NAUJIENOS
UŽSIENYJE
INTERVIU
FOTOGALERIJA
SPAUDAI
DOKUMENTAI
ARCHYVAS
TARPTAUTINĖS VARŽYBOS
RINKTINĖS
EUROPOS TAURĖS
TURNYRAI LIETUVOJE
LIETUVOS ČEMPIONATAI
LAUKO
UŽDARŲ PATALPŲ
APIE MUS
FEDERACIJA
VEIKLA
KONTAKTAI
RĖMĖJAI
KLUBAI
STADIONAI
APIE ŽAIDIMĄ
TAISYKLĖS
ISTORIJA
VISIEMS
KVIEČIAME ŽAISTI
FORUMAS
NUORODOS
ENGLISH
NEWS
INTERNATIONAL CAMP
JŪSŲ NUOMONĖ
VARTOTOJAMS
Vartotojo vardas

Slaptažodis



Registruotis
Pamiršau spaltažodį
MŪSŲ DRAUGAI

Pirmajame pasaulio uždarų patalpų čempionate Lietuva - šešta
9. Vasaris 2003, 21:17

Pirmosiomis pasaulio čempionėmis tapo Vokietijos riedulininkės didžiajame finale po atkaklios kovos rezultatu 5:2 įveikusios Olandijos rinktinę. Lietuvos rinktinė pralaimėjo rungtynes dėl 5 vietos Baltarusijos riedulininkėms rezultatu 1:4 (1:3), nors pirmoji įmušė įvartį.


Pirmosios pasaulio čempionės - vokietės.


Oficialus turnyro tinklapis

Lietuvos rinktinė - nuotraukose
























Dėkojame už nuotraukas geram mūsų draugui Matthiasui Sieberiui iš Leipcigo.


Pirmasis pasaulio uždarų patalpų čempionatas baigtas

Paskelbti geriausi pasaulio čempionato žaidėjai ir komandos. Kilnaus žaidimo prizai atitetko Meksikos moterų ir Naujosios Zelandijos vyrų rinktinėms. Geriausiais vartininkais pripažinti Maelle Loyot (Prancūzija) ir Steffenas Erleweinas (Vokietija). Rezultatyviausių ir geriausių žiadėjų prizai atiteko vokietei Nataschai Keller ir prancūzui Francois Viartui.

Ir dar kartą tradiciškai gera pradžia, bet...

Sekmadienį ryte Lietuvos rinktinė pralaimėjo rungtynes dėl 5 vietos Baltarusijos riedulininkėms rezultatu 1:4 (1:3). Kaip jau įprasta, mūsiškės pirmos įmušė įvartį, tačiau vėliau juos mušė tik varžovės.

Tradicinį Lietuvos rinktinės įvartį jau 3 min. įmušė Virginija Čaikauskienė. Baltarusės rezultatą išlygino 6 min. iki dar iki pertraukos 17 ir 19 min. įgijo lemtingą pranašumą. Po pertraukos ilgai vyko lygus žaidimas ir nė vienai komandai pasižymėti nepavyko. Vėliau pora galimybių tą padaryti turėjo Irma Matjušaitytė, tačiau rezultatą pakeisti sugebėjo tik Baltarusijos riedulininkės, 33 min. išnaudoję mažajį kampinį.

Finalo rungtynėse šiandien susitiks Olandijos komanda, 5:1 nugalėjusi Čekiją, ir Vokietija, 12:2 sutriuškinusi Prancūziją. Pralaimėjusios ekipos dabar pradeda rungtynes dėl 3 vietos.

Šeštadienį įvykusių kitų finalų rezultatai:
Dėl 7 vietos
Austrija - Rusija 4:1
Dėl 9 vietos
Australija - PAR 4:1
Dėl 11 vietos
Trinidadas ir Tobago - Meksika 11:1

Taigi, Lietuvos rinktinė užėmė 6 vietą pasaulio čempionate. Trumpai paaiškinsime ką tai reiškia. Leipcige Lietuvos atstovams buvo pranešta, kad uždarų patalpų riedulys bus įtrauktas į 2005 metų Pasaulio žaidynes. Tai yra visų neolimpinių sporto šakų ir rungčių pasaulio čempionatų atitikmuo. Jame ir dalyvaus tik pirmas 6 vietas Leipcige užėmusios komandos.

