Lietuvos moterų žolės riedulio rinktinė per Vilniuje vykstančio žolės riedulio „Hockey Series“ turnyro, kuris yra ir pirmasis atrankos į Tokijo olimpines žaidynes etapas, antrąsias rungtynes nusileido Čekijos rinktinei 2:4 (0:1, 1:1, 1:2, 0:0).

AL5 5775

Alfredo Pliadžio nuotrauka

NUOTRAUKŲ GALERIJA

Varžovės išsiveržė į priekį 2:0, kai Katerina Jelinkova 12 min. įmušė iš žaidimo, o 16 min. pasižymėjo po mažojo kampinio.

Vis dėlto tai neišmušė Lietuvos rinktinės iš ritmo. 25 min. Erlanda Nomeikaitė po mažojo kampinio rezultatą sušvelnino, o 34 min. Jūratė Juodytė tokiu pat būdu atkūrė pusiausvyrą.

Deja, jau 36 min. čekės po Lucie Duchkovos įvarčio susigrąžino pranašumą, o paskutiniu mačo įvarčiu virto Annos Kolarovos smūgis 38 min.

Po 2 turų turnyre pirmauja abejas rungtynes laimėjusios Čekijos ir Ukrainos rinktinės. Velso ekipa turi 3 taškus, o Lietuvos ir Turkijos komandos lieka be taškų.

Vis dėlto mūsų ekipa dar turi visas galimybes užimti trečiąją vietą ir pelnyti kelialapį į olimpinės atrankos antrąjį etapą. Tam reikia šeštadienį nugalėti Turkijos ekipą (rungtynių pradžia - 17 val.), o sekmadienį - Velso (16 val.). Čempionato kovos vyksta Vilniaus Žemynos gimnazijos žolės riedulio stadione (Čiobiškio g. 16).