NAUJIENOS
UŽSIENYJE
INTERVIU
FOTOGALERIJA
SPAUDAI
DOKUMENTAI
ARCHYVAS
TARPTAUTINĖS VARŽYBOS
RINKTINĖS
EUROPOS TAURĖS
TURNYRAI LIETUVOJE
LIETUVOS ČEMPIONATAI
LAUKO
UŽDARŲ PATALPŲ
APIE MUS
FEDERACIJA
VEIKLA
KONTAKTAI
RĖMĖJAI
KLUBAI
STADIONAI
APIE ŽAIDIMĄ
TAISYKLĖS
ISTORIJA
VISIEMS
KVIEČIAME ŽAISTI
FORUMAS
NUORODOS
ENGLISH
NEWS
INTERNATIONAL CAMP
JŪSŲ NUOMONĖ
VARTOTOJAMS
Vartotojo vardas

Slaptažodis



Registruotis
Pamiršau spaltažodį
MŪSŲ DRAUGAI

"Gintra-Universitetas" - ketvirtas klubas Europoje!!!
29. Vasaris 2004, 22:57

Šiaulių "Gintros-Universiteto" riedulininkės Europos klubų Čempionų taurės A diviziono rungtynėse dėl 3 vietos apmaudžiai pralaimėjo Vienos "Neudorf" (Austrija) ekipai 3:4 (1:3) ir nepasinaudojo galimybe pirmą kartą Lietuvai laimėti medalį uždarų patalpų klubų čempionate. Čempionėmis tapo šeimininkės "Russelsheimer" riedulininkės, didžiajame finale 3:1 (2:1) nugalėjusios Gardino "Ritm" (Baltarusija).

J.Žvinklytė - ketvirta tarp rezultatyviausiųjų

Šiaulių "Gintros-Universiteto" iš Vilniaus HFTC pasikolinta puolėja Jūratė Žvinklytė Europos klubų Čempionų taurės A diviziono čempionate tarp rezultatyviausių žaidėjų užėmė 4 vietą.

Lietuvos klubo puolėja pelnė 9 įvarčius (5 iš žaidimo ir 4 po mažųjų kampinių) ir nusileido tik 3 kitų klubų riedulininkėms. Rezultatyviausiomis turnyro žaidėjomis tapo Vienos "Neudorf" riedulininkė Carolin Korper (11 įvarčių iš žaidimo ir 3 po mažųjų kampinių) ir Gardino "Ritm" žaidėja Olga Shyntar (3 įvarčiai iš žaidimo, 9 po mažųjų kampinių ir 2 iš baudinių) - po 14 įvarčių. 3 vietą rezultatyviausiųjų sąraše užėmė Silke Muller iš "Russelsheimer" - 10 įvarčių (9 iš žaidimo ir 1 iš baudinio).

Kita "Gintros-Universiteto" puolėja Dovilė Jakaitė su 5 įvarčiais (2 iš žaidimo ir 3 po mažųjų kampinių) liko 13-ta.

"Gintra-Universitetas" - ketvirtas klubas Europoje!!!

Šiaulių "Gintros-Universiteto" riedulininkės Europos klubų Čempionų taurės A diviziono rungtynėse dėl 3 vietos apmaudžiai pralaimėjo Vienos "Neudorf" (Austrija) ekipai 3:4 (1:3) ir nepasinaudojo galimybe pirmą kartą Lietuvai laimėti medalį uždarų patalpų klubų čempionate. Čempionėmis tapo šeimininkės "Russelsheimer" riedulininkės, didžiajame finale 3:1 (2:1) nugalėjusios Gardino "Ritm" (Baltarusija).

Oficialus turnyro tinklapis
RUNGTYNIŲ SU "NEUDORF" PROTOKOLAS

2 įvarčius "Gintrai-Universitetui" pelnė Dovilė Jakaitė (15 ir 40 minutėmis po mažųjų kampinių), kartą iš žaidimo pasižymėjo Jūratė Žvinklytė (33).

Pasak "Gintros-Universiteto" vadovo Gintaro Radavičiaus, komanda tikrai nenusipelnė pralaimėjimo. Per pirmąjį kėlinį šiaulietės mušė 5 mažuosius kampinius, o varžovės - 2. Per antrąjį šis santykis buvo net 12:1 mūsiškių naudai, tačiau didžiuliu pranašumu pasinaudoti taip ir nepavyko.

Rezultatyviausia "Gintros-Universiteto" žaidėja Vokietijoje tapo Žvinklytė, pasikolinta iš Vilniaus HFTC klubo, - 9 įvarčiai. 5 kartus pasižymėjo Dovilė Jakaitė, 2 - Vaida Povilaitytė ir kartą - Renata Matjušaitytė.