Dėl 5 vietos - su Baltarusija

Lietuvos rinktinės varžove rungtynėse dėl 5 vietos bus Baltarusijos rinktinė, paskutiniame A grupės mače 12:1 sutriuškinusi Trinidadą ir Tobagą. Garsiosios Australijos riedulininkės sugebėjo pasiekti tik lygiąsias 2:2 su Austrija ir kovos viso labo tik dėl 10 vietos.

Tikslas pasiektas, nors taip norėjosi ir galėjome pasiekti daugiau…

Paskutiniosiose B grupės rungtynėse Lietuvos rinktinė sutriuškino Rusijos ekipą 5:1 (3:0) ir užėmė trečiąją vietą. Tai užtikrino lietuvėms galutinę vietą šešetuke ir teisę dalyvauti 2005 metų planetos čempionate be atrankos varžybų.

Lietuvos riedulininkės labai atidžiai rungtyniavo pirmajame kėlinyje ir pelnė tris įvarčius be atsako po dviejų Loretos Gatelytės įvarčių 12 ir 15 minutėmis bei taiklaus Vaidos Povilaitytės smūgio 17 minutę. Po pertraukos skirtumą dar padidino 30 minutę įvartį pelniusi Virginija Čaikauskienė, o 35 minutrę trečiąjį savo įvartį įmušė Povilaitytė. Rusijos riedulininkės pelnė paguodos įvartį paskutiniąją rungtynių minutę.

Surinkusios 9 taškus, lietuvės kol kas užima antrą vietą B grupėje, tačiau tai tikriausiai tik iki Prancūzijos ir Pietų Afrikos rinktinių mačo.

Sekmadienį, greičiausiai kovoje dėl 5-6 vietų, mūsų riedulininkės susitiks su trečiąja A grupės komanda, kuri paaiškės šiandien po Austrijos ir Australijos rinktinių susitikimo. Kol kas mūsų komandos varžovėmis gali tapti abi šios rinktinės ir baltarusės.

Meksika sutriuškinta 9:0

Rungtynės su Meksika mūsų komandai buvo tik lengva treniruotė, kurią rinktinė laimėjo jau per pirmą kėlinį - 6:0. Nepaisant lengvos pergalės, treneriai nejuokais sunerimę dėl komandos žaidimo.

4 įvarčius Lietuvos rinktinei pelnė Irma Matjušaitytė (visus po mažųjų kampinių), 2 - jaunoji Aurelija Griškutė, po vieną - Loreta Gatelytė, Jūratė Žvinklytė ir Kristina Zumbakienė (iš 7 metrų baudinio). Kaip ir per ansktesnes rungtynes mūsų komandai netrūko galimybių pelnyti daugiau įvarčių, tačiau vėl trūko sėkmės. I.Matjušaitytė neralizavo net 7 m. baudinio.

Rytoj komandos laukia lemiamos rungtynės su Rusija. Lietuvos rinktinei dėl geresnio įvarčių santykio užtenka lygiųjų, kad išsaugotų trečią vietą B grupėje ir patektų tarp 6 geriausių pasaulio komandų. Vis dėlto treneriai nerimauja dėl vis prastėjančio komandos žaidimo: su kiekvienomis rungtynėmis vis sunkiau priartėti prie varžovių vartų, vis blogiau realizuojami pavojingi momentai. Vis dėlto trauktis nėra kur ir rytoj 15:00 val. Lietuvos laiku mūsų rinktinė atiduos visas jėgas, kad įveiktų Rusiją.

Ne prancūzės laimėjo, o lietuvės pralaimėjo

Taip neseniai pasibaigusias rungtynes apibūdino LŽRF prezidentas Leonardas Čaikauskas. "Ir Irma Matjušaitytė, ir Virginija Čaikauskienė buvo atsidūrę prieš tuščius vartus, tačiau įvarčių neįmušė, - apgailestavo prezidentas. - Prancūzės savo progomis pasinaudojo. Tada mūsų žaidėjos pradėjo nervintis, prasidėjo kaltinimai viena kitai. Geriausia rungtynių žaidėja ir vėl galima vadinti Rasą Čepienę".

