NAUJIENOS
UŽSIENYJE
INTERVIU
FOTOGALERIJA
SPAUDAI
DOKUMENTAI
ARCHYVAS
TARPTAUTINĖS VARŽYBOS
RINKTINĖS
EUROPOS TAURĖS
TURNYRAI LIETUVOJE
LIETUVOS ČEMPIONATAI
LAUKO
UŽDARŲ PATALPŲ
APIE MUS
FEDERACIJA
VEIKLA
KONTAKTAI
RĖMĖJAI
KLUBAI
STADIONAI
APIE ŽAIDIMĄ
TAISYKLĖS
ISTORIJA
VISIEMS
KVIEČIAME ŽAISTI
FORUMAS
NUORODOS
ENGLISH
NEWS
INTERNATIONAL CAMP
JŪSŲ NUOMONĖ
VARTOTOJAMS
Vartotojo vardas

Slaptažodis



Registruotis
Pamiršau spaltažodį
MŪSŲ DRAUGAI

Kam reikalingos pergalės?
29. Sausis 2008, 15:25

Gaila, bet gilias tradicijas turintis uždarų patalpų riedulys yra visiškai nereikalingas Kūno kultūros ir sporto departamentui.

Pasak balsas.lt šaltinių, skirstant biudžeto lėšas į riedulininkių pergales uždarų patalpų turnyruose yra neatsižvelgiama, jos ignoruojamos, nes tai yra neolimpinė olimpinės sporto šakos rungtis. Todėl šiemet Lietuvos žolės riedulio federacija, nenorėdama leisti lėšų varžyboms, kurios KKSD nereikalingos, siūlė į Čekiją rinktinės vardu vykti kuriam nors klubui. Salėje kelis pastaruosius metus nenugalima Vilniaus HFTC ekipa atsisakė tokios galimybės, o antrąja vieta vis turintis tenkintis Šiaulių "Gintros-Strektės-Universiteto" klubas susidomėjo galimybe išmėginti jėgas tarptautinėje arenoje. Šiaulių klubas pasiskolino po 2 žaidėjas iš tos pačios HFTC bei Šiaulių "Lidvijos" ir be specialaus pasirengimo išvyko į Čekiją. Pasirengimu galima laikyti Lietuvos uždarų patalpų čempionatą, kurio tvarkaraštis buvo specialiai sudarytas taip, kad komandos kuo daugiau žaistų prieš Europos pirmenybes.

Sunku nuspėti KKSD prioritetus. Uždarų patalpų riedulys padeda geriausioms riedulininkėms neatitrūkti nuo žaidimo, nes lauke žiemą juk nežaisi. Tad uždarų patalpų varžybos yra puikus būdas palaikyti sportinę formą, gerinti kai kuriuos įgūdžius ir vėliau kautis dėl pergalių per lauko varžybas. Galima drąsiai teigti, kad Lietuvos moterų žolės riedulio rinktinė yra komanda, kuri po vyrų ir moterų krepšinio rinktinių turi daugiausiai galimybių prasimušti į olimpines žaidynes ar savo sporto šakos pasaulio bei Europos čempionatų finalinius etapus.

Tačiau žolės riedulininkių pergalės uždarų patalpų varžybose, kurios sulaukia nemažo dėmesio Europoje (kaip bebūtų keista, žolės riedulys yra antra pagal masiškumą sporto šaka pasaulyje po futbolo), nedomina KKSD. 2008 metais Lietuvos žolės riedulio federacijai iš biudžeto skirta 178 900 litų. Pavyzdžiui seniai jokiais laimėjimais pasigirti negalinti Lietuvos rankinio federacija gaus net 385 900 litų! Galbūt todėl, kad rankininkų prezidentas yra Vytenis Andriukaitis?

Beje, KKSD vis tik domina pergalės neolimpinėse sporto šakose. Tą iliustruoja faktas, jog Lietuvos kastingo meistrai iš biudžeto gaus net 77 740 litų. Kiek žmonių žino, kas tai per sporto šaka? Nežinantiems galime paaiškinti, jog tai yra tikras žvejų sportas - blizgių mėtymas (wikipedia taip ir rašo: "Casting (fishing)"). O juk šio sporto atstovams į varžybas išvykti reikia mažiau lėšų nei visai komandai. KKSD, skirstydama lėšas, individualias sporto šakas prilygina komandinėms.

Šaltinis: http://www.balsas.lt


Komentarai
Parašė kukulinas. Data: 29. Sausis 2008, 17:27:
Geras straipsnis !

Parašė editukas. Data: 29. Sausis 2008, 20:00:
tikrai geras straipsnisd!!!

Parašė Glupstwo. Data: 29. Sausis 2008, 21:34:
Reikia kovoti dėl tų lėšų, o ne zirsti. Kas prilenda - tas ir gauna, o kas nosį krapšto - tam špygą. Tai viena. Antra, kokie šaltiniai pateikė, kad riedulys yra antra sporto šaka pasaulyje pagal masiškumą? Būtų įdomu sužinoti.

Parašė admin. Data: 30. Sausis 2008, 10:50:
Kazkas buvo uzhsake tyrimus, nezinau ar FIH, EHF ar kazkas visai is salies (koks nors Tarptautinis olimpinis ar pan.). Rezultatai buvo tokie. EHF planavo naudot kaip savo shuki visom imanomom progom, jau er nebuvo veliavas pasigamine, reklamas, bet kazkur tas entuziazmas dingo.

Parašė arturas. Data: 30. Sausis 2008, 13:57:
KAS darosi baisu- cia tik pas mus LIETUVOI tokie bajeriai vyksta,niekur kitur tik pas mus!!!

Parašė glupstwo. Data: 30. Sausis 2008, 14:12:
admin´ui - ačiū.


Rašyti komentarą
Jūs nesate prisijungęs su savo vartotojo vardu! Jei nesate prisiregistravęs, galite tai padaryti čia

Lietuvos žolės riedulio federacija ©2004