NAUJIENOS
UŽSIENYJE
INTERVIU
FOTOGALERIJA
SPAUDAI
DOKUMENTAI
ARCHYVAS
TARPTAUTINĖS VARŽYBOS
RINKTINĖS
EUROPOS TAURĖS
TURNYRAI LIETUVOJE
LIETUVOS ČEMPIONATAI
LAUKO
UŽDARŲ PATALPŲ
APIE MUS
FEDERACIJA
VEIKLA
KONTAKTAI
RĖMĖJAI
KLUBAI
STADIONAI
APIE ŽAIDIMĄ
TAISYKLĖS
ISTORIJA
VISIEMS
KVIEČIAME ŽAISTI
FORUMAS
NUORODOS
ENGLISH
NEWS
INTERNATIONAL CAMP
JŪSŲ NUOMONĖ
VARTOTOJAMS
Vartotojo vardas

Slaptažodis



Registruotis
Pamiršau spaltažodį
MŪSŲ DRAUGAI

Stadiono mergaičių triumfas
30. Liepa 2006, 01:05

Lietuvos merginų rinktinė po 7 metrų baudinių serijos Europos jaunimo (iki 21 metų) B diviziono čempionato finale palaužė Belgijos komandą. Kartu su kelialaipiu į A divizioną ir čempionių taure mūsų komandai atiteko galimybė tęsti kovą dėl bilieto į 6-ąjį pasaulio jaunimo čempionatą, kuris vyks 2009 metais. Į jį pateks 6 geriausios 2008 metų Europos jaunimo A diviziono čempionato komandos.

Iki šiol pasaulio čempionatai vyko 1989 m. Otavoje (Kanada), 1993 m. Terasoje (Ispanija), 1997 m. Seongname (Pietų Korėja), 2001 m. Buenos Airėse (Argentina) ir 2005 m. Santjage (Čilė). Gali būti, kad 2009-ųjų čempionatas bus patikėtas Europai, todėl Senojo žemyno kvota jame gali padidėti iki 7 ekipų.

B diviziono čempionato, kuris visą savaitę vyko Vilniuje, finale pergalė Lietuvos rinktinei atitetko labai sunkiai. Belgės pelnė pirmos įvartį, tačiau 40 min. po gražaus mažojo kampinio Donata Dildaitė rezultatą išlygino. Ina Kenstavičiūtė smūgiavo į belgių vartus pažeme, tačiau Dildaitė užkišo lazdą ir nuo jos kamuolys pakilo virš parkritusios belgių vartininkės. Po kiek laiko mūsų komandą išvesti į priekį galėjo rezultatyviausia Europos čempionato žaidėja Dovilė Jakaitė, tačiau ji, atlikdama 7 metrų baudinį, nepataikė į vartus. Prieš tai jai 7 m. baudinio taip pat nepavyko realizuoti per mačą su ukrainietėmis.

Komandoms teko žaisti pratęsimą, per kurį aikštėje visiškai dominavo Belgijos rinktinė. Ji turėjo bent tris 100-procentines progas pelnyti auksinį įvartį, tačiau Fortūna buvo Lietuvos ekipos pusėje.

Per 7 m. baudinių seriją viskas buvo aišku. Donata Dildaitė, Aušra Bardauskaitė, Lina Simonaitytė ir ta pati Dovilė Jakaitė smūgiavo tiksliai, vartininkė Arūnė Paulavičiūtė atrėmė 2 pirmuosius iš 3 belgių smūgių ir mūsų komanda šventė pergalę.

Su pergale Lietuvos rinktinę sveikino gausus žiūrovų būrys. Jų buvo tiek, kad visi netilpo atsisėsti daugiau nei 300 sėdimų vietų turinčioje tribūnoje. Nemažai žiūrovų teko mačą stebėti stovint.

Lietuvos rinktinės vyriausioji trenerė Genutė Juodienė: "Komanda šitos pergalės nusipelnė, po to, kai patekome į finalą, negalėjome jos paleisti iš rankų. Rungtynės buvo sunkiausios šiame turnyre, tačiau komanda kovojo ir išplėšė pergalę. Negaliu išskirti nė vienos žaidėjos, visos vėl sužaidė puikiai. Dovilė pataikė lemiamą baudinį, Arūnė puikiai gynė vartus. Būna kiemo vaikai, gatvės vaikai. Šita komanda yra sudaryta iš tikrų stadiono vaikų. Kitokia ekipa nebūtų šiandien nugalėjusi. Per pratęsimą buvo labai sunku, atsiliepė nuovargis, tačiau nedarėme keitimų, nes bijojome, kad neapsipratusi su žaidimu nauja riedulininkė gali padaryti lemtingą klaidą. Prieš baudinių seriją rinkomės žaidėjas, atsižvelgdamos ne tik į jų sugebėjimą atlikti tokius smūgius, bet ir į psichologiją. Buvo tokių merginų, kurios smūgiuoja gerai, bet joms drebėjo rankos. Buvo labai malonu žaisti prieš savą publiką, savi žiūrovai visada prideda jėgų".