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris merginoms net garsiai priminė plačiai žinomą taisyklę: "Neįmuši tu - įmuš tau". Nepadėjo, o taisyklė pasitvirtino.

Didelių priekaištų teisėjams mūsų komandos vadovai neturi, tačiau abejonių sukėlė kai kurie teisėjų skyrimo principai. "Antras rungtynes iš eilės mums teisėjavo rusė, nors būtent Rusijos rinktinė lipa mums ant kulnų turnyro lentelėje, - sakė L.Čaikauskas. - Tuo metu neutrali teisėja iš Škotijos rungtynes stebi iš tribūnos. Ar tai teisinga? Ir rungtynių pabaigoje, pargriovus V.Čaikauskienę, turėjo būti skirtas mažasis kampinis, tačiau teisėja Irina Svitsova tylėjo. Virginija taip pat yra tarptautinės kategorijos teisėja, dar ir žaidė kartu su I.Svitsova. Paklausė tik: "Irina, nu što že ty?". Tačiau tikrai neverta kaltinti dėl pralaimėjimo teisėjų - mūsų merginos pačios kaltos. Dabar joms reikia atsipalaiduoti ir ruoštis rungtynėms su Meksika. Čia jokie kiti variantai, išskyrus pergalę, negali būti net svarstomi. O rytoj laukia lemiamos rungtynės su Rusija. Stengsimės".

Teko pripažinti prancūzių pranašumą

Lietuvos riedulininkės nepasinaudojo galimybe patekti tarp 4 geriausių pasaulio komandų, pralaimėjusios rungtynes Prancūzijos rinktinei rezultatu 1:3 (1:1). Kaip ir per rungtynes su Australija mūsų riedulininkės pirmos įmušė įvartį (5 min. po mažojo kampinio Irma Matjušaitytė), tačiau persvaros ir vėl išsaugoti nepavyko.

18 ir 23 min. prancūzės iš žaidimo rezultatą išlygino ir persvėrė savo naudai. 34 min. po mažojo kampinio P.Bergene pelnytas įvartis visiškai nulėmė rungtynių baigtį. Susitikimo pabaigoje Lietuvos rinktinė dar turėjo galimybę rezultatą bent sušvelninti, tačiau nei Loretai Gatelytei, nei Virginijai Čaikauskienei to padaryti nepavyko.

Kalbant apie rungtynes galima pažymėti, kad Prancūzijos rinktinė turėjo nedidelį pranašumą, tačiau mūsų komandą vėl gelbėjo vartininkė Rasa Čepienė. Gaila, kad nepavyko pasižymėti ir rungtynių viduryje dar keletą progų turėjusiai I.Matjušaitytei.

Jau dabar aišku, kad iš B grupės komandų kovą dėl medalių tęs Prancūzijos ir Australijos rinktinės, o kuri iš jų užims pirmą, kuri antrą vietą paaiškės jų tarpusavio susitikime. Šiandien 18:20 val. Lietuvos laiku mūsų riedulininkės kovos su absoliučiomis B grupės autsaiderėmis meksikietėmis, o rytoj 15:00 val. žais lemiamas rungtynes kovoje dėl 3 vietos grupėje ir patekimo tarp pirmų 6 pasaulio komandų su Rusija. Šias rungtynes vėl tiesiogiai transliuos Eurosport televizija.

Rinktinė pajuto žaidimo skonį

Lietuvos delegacija po pralaimėjimo Olandijai neliūdi. "Svarbiausia, kad komanda pajuto žaidimo skonį, pajuto, kad gali laimėti, - šiandien vakare telefonu iš Leipcigo sakė LŽRF prezidentas Leonardas Čaikauskas. - Olandija - viena iš stipriausių komandų pasaulyje, todėl dėl pralaimėjimo niekas neliūdi. Laimėjome pirmą kėlinį, o po pertraukos dar turėjome 3 progas įvarčiui pelnyti. Gaila, kad nepavyko".

