NAUJIENOS
UŽSIENYJE
INTERVIU
FOTOGALERIJA
SPAUDAI
DOKUMENTAI
ARCHYVAS
TARPTAUTINĖS VARŽYBOS
RINKTINĖS
EUROPOS TAURĖS
TURNYRAI LIETUVOJE
LIETUVOS ČEMPIONATAI
LAUKO
UŽDARŲ PATALPŲ
APIE MUS
FEDERACIJA
VEIKLA
KONTAKTAI
RĖMĖJAI
KLUBAI
STADIONAI
APIE ŽAIDIMĄ
TAISYKLĖS
ISTORIJA
VISIEMS
KVIEČIAME ŽAISTI
FORUMAS
NUORODOS
ENGLISH
NEWS
INTERNATIONAL CAMP
JŪSŲ NUOMONĖ
VARTOTOJAMS
Vartotojo vardas

Slaptažodis



Registruotis
Pamiršau spaltažodį
MŪSŲ DRAUGAI

Širvintiškis išsikovojo Europos čempionato organizatorių dėmesį
13. Vasaris 2006, 01:25

Širvintų L. Stuokos-Gucevičiaus vidurinės mokyklos 9-os klasės mokinys Giedrius Adomavičius po penkerių metų, praleistų su žolės riedulio lazda, sako, kad šiandien nė kiek nesigaili, kad tada pasirinko šią sporto šaką. Tačiau prisipažįsta, kad nenutuokė, kas jo laukia ir kiek ilgai šis pomėgis išliks.


Širvintiškis Giedrius Adomavičius vienintelis iš Bulgarijoje rungtyniavusių Europos čempionato dalyvių buvo įvertintas asmenine taure.
„Maniau, pažaisiu šiek tiek, o kai pabos – išeisiu“, - sako Giedrius. Nedaug trūko, kad taip būtų nutikę: vaikinukas prisipažino kartą jau norėjęs žolės riedulį iškeisti į futbolą, bet persigalvojo.

Šiandien Giedrius Adomavičius - jauniausias Lietuvos vyrų žolės riedulio rinktinės narys. Jam - vos 16 metų, taigi jis kol kas - lyg globojamas "pulko sūnus". Tiesa, pati rinktinė yra labai jauna - vyriausiam nacionalinės rinktinės riedulininkui tik 22 metai, o komandos amžiaus vidurkis - 19 metų.

Neseniai Bulgarijoje vykusiose Europos uždarųjų patalpų čempionato D diviziono varžybose Lietuvos rinktinė pasiekė pirmą pergalę, rezultatu 2:1 įveikusi bulgarus. Vieną įvarčių pelnė Giedrius.

„Galima sakyti, kad tobulinuosi smūgiuodamas į vartus po mažųjų kampinių, taigi abu įvarčius čempionate pelniau po tokių situacijų. Galėjau pelnyti daugiau - kartais tiesiog nepasisekdavo, o kartais gerai sužaisdavo varžovai..“ - mano širvintiškis.

Pasak Giedriaus, kol kas mūsų šalies rinktinei dar sunku rungtyniauti su priešininkais. Trūksta patirties. Be to, kitose rinktinėse yra daug tvirtų, ištvermingų, techniškų, patirties turinčių žaidėjų. Tačiau lietuvaičiai patirties ir fizinės jėgos stygių bando kompensuoti judrumu, azartu.

Neseniai šalies vyrų uždarųjų patalpų čempionate debiutavo Širvintų "Inta", taigi Giedrius tiki, kad netrukus nacionalinėje rinktinėje bus ir daugiau širvintiškių riedulininkų - kol kas į Sofiją, be jo, dar vyko Domas Lekys ir Mindaugas Linartavičius. Iš pradžių sąrašuose buvo Mantas Petkevičius, tačiau jis negalėjo vykti į čempionatą.

Širvintiškis savo pasirodymu vyrų rinktinėje liko patenkintas. Kur neliks, jei varžybų organizatoriai Giedriui Adomavičiui įteikė Europos čempionato "Fair Play" taurę. Toks apdovanojimas skiriamas sąžiningiausiai, techniškiausiai, kilniausiai rungtyniavusiam čempionato žaidėjui. Širvintiškis sakė,
kad toks įvertinimas jam buvo didelis netikėtumas. Taurė apdovanojimų lentynoje bent kol kas užims garbingiausią vietą - kol jos neužgoš vertesni trofėjai. Jų, reikia tikėti, bus.

„Turbūt visi mūsų žaidėjai atstovauja kuriai nors šalies lauko riedulio komandai, nes pačių komanda "ant žolės" dar nerungtyniauja. Taip buvo, kol nepradėjome rungtyniauti ir salėje“, - sako Giedrius. Jis yra atstovavęs Kėdainių "Nevėžiui", Vilniaus "Žuvėdrai-Taurui". Su kėdainiškiais yra iškovojęs šalies čempionato bronzos medalį.

Anot Giedriaus Adomavičiaus, iš pradžių buvo nelengva - teko prisitaikyti prie nepažįstamų žaidėjų. Trūko tarpusavio supratimo, juk jis atvykdavo tik į rungtynes. Bet paskui viskas atsistojo į savo vėžes. Žaidimą Kėdainiuose, Vilniuje mena daug draugų, užmegztų pažinčių. Jų padaugėjo, kai Giedrius buvo pakviestas atstovauti jaunimo, nacionalinei rinktinėms, viešėjo Baltarusijoje, Austrijoje, Nyderlanduose, Lenkijoje, Estijoje, Bulgarijoje. Štai, turnyre Austrijoje lietuvaičiai susipažino su bulgarėmis. Kai riedulininkai rungtyniavo Sofijoje, bulgarės su jais susitiko, pabendravo. Lietuvoje spaudė šalčiai, o štai Sofijoje buvo pliusinė temperatūra. "Gražus miestas", - susidarė įspūdį širvintiškis ir pridūrė, kad vienintelė problema - susikalbėjimas, nes bulgarai prastai kalba angliškai, o rusų kalbos nemoka jaunieji lietuvaičiai.

Iš kiekvienos kelionės jis stengiasi parsivežti ką nors atminimui ar lauktuvių. Grįžęs iš Sofijos, artimuosius ir draugus pavaišino bulgariškais saldainiais.

Paklaustas, kaip į riedulį žiūri komandos draugai, Giedrius sakė, kad dabar jau beveik nėra tokių, kurie pažaidžia kol pabosta, ir išeina. Visi supranta, kad tai - puikus užsiėmimas, galimybė pakeliauti, turiningai ir naudingai praleisti laisvalaikį. O ir per tuos metus daug kas pasikeitė - visų pirma pagerėjo techninė bazė, gauta daug inventoriaus. Vyrų riedulys išsikovoja sau vietą Lietuvos sporte.

Gintaras Bielskis
„Širvinta“


Komentarai
Parašė mulyte. Data: 13. Vasaris 2006, 12:01:
su musu treningais:DDDDDDDDDD

Parašė mixman. Data: 9. Rugsėjis 2006, 09:41:
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD


Parašė arnaxaz. Data: 5. Vasaris 2007, 22:12:
mldc ;)


Rašyti komentarą
Jūs nesate prisijungęs su savo vartotojo vardu! Jei nesate prisiregistravęs, galite tai padaryti čia

Lietuvos žolės riedulio federacija ©2004