Spausdinti

Šiandien kovas 2018 metų Europos taurių turnyruose pradėjo 4 Lietuvos komandos. Joms pavyko iškovoti 2 pergales, tačiau kiti 2 mačai buvo pralaimėti.

Pergales iškovojo Vilniaus „Žuvėdros-Tauro“ merginos ir vaikinai. Moterų Europos klubų IV diviziono čempionate („EuroHockey Club Challenge I“) Gente (Belgija) vilnietės per pirmąsias B grupės rungtynes 2:0 (0:0, 1:0, 0:0, 1:0) nugalėjo Prancūzijos „Douai“ riedulininkes.

„Žuvėdrą-Taurą“ 28 min. į priekį išvedė Dovilė Juraitė, o tašką rungtynėse paskutinę minutę padėjo Jovita Banevičiūtė, realizavusi mažąjį kampinį.

Rungtynių protokolas

Per kitas šios grupės rungtynes „SV Arminen“ (Austrija) 3:0 nugalėjo Poznanės „AZS Politechnika“ (Lenkija) komandą.

Kita Lietuvos moterų komanda - daugkratinė šalies čempionė Šiaulių „Gintra-Strektė-Universitetas“ - Edinburge (Škotija) per laipteliu aukštesnio rango varžybų B grupės pirmąsias rungtynes nusileido Škotijos „Milne Craig Clydesdale Western“ (Škotija) ekipai 2:4 (0:1, 0:1, 1:1, 1:1).

Varžovės pirmojoje rungtynių dalyje išsiveržė į priekį 2:0, bet 35 min. po mažojo kampinio Dovilė Kuklienė skirtumą sušvelnino. Deja, jau 38 min, škotės susigrąžino 2 įvarčių pranašumą, o 53 min. jį padidino iki 3. 54 min. Kotryną Čaikauskaitė pelnė antrąjį Lietuvos čempionių įvartį, tačiau ką nors pakeisti iš esmės jis jau negalėjo.

Rungtynių protokolas

Per kitas grupės rungtynes „Braxgata“ (Belgija) net 9:0 sutriuškino „CUS Pisa“ (Italija) merginas.

Abi Lietuvos vyrų komandos - „Žuvėdra-Tauras“ ir Širvintų „Baltic Champs–Ježvitas“ - dalyvauja Europos kluubų 5 diviziono čempionate („EuroHockey Club Challenge III“) Kopenhagoje (Danija).

Vilniečiai per pirmąsias B grupės rungtynes susitiko su „Kringsja Sports Klubb“ (Norvegija) ir šventė pergalę rezultatu 4:1 (1:1, 1:0, 0:0, 2:0). Norvegai jau 9 min. išsiveržė į priekį, tačiau vėliau įvarčius mušė tik vilniečiai: 10 ir 23 min. pasižymėjo Benjaminas Plessas, o 47 min. vienas paskuj kitą įvarčius pelnė Tomas Kušlevičius ir Merijnas de Baare.

Rungtynių protokolas

Tuo metu turnyro A grupėje širvintiškiai susitiko su turkų „Gaziantep Polisgucu“ ir turėjo pripažinti varžovų pranašumą rezultatu 1:3 (0:1, 0:2, 0:0, 1:0). Varžovai visus savo įvarčius pelnė iki didžiosios pertraukos, o „Baltic Champs–Ježvitui“ garbės įvartį 55 min. po mažojo kampinio įmušė Žygimantas Balsiukas.

Rungtynių protokolas

{jcomments on}