Labai Lietuvos komanda domėjosi ir Eurosport televizijos komentatoriai. Jie prieš tiesioginę Lietuvos - Olandijos rungtynių transliaciją stengėsi išsiaiškinti visas smulkmenas apie Lietuvos rinktinę, uždavė begalę klausimų. Komanda, žinodama, kad rungtynes bus galima matyti Lietuvoje, taip pat stengėsi pasirodyti kuo geriau. Po varžybų visus labai domino, kaip atrodė rinktinės žaidimas per televiziją.

Rytoj mūsų riedulininkės 14 valandą Lietuvos laiku susitiks su Prancūzijos rinktine, o 18:20 val. - su Meksikos. Pergalės prieš prancūzes atveju, Lietuvos komanda įgytų dideles galimybes užimti grupėje antrą vietą ir patekti į pirmąjį turnyro ketvertuką. "Žinome, ką tai reiškia, todėl merginos tikrai kovos iš visų jėgų", - prižadėjo LŽRF prezidentas.

Galingosioms olandėms po pirmo kėlinio teko vytis Lietuvos rinktinę

Lietuvos riedulininkės antrąsias rungtynes pralaimėjo Olandijos rinktinei rezultatu 3:6, tačiau pagadino varžovėms pakankamai nervų, pirmą kėlinį laimėjusios 2:1.

Pirmo kėlinio viduryje Lietuvos rinktinė po Jūratės Žvinklytės (10 min.) ir Loretos Gatelytės (12 min. po mažojo kampinio) įvarčių net pirmavo 2:0. Olandės iki pertraukos sugebėjo tik sušvelninti rezultatą, nors turėjo tikrai daug progų pasižymėti (4 mažieji kampiniai ir 7 metrų baudinys). Mūsų komandą visą pirmą kėlinį gelbėjo vėl užtikrintai rungtyniavusi vartininkė Rasa Čepienė, kuriai komplimentų negailėjo net tiesiogiai rungtynes transliavusios Eurosport televizijos komentatoriai.

Vis dėlto po pertraukos Lietuvos rinktinės jau nesugebjo išgelbėti ir vartininkė. Olandės vieną po kito per 9 minutes įmušė 5 įvarčius ir rungtynių likimas buvo nulemtas. Pačioje rungtynių pabaigoje Irmai Matjušaitytei dar pavyko rezultatą sušvelninti.

"Galingosios olandės nugalėjo, tačiau jos sulaukė didesnio pasipriešinimo nei pačios tikėjosi", - taip reportažą apie rungtynes baigė "Eurosport" komentatorius.

Įspūdingas startas, nors žaidimas nuvylė

Lietuvos riedulio rinktinė laimėjo pirmąsias Pasaulio uždarų patalpų čempionato rungtynes prieš Pietų Afrikos Respubliką rezultatu 5:0 (3:0). Du įvarčius iš žaidimo mūsų komandai pelnė veteranė Virginija Čaikauskienė (7 ir 39 min.), po vieną - Renata Matjušaitytė (1 min.) Loreta Gatelytė (10 min. po mažojo kampinio), ir Vaida Povilaitytė (31 min.).

Nepaisant pergalės, treneriai liko nepatenkinti komandos žaidimu. Jautėsi pirmų rungtynių jaudulys, o geriausia Lietuvos rinktinės žaidėja galima laikyti vartininkę Rasą Čepienę, kuri atrėmė net 7 metrų baudinį.

Kitose rungtynėse Olandija 5:1 sutriuškino Rusiją. Būtent su olandėmis mūsų komanda susitiks šiandien vakare, rungtynes tiesiogiai transliuos Eurosport televizija. Olandijos komanda žiūrovams paliko labai gerą įspūdį. Būsimos Lietuvos komandos varžovės visas rungtynes spaudė vos šešiese rungtyniavusias ruses ir pelnytai nugalėjo. Nepaisant to, mūsų treneriai tikisi, kad komanda iki antrų rungtynių atsigaus ir žada priešintis garsioms varžovėms.

Bukmekerių favoritė - Vokietija

Vienintelė Lietuvoje lažybų bendrovė "TopSport" geriausiai vertina Vokietijos rinktinės galimybes tapti pasaulio čempione. Pasak bendrovės atstovų, Vokietijos galimybės nugalėti vertinamos santykiu 1/1,21. Lietuvos rinktinės galimybės tapti čempione vertinamos santykiu 1/4.

