NAUJIENOS
UŽSIENYJE
INTERVIU
FOTOGALERIJA
SPAUDAI
DOKUMENTAI
ARCHYVAS
TARPTAUTINĖS VARŽYBOS
RINKTINĖS
EUROPOS TAURĖS
TURNYRAI LIETUVOJE
LIETUVOS ČEMPIONATAI
LAUKO
UŽDARŲ PATALPŲ
APIE MUS
FEDERACIJA
VEIKLA
KONTAKTAI
RĖMĖJAI
KLUBAI
STADIONAI
APIE ŽAIDIMĄ
TAISYKLĖS
ISTORIJA
VISIEMS
KVIEČIAME ŽAISTI
FORUMAS
NUORODOS
ENGLISH
NEWS
INTERNATIONAL CAMP
JŪSŲ NUOMONĖ
VARTOTOJAMS
Vartotojo vardas

Slaptažodis



Registruotis
Pamiršau spaltažodį
MŪSŲ DRAUGAI

Šiauliuose stipriausios buvo vokietės
12. Liepa 2003, 21:38


Vokietės triumfavo ir pliaupiant lietui. Jos ilgai nenorėjo palikti aikštelės, kurioje laimėjo Europos čempionato aukso medalius.
Baigėsi savaitę Šiauliuose vykęs II Europos merginų U-16 žolės riedulio čempionatas. Kaip ir pirmajame, taip ir antrajame čempionate aukso medalius laimėjo Vokietijos merginos. Lietuvos riedulininkės užėmė 7 vietą.


Turnyro rezultatai

Šešiolikmetės lieka A divizione

Lietuvos jaunių merginų (iki 16 metų) žolės riedulio rinktinė Europos A divizione galės rungtyniauti ir kitais metais.

Praėjusią savaitę Šiauliuose vykusiose Europos A diviziono pirmenybėse lietuvės užėmė priešpaskutiniąją, septintąją, vietą ir turėjo iškristi į B divizioną. Tačiau Europos žolės riedulio federacijos sprendimu, A divizioną turės palikti tik viena komanda - paskutiniąją vietą užėmusi Lenkijos komanda.

Iš aukščiausiojo diviziono tik viena komanda iškrenta dėl to, jog Monkalve (Italija) vykusiame B diviziono čempionate dalyvavo tik penkios komandos ir kelialapis į aukščiausiąjį divizioną skirtas tik pirmąją vietą šios varžybose užėmusiai Airijos rinktinei.

Šiauliuose - Europos žolės riedulio atžalynas

Liepos 7-12 dienomis Šiauliuose vyks antrasis Europos jaunių merginų (iki 16 metų) žolės riedulio A diviziono čempionatas, kuriame rungtyniaus aštuonios geriausios Senojo žemyno komandos.


Lietuvos Respublikos Teisingumo ministras Vytautas Markevičius ir LŽRF prezidentas Leonaradas Čaikauskas tiki, kad čempionatas pavyks.

Taurės laukia nugalėtojų.
A grupėje rungtyniaus Vokietijos, Ispanijos, Belgijos ir Lietuvos komandos, o B grupėje žais Olandijos, Anglijos, Lenkijos ir Prancūzijos rinktinės.

"Aiškios turnyro favoritės yra Olandijos, Vokietijos ir Anglijos komandos, o jų narės po penkerių metų gali būti vienomis iš Pekino olimpinių žaidynių prizininkių, - mano Lietuvos žolės riedulio federacijos prezidentas Leonardas Čaikauskas. - Lietuvos rinktinė yra perspektyvi, tačiau nekeliame tikslo kovoti dėl prizinių vietų. Svarbiausia užimti bent šeštąją vietą ir išlikti A divizione, kad ir toliau galėtume kovoti su stipriausiomis komandomis".

Turnyro organizaciniam komitetui vadovaujantis Lietuvos Respublikos Teisingumo ministras Vytautas Markevičius pasidžiaugė, kad federacijai pavyko surasti keletą rėmėjų turnyrui. Jo teigimu, gauta teisė rengti čempionatą įrodo, kad LŽRF turi gerą vardą tarptautinėje organizacijoje, o pernai Lietuvoje vykusios dvejos tarptautinės varžybos susilaukė puikių vertinimų.

Šiauliečiai tikisi, kad į varžybas Šiaulių sintetinės dangos stadione Pumpučių gatvėje pavyks sukviesti ir žiūrovus, iškilmingas čempionato atidarymas įvyks pirmadienį 17.45 valandą.

LŽRF yra labai dėkinga renginį parėmusioms firmoms, o "Volkswagen" automobiliais prekiajnačios UAB "Moller Auto" specialiai turnyrui skirtas naujas "Volkswagen Polo" automobilis bus praloštas loterijoje.


Komentarai

Rašyti komentarą
Jūs nesate prisijungęs su savo vartotojo vardu! Jei nesate prisiregistravęs, galite tai padaryti čia

Lietuvos žolės riedulio federacija ©2004