Kviečiame susipažinti su didžiojo žolės riedulio taisyklių naujovėmis, kurios galios Lietuvos čempionate.

Pagrindinė naujovė – komandos turi du pasirinkimus: žaisti su vartininku (pilna apranga), arba vietoje jo išleisti žaidėją. Nebėra pasirinkimo – žaidėjas su vartininko privilegijomis. Visi pasikeitimai tarpusavyje traktuojami, kaip pasikeitimas. Žaidėjas per MK ar 7 m baudinį – dedasi kaukę. Per MK pasikeisti gali tik traumuotas vartininkas į kitą vartininką arba žaidėją. Kai komanda per MK ginasi tik su žaidėjais – keitimas, net ir traumos atveju - negalimas.

Keičiant vartininką laikas stabdomas. Darant keitimą, ar vartininkui gavus traumą – laiko kitam žaidėjui apsirengti neskiriama.

Kai kamuoliukas be skubos įžaidžiamas puolime arti besiginančios komandos zonos – visi žaidėjai, NET IR ESANTYS ZONOJE, turi atsitraukti 5 m. Puolėjui labai greitai įžaidus kamuoliuką perdavimu sau arti zonos, gynėjas, savo ZONOJE nespėjęs atsitraukti 5 m, gali persekioti puolėją atitinkamą distanciją, bet neišeidamas iš zonos ribų.

Nuspręsta, kad 4 kėliniai po 15 min – geriausias rungtynių formatas. PERTRAUKOS: 2 min tarp 1-2 ir 3-4 kėlinių, bei ILGOJI PETRAUKA 5 minutės tarp 2-3 kėlinių.

Laikas stabdomas paskelbus MK ir paleidžiamas jį įžaidžiant. Įmušus įvartį laikas stabdomas tik esant poreikiui - tiesioginė transliacija, dėl reklamos ir pan.

Panaikinta sąlyga, kad MK (kai yra pasibaigęs rungtynių laikas) baigiasi, kai kamuoliukas antrą kartą išeina iš zonos. Mažasis kampinis yra baigtas, kai:
- kamuoliukas išmušamas 5 m iš zonos;
- pelnomas įvartis;
- skiriamas 7 m baudinys;
- bauda nuo vartų;
- kamuoliukas skrieja už galinės linijos.