Erfurto mieste (Vokietija) įvyko tradicinis „14 Puffbohnen“ (Pupelių) vaikų žolės riedulio turnyras, kuriame jau 14-ąjį kartą dalyvavo Vytauto Vilipo treniruojami jaunieji Rudaminos riedulininkai. Šį kartą į turnyrą vyko „Ryto“ gimnazijos sportininkai Dominyka Jurgo, Lukrecija Vaičkutė, Gabrielis Duducas ir F. Ruščico gimnazijos mokiniai Andžejus Burkotas, Dariušas Litvinas, Danielis Jurcevičius ir Kamilis Kovgeras.

1

Turnyre dalyvavo 37 komandos, kuriose žaidė vaikai nuo 5 iki 12 metų. Iš viso buvo sužaistos 126 rungtynės.

Rudaminiečiai žaidė U-12 (iki 12 metų) grupėje. Pirmąją varžybų dieną lietuviai 1:2 nusileido Erfurto HC ekipai, 0:1 - Kiotheno CHC, bet kitose rungtynėse po įtemptos kovos buvo laimėta 2:0 prieš stiprią SSC „Jena“ ir 3:0 nugalėta Erfurto HC antroji komanda.

Kitą dieną 4:0 buvo įveikta „Post Chennitz“ ir 3:0 - „Helligenstadt“ komanda.

Rudaminiečiai ir SSC „Jena“ surinko tiek pat taškų, tačiau įmušė į varžovų vartus dviem įvarčiais daugiau, ir iškovojo antrąją vietą – tai geriausias pasiekimas per 14 metų. Grupės nugalėtojais tapo Kioteno riedulininkai. Visiems turnyro žaidėjams įteikti medaliai, diplomai, prizininkams - taurės.

Sekmadienį Erfurto mieste vyko mero rinkimai, vaikams apdovanojimus teikė abu kandidatai: esamas meras Andreasas Bauseweinas ir jo konkurentė Marion Walsmann. Varžybų metu vyko loterija, vaikai galėjo dalyvauti įvairiose pramogose. Erfurtiečiai pažadėjo rugsėjo pabaigoje apsilankyti Lietuvoje ir taip pažymėti Erfurto ir Rudaminos žolės riedulininkų 25 metų draugystę.

Po turnyro lietuviai, tradiciškai, aplankė Erfurto meriją, nuostabų senamiestį, Katedros aikštę, perėjo senuoju Pirklių keliu.

„Į varžybas vykome ECOLINES maršrutiniu autobusu iki Magdeburgo, iš Magdeburgo traukiniu į Erfurtą. Vaikai gyveno šeimose. Visus nustebino šaunus tėvelių sutikimas autobusų stotyje, jautėmės kaip čempionai“, - sakė V. Vilipas.

2

3

4

5