Nuo 1994 metų elitinėje žemyno uždarų patalpų lygoje rungtyniaujantys Lietuvos klubai iki šiol net 4 kartus buvo užkopę ant 4-ojo A diviziono laiptelio. Bronzos medalius buvo pavyklę iškovoti tik legendinei "Šiaulių" ekipai Utrechte (Olandija) 1995 metų lauko žolės riedulio čempionate.

Penktos A divizione liko HGC (Olandija) riedulinnkės, sutriuškinusios "Bongarass Grove" (Škotija) 5:1 (1:1). Rungtynes dėl 7 vietos prieš Anglijos "Slough" laimėjo Belgijos "Auderghem" 4:3 (2:1), tačiau abi šios ekipos iškrito į B divizioną.

Iš B diviziono į elitinę lygą ateis Prancūzijos "Cambrai" ir Čekijos "Slavia". Iš B į C divizioną iškrito Italijos "Padova" ir Slovakijos "Raca". Jas pakeis C divizione nugalėjusios Portugalijos "Cascais" ir Kroatijos "Zrinjevac" ekipos.

"Gintra-Universitetas" kovos dėl bronzos

Šiaulių "Gintros-Universiteto" riedulininkės Europos klubų Čempionų taurės A diviziono pusfinalyje pralaimėjo šeimininkei "Russelsheimer" (Vokietija) komandai 3:10 (2:5) ir sekmadienį 14 valandą Lietuvos laiku dėl bronzos apdovanojimų kovos su Vienos "Neudorf" (Austrija) ekipa, kuri pusfinalyje 3:7 (1:3) nusileido Gardino "Ritm" (Baltarusija).

Oficialus turnyro tinklapis
RUNGTYNIŲ SU "RUSSELSHEIMER" PROTOKOLAS

Visus tris "Gintros-Universiteto" įvarčius per mačą su vokietėmis pelnė Jūratė Žvinklytė (5 minutę iš žaidimo bei 10 ir 35 minutėmis po mažųjų kampinių.

Beje, patikslinta informacija apie "Gintros-Universiteto" iš kitų Lietuvos klubų pasiskolintas žaidėjas. Šiaulių ekipai Vokietijoje atstovauja tik su Vilniaus HFTC šalies čempionėmis šiemet tapusios vartininkė Rasa Čepienė ir puolėja Jūratė Žvinklytė, o į klubo paraišką įtrauktos Evelina Raginskaitė (HFTC), Loreta Gatelytė (Širvintų "Inta") ir Irma Matjušaitytė (Belgijos "Royal Antwerp") į Ruselsheimą neišvyko.

"Gintra-Universitetas" - tarp 4 stipriausių komandų Europoje!!!

Šiaulių "Gintros-Universiteto" riedulininkės Europos klubų Čempionų taurės A diviziono B grupėje užėmė antrąją vietą ir šeštadienį vakare tęs kovą dėl medalių. Penktadienį vakare mūsiškės 1:4 (0:2) pralaimėjo Gardino "Ritm" (Baltarusija), o šeštadienį ryte 6:1 (4:1) sutriuškino "Bonagrass Grove" (Škotija).

Oficialus turnyro tinklapis
RUNGTYNIŲ SU "RITM" PROTOKOLAS
RUNGTYNIŲ SU "GROVE" PROTOKOLAS

Vienintelį "Gintros-Universiteto" įvartį per rungtynes su "Ritm" 25 minutę iš žaidimo pelnė Dovilė Jakaitė. Per mačą su Škotijos ekipa pirmuosius du šiauliečių įvarčius iš žaidimo įmušė Vaida Povilaitytė (1 ir 7 minutėmis), 11 minutę baudinį realizavo D.Jakaitė, 20 minutę po mažojo kampinio pasižymėjo Jūratė Žvinklytė, 27 minutę dar kartą škotes nuskriaudė D.Jakaitė, o tašką 39 minutę iš žaidimo padėjo Renata Matjušaitytė (31 minutę ji dar gavo žalią kortelę).

Galutinė mūsų komandos vieta priklausė nuo "Ritm" ir Olandijos HGC mačo rezultato. "Gintra-Universitetas", priklausomai nuo aplinkybių, galėjo užimti grupėje 1 arba 3 vietas, jei būtų laimėjusios olandės. Tačiau taip nenutiko ("Ritm" po super atkaklios kovos nugalėjo 5:4) ir šiaulietės B grupėje liko antros po visus mačus laimėjusių baltarusių.

Jau aišku, kad šeštadienį 19:15 val. Lietuvos laiku "Gintra-Universitetas" žais pusfinalio mačą su A grupės nugalėtoja.