Primename, kad trečiadienį jau galėsite lažintis dėl visų pasaulio moterų čempionato rungtynių baigties. Spėti kas taps turnyro nugalėtoja, deja, galima nebus. Laimėkite kartu su mūsų rinktine!

Turnyrą Prahoje Lietuvos rinktinė baigė pergale

Sekmadienį Prahoje baigėsi tradicinis tarptautinis "Grand Prix" riedulio turnyras. Pasaulio uždarų patalpų čempionatui besirengianti Lietuvos rinktinė per paskutines rungtynes rezultatu 8:2 (4:1) sutriuškino Pietų Afrikos Respubliką ir galutinėje įskaitoje užėmė 2 vietą. Pirma vieta atiteko Australijai, paskutinėse rungtynėse netikėtai sužaidusiai lygiosiomis 2:2 su Čekija.

Per rungtynes su PAR mūsų rinktinėje pasižymėjo Jūratė Žvinklytė, pelniusi net 5 įvarčius (1 po mažojo kampinio). 2 kartus pasižymėjo Irma Matjušaitytė, kartą - Aurelija Griškutė. Lietuvos rinktinės treneriai suskaičiavo, kad J.Žvinklytė neišnaudojo dar 8, o I.Matjušaitytė - 4 gerų progų pasižymėti. Beje, J.Žvinklytė su 10 įvarčių tapo rezultatyviausia turnyro žaidėja. Pasak Lietuvos rinktinės trenerių, mūsų komandai trūksta dar keleto draugiškų rungtynių, tačiau tam jau neliko laiko ir teks žaidimą šlifuoti treniruotėse. Rytoj mūsų komanda iš Prahos išvyksta į Leipcigą.

Trečią vietą "Grand prix" trunyre užėmė šeimininkės, o ketvirtos liko PAR atstovės. Jų tarpusavio dvikova šeštadienį baigėsi lygiosiomis 3:3.

Pirma diena Prahoje - pergalė ir pralaimėjimas

Šeštadienį Lietuvos nacionalinė rinktinė išbandė jėgas tradiciniame Prahos "Grand Prix" turnyre su Čekijos ir Australijos rinktinėmis. Tai paskutinis pasiruošimo pasaulio čempionatui etapas.

Per susitikimą su šeimininkių komanda mūsų žaidėjos dar nebuvo tinkamai pasiruošusios žaisti, nebuvo atsigavę po ilgos kelionės. Vis dėlto Čekijos rinktinę lietuvaitės nugalėjo rezultatu 5:4 (2:2). Čekės iš 9 mažųjų kampinių realizavo tik 1, o mūsiškės tiek pat iš 6 bandymų. 3 įvarčius mūsų komandai pelnė Jūratė Žvinklytė (1 iš 7 metrų baudinio), po 1 - Loreta Gatelytė ir Irma Matjušaitytė.

Antras rungtynes mūsiškės žaidė su garsiąja Australijos rinktine. Lietuvaitės rungtynių pradžioje išsiveržė į priekį 2:0, tačiau turėjo pripažinti varžovių pranašumą 3:5 (2:2). Žaliojo kontinento atstovės realizavo 2 mažuosius kampinius iš 6, o mūsiškėms to nepavyko padaryti nė sykio iš 4 bandymų. Lietuvos rinktinei 2 įvarčius iš žaidimo pelnė J.Žvinklytė, 1 - Renata Matjušaitytė.

Per šias rungtynes vėl mūsų komandą skriaudė teisėjai, labai norėję įtikti tituluotoms Australijos žaidėjoms. Vis dėlto liko įspūdis, kad australės nėra tokios baisios, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Lietuvos rinktinę jos pranoko tik geresnio individualaus pasirengimo dėka. Kituose riedulio komponentuose lietuvaitėms varžovėms nusileido nedaug. Į akis krenta ir tai, kad Australijos komanda nežaidžia taip kaip įprasta žaisti uždarų patalpų riedulį Europoje. Jos rungtyniauja taip pat, kaip tai daroma rungtyniaujant lauke didelėje aikštėje. Todėl specialistai jau dabar prognozuoja, kad pasaulio čempionate dominuos Europos komandos. Beje, į senąjį žemyną neatvyko keletas garsiausių Australijos žaidėjų.

