NAUJIENOS
UŽSIENYJE
INTERVIU
FOTOGALERIJA
SPAUDAI
DOKUMENTAI
ARCHYVAS
TARPTAUTINĖS VARŽYBOS
RINKTINĖS
EUROPOS TAURĖS
TURNYRAI LIETUVOJE
LIETUVOS ČEMPIONATAI
LAUKO
UŽDARŲ PATALPŲ
APIE MUS
FEDERACIJA
VEIKLA
KONTAKTAI
RĖMĖJAI
KLUBAI
STADIONAI
APIE ŽAIDIMĄ
TAISYKLĖS
ISTORIJA
VISIEMS
KVIEČIAME ŽAISTI
FORUMAS
NUORODOS
ENGLISH
NEWS
INTERNATIONAL CAMP
JŪSŲ NUOMONĖ
VARTOTOJAMS
Vartotojo vardas

Slaptažodis



Registruotis
Pamiršau spaltažodį
MŪSŲ DRAUGAI

Olimpinės viltys
29. Rugpjūtis 2007, 01:24


Po kelių dienų Šiauliuose prasidės Europos moterų B diviziono čempionatas. Iš jo 2 stipriausios komandos ir Rusija pateks į papildomus 2008 metų Pekino olimpinių žaidynių atrankos turnyrus. Visos kitos šių turnyrų dalyvės jau yra aiškios. Pateikiame išsamią atrankos į olimpinį moterų žolės riedulio turnyrą analizę.


Vietas olimpinių žaidynių moterų žolės riedulio turnyre jau užsitikrino Kinija (Azijos čempionė, šeimininkė), Japonija (Azijos vicečempionė), Pietų Afrikos Respublika (Afrikos olimpinio atrankos turnyro nugalėtoja), Argentina (Panamerikos žaidynių čempionė), Vokietija (Europos čempionė), Olandija (Europos vicečempionė) ir Didžioji Britanija (olimpinėse žaidynėse dalyvauja bendra britų komanda, o jos atrankos rezultatai vertinami pagal Anglijos rinktinės rezultatus; Anglija laimėjo Europos čempionato bronzos medalius).

Dar 2 olimpinių kelialapių savininkės paaiškės per Okeanijos taurės varžybas. Jei nenutiks didelių staigmenų, kelialapius turi pelnyti Australijos ir Naujosios Zelandijos rinktinės.

Likę trys kelialapiai atiteks 3 papildomų atrankos turnyrų nugalėtojoms. Šiuose turnyruose dalyvaus 18 komandų. Juose Afriką atstovaus Kenija, Aziją - Indija, Pietų Korėja, Malaizija ir Taivanis, o Šiaurės ir Pietų Ameriką: JAV, Olandijos Antilų salos, Čilė, Kanada ir Kuba.

Į papildomus atrankos turnyrus pateko Europos čempionato A divizione 4-8 vietas užėmusios Ispanijos, Azerbaidžano, Airijos, Italijos ir Ukrainos rinktinės, viena vieta garantuota Šiauliuose žaisiančiai Rusijos ekipai, nes ši šalis gavo teisę Kazanėje rengti vieną iš papildomų atrankos turnyrų.

Tad liko tik 2 laisvos vietos, kurias pelnys stipriausios Lietuvoje vyksiančių varžybų ekipos. Jei Rusija arba Škotija (nepretenduoja į vietą papildomame olimpinių žaidynių atrankos turnyre, nes geriausios jos žaidėjos kartu su anglėmis sudarys Didžiosios Britanijos rinktinę) prasimuštų į finalą, į papildomą olimpinį atrankos turnyrą patektų trečiąją vietą užėmusi komanda. Gali pasisekti ir ketvirtąją poziciją užėmusiai ekipai, jei į pusfinalį patektų ir Rusijos, ir Škotijos rinktinės.

Deja, Lietuvos rinktinė neturi jokių galimybių patekti į išsvajotąjį atrankos turnyrą, jei Šiauliuose užims ketvirtąją vietą. Mat mūsų ekipa žais turnyro B grupėje, į kurią lyg tyčia pateko ir rusės, ir škotės. Tad, norint patekti į pusfinalį, vieną iš šių komandų reikės būtinai eliminuoti dar per pirmojo etapo kovas. Jei kartu su Lietuvos rinktine iš B grupės į pusfinalį patektų rusės ar škotės ir jos prasimuštų į finalą, mūsų komanda kovą dėl olimpinio kelialapio tęstų net likusi trečia. Visais kitais atvejais Lietuva į papildomą Pekino olimpinių žaidynių atrankos turnyrą patektų tik patekusi į turnyro Šiauliuose finalą.

Papildomų olimpinių atrankos turnyrų datos ir vietos:
2008 04 12-20 - Baku (Azerbaidžanas)
2008 04 19-27 - Kazanė (Rusija)
2008 04 26-05 04 - Vankuveris (Kanada)

Daugiau apie varžybas Šiauliuose galite sužinoti oficialiame čempionato tinklalapyje - http://lithuania2007.zoles-riedulys.lt/


Komentarai
Parašė arnaxaz. Data: 29. Rugpjūtis 2007, 09:19:
o kada tiksliai prasides ? ;) tingiu skaityti ;(

Parašė Futbolinikas. Data: 30. Rugpjūtis 2007, 00:50:
Prasidės rugsėjo 2 dieną, lietuvės žais 17 val.
O pačios pirmosios rungtynės prasidės ta pačią dieną 11 val.

Parašė Futbolinikas. Data: 30. Rugpjūtis 2007, 00:50:
http://lithuania2007.zoles-riedulys.lt/

va čia viskas surašyta :)

Parašė soulstar. Data: 30. Rugpjūtis 2007, 11:38:
o jo =DD reikes pajudeti nevaikiskai LTU,bet viskas bus klas,mano manymu :)
turnyras Siauliuose,palaikymas stiprus,komanda stipri,visos geriausios,be to ir Jakaite juk pati stipriausia Europoje =DD
Bardauskaite,Petrauskaite,Dildaite,Pauliukeviciute..wajeyyyyyyyyyyyy kiek daug stirpiu,ir geru zhaideju.
Jeigu gerai vartus saugos Paulaviciute,nepraleis ivarciu,tai tada is vis yra nemazos galimybes padaryti,kad viskas butu teisingai,aisku cia negalima tiksliai pasakyti,kaip viskas bus,bet manau,kad viskas bus labai gerai,viskas pasiseks,ir visi bus laimingi. Sekmes!!!

Parašė soulstar. Data: 30. Rugpjūtis 2007, 11:41:
Jau sekmadieni zhais LTU =)))) bus geru vaizdu,kad tik oras geras butu. Tai va.

Parašė Savkanas. Data: 31. Rugpjūtis 2007, 21:33:
Kuo geriausios sėkmės! Merginos, jūs privalot laimėti!


Rašyti komentarą
Jūs nesate prisijungęs su savo vartotojo vardu! Jei nesate prisiregistravęs, galite tai padaryti čia

Lietuvos žolės riedulio federacija ©2004