NAUJIENOS
UŽSIENYJE
INTERVIU
FOTOGALERIJA
SPAUDAI
DOKUMENTAI
ARCHYVAS
TARPTAUTINĖS VARŽYBOS
RINKTINĖS
EUROPOS TAURĖS
TURNYRAI LIETUVOJE
LIETUVOS ČEMPIONATAI
LAUKO
UŽDARŲ PATALPŲ
APIE MUS
FEDERACIJA
VEIKLA
KONTAKTAI
RĖMĖJAI
KLUBAI
STADIONAI
APIE ŽAIDIMĄ
TAISYKLĖS
ISTORIJA
VISIEMS
KVIEČIAME ŽAISTI
FORUMAS
NUORODOS
ENGLISH
NEWS
INTERNATIONAL CAMP
JŪSŲ NUOMONĖ
VARTOTOJAMS
Vartotojo vardas

Slaptažodis



Registruotis
Pamiršau spaltažodį
MŪSŲ DRAUGAI

Jaunųjų rudaminiečių viešnagė Vokietijoje
22. Rugsėjis 2002, 17:03

Jau daug metų Rudaminos 2-osios vidurinės mokyklos žolės riedulininkai palaiko glaudžius ryšius su šio žaidimo mėgėjais iš Erfurto "EHC" klubo. Padedant šio klubo pirmininkui Andre Sirchui 1999m. 12 mokyklos auklėtinių praleido nepakartojamas atostogas tarptautinėje stovykloje Strausberge - 70km. nuo Erfurto. Nuo to laiko išvykos organizuojamos kasmet: pernai ten ilsėjosi 18 rudaminiečių, o šiemet 12. Tai 7-13 metų vaikai, daugiau ar mažiau pramokę žolės riedulio subtilybių.

Išvyka truko 20 dienų: 15 dienų buvimą stovykloje apmokėjo "EHC", o kelionės išlaidas padengė tėvai. "Į Vokietiją išvažiavome reisiniu autobusu Klaipėda - Vilnius - Erfurtas, - pasakoja jaunųjų žolės riedulininkų treneris Vytautas Vilipas. - Erfurte praleidome 2 dienas: lankėmės miesto merijoje, zoologijos sode, aplankėme vaisių perdirbimo įmonę. Tada išvykome į stovyklą, pakeliui užsukdami į Sonderhauseną, kur vietiniame dvare yra saugoma seniausia Europos karieta. Stovykloje treniravomės, žaidėme tarptautiniame turnyre. Hasselfelde stebėjome geriausio pasaulyje kaubojaus iš JAV pasirodymus".

Lietuvaičių viešnagės metu oras nedžiugino, nuolatos lijo, todėl daugiausiai laiko buvo praleista žaidžiant po stogu. Taip pat laisvalaikiu buvo statomi spektakliai, surengta improvizuota lietuvių ir vokiečių kalbų pamoka. Įvairiose sporto varžybose rudaminiečiai taip pat stengėsi nenusileisti šeimininkams ir parsivežė ne vieną diplomą bei apdovanojimą.

Jauniems 10-12 metų žolės riedulininkams buvo sunku pasipriešinti 2 metams vyresniems varžovams, tačiau anot V.Vilipo, įgyta patirtis dar labai pravers ateityje. Treneris išskyrė gerai žaidusius savo komandos žaidėjus Milošą Andrušanecą ir Ruslaną Grybovskį. Be pergalių liko ir merginos, tarp kurių puikiai rungtyniavo Judita Bingelytė ir Dovilė Krištaponytė.

Prieš išvykstant iš Erfurto Lietuvos delegacija apsilankė restorane "Linelis", kurį savo laiku įkūrė Lietuvos moterų krepšinio rinktinės treneris Valentinas Mariengolcas. Buvo net truputį keista valgyti cepelinus taip toli nuo tėvynės. Po šios viešnagės draugystė su "EHC" dar sustiprėjo. Kitais metais Erfurto žolės riedulininkai planuoja atvykti į tarptautinį turnyrą Rudaminoje ir kartu atšvęsti draugiškų ryšių dešimtmetį.


Komentarai

Rašyti komentarą
Jūs nesate prisijungęs su savo vartotojo vardu! Jei nesate prisiregistravęs, galite tai padaryti čia

Lietuvos žolės riedulio federacija ©2004