Spausdinti

„Klevas-Šiauliai“ Gruzijos sostinėje Tbilisyje vykusiame 2018 metų Europоs žolės riedulio uždarosiose patalpose IV diviziono taurės turnyre sužaidė dar 4 rungtynes ir užėmė 4-ąją vietą.

Klevas Siauliai

Šeštadienį šiauliečiai 9:1 (4:1) sutriuškino vienus turnyro autsaiderių bulgarų „Lokomotiv“, tačiau apmaudžiai 3:4 (0:1) nusileido armėnų „Hrazdan“ komandai.

Per pirmąsias rungtynes nugalėtojams 4 įvarčius pelnė Mantyvas Pocevičius, 2 - Deivydas Barzinskas, po 1 - komandos kapitonas Rokas Galkus, Karolis Astrauskas ir Matas Grubliauskas.

RUNGTYNIŲ PROTOKOLAS

Per rungtynes su armėnais varžovai 7 min. išsiveržė į priekį, tačiau 23 min. rezultatą išlygino R. Galkus. Antrajame kėlinyje „Hrazdan“ pasižymėjo 28 ir 35 min., bet ir į tai šiauliečiai atsakė 2 taikliais Vaidoto Kringelio smūgiais 38 ir 40 min. Deja, Armėnijos čempionai sugebėjo paskutinę akimirką pelnyti teisę mušti baudinį ir išplėšė pergalę.

RUNGTYNIŲ PROTOKOLAS

Sekmadienį kovos Tbilisyje prasidėjo labai anksti - jau 8 val. vietos laiku (6 val. - Lietuvos laiku) prasidėjusiame mače Lietuvos komanda sužaidė lygiosmis 2:2 (1:1) su stipriausia Suomijos komanda „Kilppari“.

Varžovai 8 min. išsiveržė į priekį, bet jau 9 min. rezultatą išlygino Tadas Pabijanskas. Antrajame kėlinyje jau šiauliečiai išsiveržė į priekį 24 min., kai pasižymėjo R. Galkus, tačiau suomiai atkūrė pusiausvyrą 31 min.

RUNGTYNIŲ PROTOKOLAS

Po mažiau nei 3 val. šiauliečiams teko stoti į kovą su turnyro lyderiais iš Airijos „Three Rock Rovers“, kuriems tai buvo pirmosios dienos rungtynės.

Lietuviai mačą su tik pergalingai čempionate žengusiais varžovais pradėjo puikiai: 6 min. pasižymėjo M. Pocevičius, o 9 min. - K. Astrauskas. Deja, airiai dar iki pertraukos sugebėjo rezultatą išlyginti, o antrajame kėlinyje pasižymėjo dar dukart ir nugalėjo 4:2 (2:2).

RUNGTYNIŲ PROTOKOLAS

Per 6 rungtynes Tbilisyje šiauliečiai iškovojo 2 pergales, kartą pralaimėjo ir 3 kartus po atkaklios kovos turėjo pripažinti varžovų pranašumą. 15 taškų surinkęs „Klevas-Šiauliai“ savo sąskaitoje sukaupė 15 taškų ir turnyre užėmė 4-ąją vietą.

Čempionato nugalėtojais tapo „Three Rock Rovers“ (30 taškų), antrąją vietą užėmė Norvegijos „Kringsja“ (25 taškai), o trečiąją - „Hrazdan“ (22).

VISI TURNYRO REZULTATAI