Lietuvos rinktinės vartininkė Arūnė Paulavičiūtė: "Žinojau, kad komanda labai nori šitos pergalės ir padariau viską, kad laimėtume. Kur varžovės smūgiuos spėjau, tačiau žinojau, kad jos mėgsta smūgiuoti pažeme, todėl šias zonas stengiausi uždengti labiausiai".

Lietuvos rinktinės saugė, rezultatyviausia čempionato žaidėja Dovilė Jakaitė: "Nepavyko įmušti antro baudinio per rungtynes, tačiau man patikėjo mušti per baudinių seriją. Reiškia, manimi trenerės pasitikėjo, žinojo, kad galiu pataikyti. Net nežinojau, kad mano metimas yra lemiamas, tik atsisukusi pamačiau atbėgančias komandos drauges".

Geriausia finalo rungtynių žaidėja buvo išrinkta Lietuvos rinktinės puolėja Aušra Bardauskaitė, jai buvo įteikta "Wasp" žolės riedulio lazda. Per uždarymo ceremoniją buvo apdovanotos geriausios visų komandų žaidėjos, mūsų ekipoje ši garbė atiteko jaunąjai Simonai Grubliauskaitei.

Lietuvos ir Belgijos rinktinės iškovojo kelialapius į A divizioną, o į C divizioną iškrito Šveicarijos ir Azerbaidžano ekipos.

Pilną turnyro statistiką galite rasti oficialiame čempionato tinklalapyje.


Komentarai
Parašė vita. Data: 30. Liepa 2006, 09:14:
na tai is visos sirdies sveikinimai saunoles musu mergaitesp:):):):):)

Parašė feminin. Data: 30. Liepa 2006, 14:17:
liou liou liou

Parašė joles. Data: 30. Liepa 2006, 19:51:
Ačiū mergaitėms už nuostabią šventę! Šaunuolės!!!

Parašė nesvarbu. Data: 30. Liepa 2006, 20:14:
deja pasakysiu kad padarete sitame straipsnyje klaida deja prahoje pripazinta geriausia turnyro zaideja buvo Reda Eimontaite ir tikrai ne Simona Grubliauskaite!!!


Parašė nesvarbu. Data: 30. Liepa 2006, 20:15:
bet aisku kad saunuoles visos mergaites!!!sveikinu!!!

Parašė feminin. Data: 30. Liepa 2006, 20:56:
neswarbu ka stu esi per wienas;DDD wiska zinantis

Parašė megles. Data: 30. Liepa 2006, 23:37:
nesvarbu,jei ka tai cia kalba ne apie praha o apie si U-21rinktines cempionata ir geriausia zaideja...............O jus PANOS saunuoles!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.....

Parašė mergelė. Data: 31. Liepa 2006, 08:12:
Šaunuolės merginos jūs nusipelnėte pergalės žaiskit taip ir toliau!!!!!!!!!!!!!!!! Stiprybės ir pergalių!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Parašė kukulinas. Data: 31. Liepa 2006, 18:17:
shanuoles!!!!!

Parašė mazday. Data: 31. Liepa 2006, 23:06:
Gratz....
:)*

Parašė savkanas. Data: 31. Liepa 2006, 23:58:
Šaunuolės ir tiek , ir ką čia daugiau bepridėsi taip laikykit ir toliau s ė k m ė s

Parašė aushrelia. Data: 10. Rugpjūtis 2006, 01:01:
dekui dekui...kam tos geles...:D

Parašė kukulinas. Data: 10. Rugpjūtis 2006, 02:15:
o kodel stadiono mergaites??:D

Parašė feminin. Data: 10. Rugpjūtis 2006, 10:22:
todel kad ne sirwintu buliukai;DDD


Rašyti komentarą
Jūs nesate prisijungęs su savo vartotojo vardu! Jei nesate prisiregistravęs, galite tai padaryti čia

Lietuvos žolės riedulio federacija ©2004