NAUJIENOS
UŽSIENYJE
INTERVIU
FOTOGALERIJA
SPAUDAI
DOKUMENTAI
ARCHYVAS
TARPTAUTINĖS VARŽYBOS
RINKTINĖS
EUROPOS TAURĖS
TURNYRAI LIETUVOJE
LIETUVOS ČEMPIONATAI
LAUKO
UŽDARŲ PATALPŲ
APIE MUS
FEDERACIJA
VEIKLA
KONTAKTAI
RĖMĖJAI
KLUBAI
STADIONAI
APIE ŽAIDIMĄ
TAISYKLĖS
ISTORIJA
VISIEMS
KVIEČIAME ŽAISTI
FORUMAS
NUORODOS
ENGLISH
NEWS
INTERNATIONAL CAMP
JŪSŲ NUOMONĖ
VARTOTOJAMS
Vartotojo vardas

Slaptažodis



Registruotis
Pamiršau spaltažodį
MŪSŲ DRAUGAI

2011 m. Pasaulio šalių reitingai
4. Lapkritis 2011, 16:12

Po penkių kontinentų čempionatų FIH paskelbė atnaujintą moterų ir vyrų Pasaulio reitingų lentelę, kurioje Lietuvos moterų nacionalinė rinktinė užima 34-ąją vietą tarp reitinguotų 63 šalių.

Beje, primename, kad FIH vienija 129 Nacionalines žolės riedulio federacijas iš penkių kontinentų.
Didžiausia staigmena moterų pasaulio reitingo dešimtuke yra Argentinos nukritimas į 2-ąją vietą, kurią pakeičia Olandija, iškovojusi Europos čempionių titulą.
Vyrų pusėje permainų geriausiųjų dešimtuke neįvyko. Australija išlaikė lyderių poziciją dėka laimėtos Okeanijos taurės. Antrąją vietą užima Europos čempionai – vokiečiai.
Lietuvos vyrų nacionalinės rintinės nėra FIH pasaulio reitinguose, nors yra reitinguotos 74 šalys. Tačiau 2007 m. rugsėjo 9-15 dienomis Predanovci (Slovakija) mūsų šalies ekipa debiutavo Europos vyrų čempionate II ir su visų gerbiamu treneriu R. Chmeliausku iškovojo 4-ąją vietą. Pogrupyje buvo sužaistos trejos varžybos, iš kurių dvejos laimėtos ir vienerios lygiosios (Suomija – Lietuva 1-3 (0-1); Slovėnija (65 vieta reitinge) – Lietuva 2-2 (1-1); Slovakija (51 vieta reitinge) – Lietuva 1-2 (0-2)). Žaidžiant atkrintamąsias varžybas su Turkija (55 vieta reitinge) iškovotos lygiosios 2-2 (0-2), tačiau to nepakako, kad Lietuvos nacionalinė vyrų rinktinė patektų į didįjį finalą ir kovoje dėl 3-4 vietų pralaimėta Serbijai (66 vieta reitinge) rezultatu 0-6 (0-2).
FIH pasaulio reitingų atnaujinimas yra susietas su artėjančiais Olimpinių kvalifikacijų turnyrais. Pajėgiausios 9 vyrų ir 9 moterų ekipos automatiškai yra įvykdžiusios kvalifikaciją ir turi užsitikrinusios kelialapius į 2012 m. Londono Olimpines žaidynes. O 18 vyrų ir moterų komandų gavo kvietimus dalyvauti šešiuose skirtinguose Olimpinių žaidynių kvalifikacijos turnyruose.
Prisijungti prie jau minėtų komandų (9 vyrų ir 9 moterų) galės Olimpinių žaidynių kvalifikacijos turnyrų nugalėtojai (3 vyrų ir 3 moterų komandos).
Komandų apibūdinimų formos, Olimpinių žaidynių kvalifikacijų datos bei priimančiosios šalys bus paskelbtos po FIH Vykdomojo valdybos posėdžio (š. m. lapkričio 11-12 d. d.).
Taip pat po minėto susitikimo paaiškės Europos moterų klubų uždarų patalpų čempionato (Ukraina) tiksli organizavimo bei vykdymo data. Kadangi nacionalinė Ukrainos moterų rintinė dalyvaus Olimpinių žaidynių kvalifikaciniame turnyre, kurio vykdymo datos sutampa su Ukrainoje vyksiančiu Europos moterų klubų uždarų patalpų čempionatu. Mūsų šaliai tai yra labai aktualu, nes šiame čempionate dalyvaus „Gintra-Strekte-Universitetas“ moterų komanda.


FIH pasaulio reitingų tiek vyrų, tiek moterų lenteles galite rasti adresu: http://www.fih.ch/en/fih/events/worldranking


Komentarai

Rašyti komentarą
Jūs nesate prisijungęs su savo vartotojo vardu! Jei nesate prisiregistravęs, galite tai padaryti čia

Lietuvos žolės riedulio federacija ©2004