Antroji Europos taurių turnyrų diena Lietuvos žolės riedulio klubams susiklostė puikiai - pergales iškovojo visos 4 mūsų komandos!

Lietuvos čempionės - Šiaulių „Gintros-Strektės-Universiteto“ riedulininkės - per Edinburge (Škotija) vykstančio Europos klubų III diviziono čempionato („EuroHockey Club Challenge I“) B grupės antrąsias rungtynes 3:0 (0:0, 0:0, 2:0, 1:0) įveikė Italijos „CUS Pisa“ merginas.

Šiaulių komandai šį kartą įvarčius pelnė Erlanda Nomeikaitė (38 min.), Monika Balčiūnienė (39 iš mažojo kampinio) ir Samanta Jakovleva (53).

Per kitas grupės rungtynes Belgijos „Braxgata“ nugalėjo Škotijos „Milne Craig Clydesdale Western“ 4:0.

Po 2 turų belgės savo sąskaitoje turi 2 pergales, lietuvės ir škotės - po 1, italės - 0. Grupės varžybas šiaulietės užbaigs rungtynėmis su „Braxgata“.

Rungtynių protokolas

Laipteliu žemesnio rango turnyre („EuroHockey Club Challenge II“) Gente (Belgija) Vilniaus „Žuvėdros-Tauro“ merginos šeštadienį po atkaklios kovos 5:3 (1:1, 0:1, 3:1, 1:0) palaužė „AZS Politechnika Poznanska“ (Lenkija) komandą ir B grupėje užsitikrino mažiausiai antrąją vietą bei teisę žaisti rungtynes dėl patekimo į aukštesnį divizioną.

Per šias rungtynes vilnietes jau 9 min. į priekį išvedė Sandra Adomavičiūtė, tačiau varžovės dar iki didžiosios pertraukos pelnė 2 įvarčius ir sugebėjo išeiti ilsėtis pirmaudamos.

Iš karto po pertraukos (32 min.) Ugnė Chmeliauskaitė rezultatą išlygino, o 40 min. komandos apsikeitė įvarčiais - Poznanės riedulininkės po mažojo kampinio susigrąžino pesvarą, bet labai greitai Dovilė Juraitė ją vėl sunaikino.

Dar vieną smūgį varžovės patyrė taip pat labai greitai - 42 min. S. Adomavičiūtė realizavo mažąjį kampinį ir po ilgos pertraukos sugrąžino pranašumą „Žuvėdrai-Taurui“. Taškas buvo padėtas 56 min., kai savo antrąjį įvartį pelnė D. Juraitė.

Per kitas grupės rungtynes „SV Arminen“ (Austrija) įveikė „Douai HC“ (Prancūzija) 3:0 ir taip pat užsitikrino vieną iš pirmųjų dviejų vietų. Sekmadienį būtent Vilniaus ir Vienos komandų dvikovoje paaiškės, kuri komanda grupėje užims pirmąją vietą.

Rungtynių protokolas

Vyrų 5 diviziono čempionate („EuroHockey Club Challenge III“) Kopenhagoje (Danija) „Žuvėdros-Tauro“ vaikinų komanda 3:0 (1:0, 1:0, 1:0, 0:0) įveikė Sliemos „Hotsticks“ (Malta) vyrus ir taip pat užsitiktino vieną pirmųjų vietų turnyro B grupėje bei teisę kautis lemiamose rungtynėse dėl kelialapio į aukštesnį divizioną.

Į antrąją pergalę vilniečius atvedė įvarčius pelnę Markusas Neumannas (7 iš mk), Merijnas de Baare (28) ir Povilas Lakštauskas (37).

Per kitas B grupės rungtynes Skandinavijos derbyje švedų „Nacka“ palaužė norvegų „Kringsja Sports Klubb“ 4:2. Grupės varžybas lietuviai užbaigs maču su švedais ir lygiųjų ar pergalės atveju užims pirmąją vietą.

Rungtynių protokolas

To paties turnyro A grupėje Širvintų „Baltic Champs–Ježvitas“ atsitiesė po pralaimėjimo per pirmąsias rungtynes ir 3:1 (0:0, 2:1, 0:0, 1:0) įveikė danų „Copenhagen HC“ riedulininkus.

Lietuvos čempionai šį kartą visus įvarčius pelnė po standartinių padėčių. 19 min. po mažojo kampinio pasižymėjo Dominykas Varnas, o 25 ir 55 min. Žygimantas Balsiukas realizavo, atitinkamai, mažąjį kampinį ir baudinį.

Per kitas grupės rungtynes Berdyščevo regiono „Start“ (Ukraina) įspūdingoje įvarčių fiestoje palaužė „Gaziantep Polisgucu SK“ (Turkija) 5:4 ir sukūrė po 2 turų žolės riedulyje retai sutinkamą intrigą.

Prieš lemiamų kovų dieną visos komandos yra iškovojusios po 1 pergalę ir patyrusios po 1 pralaimėjimą, turkų įmuštų ir praleistų įvarčių santykis yra +1, lietuvių ir ukrainiečių - 0, o danų - -1. Tad teisės kovoti su dviem pajėgiausiomis B grupės komandomis dėl kelialapių į aukštesnį divizioną likimas paaiškės paskutinę akimirką, o jis spręsis lietuvių ir ukrainiečių bei turkų ir danų dvikovose.

Rungtynių protokolas