Čia tai bent - "Gintra-Universitetas" nugalėjo olandes!!!

Šiaulių "Gintros-Universiteto" riedulininkės įspūdingai pradėjo Europos klubų Čempionų taurės A diviziono turnyrą. Pirmajame mače nugalėta Olandijos (šios šalies komandos priskiriamos prie lietuvaitėms "neįkandamų") HGC ekipa 4:3, nors po pirmojo kėlinio varžovės pirmavo 2:1

RUNGTYNIŲ PROTOKOLAS
Oficialus turnyro tinklapis

Visus 4 Šiaulių ekipos įvarčius pelnė iš Vilniaus HFTC pasiskolinta Jūratė Žvinklytė (5 ir du kartus 22 minutėmis iš žaidimo bei 37 minutę po mažojo kampinio). Olandės 2 minutę po Karen Maree įvarčio po mažojo kampinio buvo išsiveržusios į preikį, o antrą kartą tai padarė 18 minutę (Elis Holst-Verbakel iš žaidimo). 23 minutę HGC buvo pavykę pasivyti tuomet jau pirmavusias lietuvaites (Astrid Gravestijn iš žaidimo), tačiau paskutinis žodis priklausė J.Žvinklytei.

Tad pradžia - fantastiška ir suteikianti vilčių kovoti dėl pačių aukščiausių vietų.

"Gintra-Universitetas" Vokietijoje bus stipresnis

2003-2004 metų Lietuvos uždarų patalpų vicečempionės Šiaulių "Gintros-Universiteto" riedulininkės antradienį išvyko į Ruselsheimą (Vokietija) rungtyniauti Europos klubų Čempionų taurės A diviziono turnyre.

Oficialus turnyro tinklapis

Šiemet pirmą kartą Lietuvos čempionių titulą praradusios šiaulietės į Vokietiją išvyko sustiprintos geriausiomis kitų klubų žaidėjomis. Į "Gintros-Universiteto" paraišką yra įtrauktos geriausia šalies vartininkė Rasa Čepienė, gynėja Evelina Raginskaitė ir rezultatyviausia neseniai pasibaigusio Lietuvos čempionato žaidėja Jūratė Žvinklytė (visos - Vilniaus HFTC), gynėja Loreta Gatelytė iš Širvintų "Intos" ir Belgijoje šį sezoną rungtyniaujanti "Gintros-Universiteto" auklėtinė - puolėja Irma Matjušaitytė.

Taip pat Ruselsheime rungtyniaus tikrosios gintrietės: Asta Ramanauskaitė, Lina Simonaitytė, Renata Matjušaitytė, Vaida Povilatytė, Dovile Jakaitė, Kristina Zumbakienė, Rasa Žutautaitė, Indrė Tavoraitė, Aurelija Kubilinskienė ir Aušra Bardauskaitė. Komandos vadovas - Gintaras Radavičius, vyriausiasis treneris - Vaidotas Vaičeliūnas, masažuotojas - Rolandas Žadeika, gydytoja - Laima Šiaudinienė.

Šiaulietės rungtyniaus B grupėje kartu su puikiai pažįstamu Baltarusijos "Ritm", Olandijos HGC (HOC-Gazellen Combinatie "HGC") ir Škotijos "Bongrass Grove" klubais. A grupėje rungtyniaus šeimininkų "Russelsheimer", Anglijos "Slough", Austrijos "Neudorf" ir Belgijos "Parc Auderghem" ekipos.

"Gintros-Universiteto" tikslas yra patekti tarp 6 stipriausių komandų ir taip išsaugoti Lietuvai vietą A divizione. Nuo 1993 metų, kai Šiaulių "Tauras" debiutavo šio turnyro B divizione ir iškovojo vietą elitinėje lygoje, mūsų ekipos iš stipriausiųjų tarpo iškritusios nebuvo (visus rezultatus galite rasti skyrelyje "Europos taurių turnyrai").

Kitąmet Lietuvai Europos moterų klubų uždarų patalpų čempionų varžybose jau atstovaus šiemet šalies čempione tapusi HFTC. "Važiuojame apginti vietos mūsų klubui", - prieš išvyką juokavo Vilniaus klubo vartininkė R.Čepienė.

Pirmosiomis "Gintros-Universiteto" varžovėmis penktadienį ryte bus HGC riedulininkės. Penktadienį vakare laukia dvikova su "Ritm", o šeštadienį ryte - su "Bongrass Grove". Viena iš turnyro teisėjų bus Virginija Čaikauskienė.


Komentarai

Rašyti komentarą
Jūs nesate prisijungęs su savo vartotojo vardu! Jei nesate prisiregistravęs, galite tai padaryti čia

Lietuvos žolės riedulio federacija ©2004