausias prasidedančio sezono startas bus merginų jaunimo (iki 21 metų) rinktinės startas Europos čempionato B diviziono turnyre liepos 25-31 dienomis Svonsy mieste (Velsas). Lietuvos riedulininkėms turnyro B grupėje pirmiausiai teks susitikti su Čekija, po to su Šveicarija ir Italija. A grupėje rungtyniaus Ukrainos, Rusijos, Velso ir Lenkijos rinktinės. Mūsų ekipai keliamas tikslas susigrąžinti vietą A divizione.

Vaikinų jaunimo (iki 21 metų) rinktinė liepos 25-31 dienomis dalyvaus Europos čempionato C diviziono varžybose Breste (Baltarusija). Mūsiškių varžovais bus Gibraltaro, Azerbaidžano ir Turkijos rinktinės. Lietuvos komandai keliamas tikslas tik sužaisti kuo geriau ir pasisemti patirties.

Kitas svarbus šio sezono įvykis - jaunųjų riedulininkų išvyka į tradicinį velykinį žolės riedulio festivalį Olandijoje. Į šį turnyrą atvyksta daug komandų iš įvairių Europos šalių, taip pat apsilanko ekipos net iš Afrikos. Mūsiškiai varžybose dalyvavo pernai ir paliko labai gerą įspūdį šeimininkams. Todėl šiemet olandai patys labai kvietė atvykti mūsų riedulininkus, pasiūlė gyventi jų žaidėjų šeimose. Į Olandiją netrukus išvyks Lietuvos jaunių mergaičių ir berniukų komandos.

Taip pat visus žolės riedulio draugus norėtume pakviesti gegužės 1 dieną atvykti į neeilinę šventę prie Vilniaus Baltojo tilto. Europos sąjungos remiamas renginys "Judėk ir tobulėk" vyks 28 žemyno valstybėse, sportininkai visą dieną varžysis įvairiausių sporto šakų varžybose. Malonu, kad dalimi šio renginio taps ir Lietuvos žolės riedulininkai. Kaip jau minėjome gegužės 1-ąją prie Baltojo tilto vyks žolės riedulio varžybose, visi norintys galės išmėginti laimę įvairiuose šios sporto šakos konkursuose.


Komentarai

Rašyti komentarą
Jūs nesate prisijungęs su savo vartotojo vardu! Jei nesate prisiregistravęs, galite tai padaryti čia

Lietuvos žolės riedulio federacija ©2004