Mūsų riedulio specialistus taip pat labai domino rungtynės, kuriose šeštadienį ryte susitiko Australijos ir Pietų Afrikos rinktinės. Australės nugalėjo rezultatu 6:2 (3:0).

Sekmadienį Lietuvos rinktinė 11 valandą msų laiku išbandys jėgas būtent su Afrikos atstovėmis.

Riedulininkės išvyko į pasaulio čempionatą

Lietuvos moterų žolės riedulio rinktinė, iškovojusi teisę dalyvauti pirmajame pasaulio uždarų patalpų čempionate, kuris šių metų vasario 5-9 dienomis vyks Leipcige (Vokietija), tikisi patekti į geriausiųjų šešetuką. Toks rezultatas leistų be atrankos varžybų dalyvauti 2005 metų čempionate, o patekus tarp prizininkių, riedulininkės gautų Kūno kultūros ir sporto departamento premijas.

Nors čempionatas prasidės tik kitą trečiadienį, Lietuvos riedulininkės jau ketvirtadienį autobusu išvyko iš Lietuvos - pakeliui į Vokietiją vasario 1-2 dienomis mūsiškės dalyvaus Prahoje vyksiančiame keturių rinktinių turnyre. Lietuvių varžovėmis bus Čekijos, Australijos ir PAR riedulininkės.

Pasaulio čempionate dalyvaus 12 rinktinių, suskirstytų į dvi grupes. A grupėje žais Australijos, Austrijos, Baltarusijos, Čekijos, Vokietijos bei Trinidado ir Tobago rinktinės, o B grupėje rungtyniaus Prancūzijos, Meksikos, Olandijos, Rusijos, PAR ir Lietuvos komandos.

Lietuvos rinktinės trenerio Rimanto Čaikausko teigimu, grupėje favoritės yra olandės, o su kitomis komandomis galima kovoti ir jas įveikti, tačiau tai nebus lengva.

Lietuvos žolės riedulio federacijos prezidentas Leonardas Čaikauskas pasidžiaugė, kad Tarptautinei žolės riedulio federacijai pavyko susitarti su "Eurosport" kanalu dėl 15 čempionato rungtynių transliacijų, kurios bus matomos 54 šalyse. Į jų grafiką įtrauktos ir dvejos lietuvių rungtynės - su Olanija ir Rusija.

L.Čaikauskas pažymėjo, kad žolės riedulys bus populiarinamas ir Lietuvoje - su lažybų bendrove "Top Sport" susitarta, jog jos lažybų punktuose bus galima spėti šio čempionato rezultatus.

Pasaulio čempionate dalyvausiančios Lietuvos rinktinės sudėtis:
Nr.1 - Rasa Čepienė (34 metai)
Nr.2 - Kristina Žumbakienė (27)
Nr.3 - Vaida Povilaitytė (19)
Nr.4 - Renata Matjušaitytė (22)
Nr.5 - Irma Matjušaitytė (22)
Nr.6 - Aurelija Griškutė (19)
Nr.7 - Sigita Vitginienė (29)
Nr.8 - Loreta Gatelytė (20)
Nr.9 - Aurelija Keršytė (19)
Nr.10 - Virginija Čaikauskienė (38)
Nr.11 - Jūratė Žvinklytė (26)
Nr.12 - Ernesta Kiseliovaitė (22).
Vyr.treneris - Rimantas Čaikauskas, treneris - Vaidotas Vaičeliūnas, gydytoja - Laima Šiaudinienė, masažuotojas - Aleksandras Smirnovas.


Komentarai
Parašė Fep. Data: 21. Spalis 2006, 15:12:
Shaunuoles panos!


Rašyti komentarą
Jūs nesate prisijungęs su savo vartotojo vardu! Jei nesate prisiregistravęs, galite tai padaryti čia

Lietuvos žolės riedulio federacija ©2004